Galuste cu gem de prune

de Patricia Iordache in Dulciuri, 7 Mar 2013 | 8757 vizualizari

 

Acest preparat este o varianta rapida a "Galustelor cu prune" care necesita timp mult mai lung de pregatire.
Galuste cu gem de prune se pot servi si in zilele de post ;)
Sotul meu nu ar manca galuste cu prune pentru nimic in lume, insa dupa ce am reusit sa-l conving sa guste o galusca cu gem, abia l-am mai putut opri din mancat :)

 

INGREDIENTE

  • - 250 gr. gris;
  • - 750 ml apa;
  • - 1/2 borcan gem de prune (este de preferat acela facut in casa);
  • - pesmet;
  • - zahar;
  • - 2 plicuri zahar vanilat;
  • - 1/2 esenta vanilie;
  • - zahar pudra vanilat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu gem de prune:

Cum preparam:

Punem la fiert, apa, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Cand a inceput sa fiarba adaugam in ploaie grisul si amestecam continuu cu un tel, pana obtinem un aluat tare.

Lasm grisul la racit. Luam o lingura de lemn cu care luam din compozitie, o presam in palmele unse cu putin ulei , ii facem o mica adancitura in mijloc si punem putin gem de prune. Inchidem cu grija galusca astfel incat sa nu iasa gemul. Procedam asa si cu restul de aluat si gem.

Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim pesmetul cu zaharul pana se rumenesc, amestecand mereu.

Trecem galustele cu gem formate prin acest amestec si apoi ii dam prin zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]