Mucenici moldovenesti a la Jamila

de Patricia Iordache in Dulciuri, 9 Mar 2013 | 8472 vizualizari

 

Hop si eu la final de zi, cu mucenicii mei facuti dupa reteta Jamilei. Am respectat cantitatile ei, insa am facut putine modificari la modul de preparare. Foarte buni!

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • 50 gr. drojdie proaspata
  • 1 kg faina
  • 120 gr. zahar
  • 450 ml. lapte/apa + 20 ml. (pentru unsa deasupra)
  • 50 ml. ulei;
  • un praf de sare
  • 3 oua + 1 ou (pentru unsa deasupra)
  • coaja de prortocala rasa
  • Ce ne trebuie pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Ce ne trebuie pentru decor:
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri apa calduta
  • 70 gr. nuca prajita si macinata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti a la Jamila:

Punem faina cernuta intr-un castron.

Dizolvam drojdia in laptele/apa calduta si adaugam zaharul. Amestecam pana se dizolva si turnam in mijlocul fainii. Adaugam uleiul, coaja de portocala rasa si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.

Lasam aluatul sa creasca la loc cald, acoperit cu un prosop, aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a crescut, il scoatem pe masaunsa cu putin ulei si mai framantam putin ca sa iasa aerul din el.

Luam cate o bucata din aluat si o intindem intr-un snur subtire. Rulam snurul pana la jumatate intr-un sens, celalat capat in celalalt sens pana se intalnesc la mijloc si formeaza un 8.

Procedam la fel cu restul de aluat pana obtinem aproximativ 10 mucenici.

Ii asezam in tava tapetata cu hartie e copt si ii lasam sa creasca inca 10-15 minute pana pregatim siropul si nuca.

Prajim miezul de nuca si il pisam.

Cum preparam siropul:

Punem la fiert apa cu zaharul si lasam sa fiarba.

Oprim focul si adaugam esenta de rom.

Cum pregatim mucenicii:

Dupa ce au crescut in tava, ii ungem cu ou si lapte(amestecat) si ii dam la cuptorul incins la 220 grade pentru 20 minute.

Lasam mucenicii la racit, ii trecem prin siropul de zahar, ii ungem cu mierea amestecata cu putina apa calduta si presaram nuca prajita si pisata.

 

TIPS-URI

1

In loc de coaja de portocala puteti pune coaja de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti a la Jamila" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)