Cake Pops cu biscuiti si ciocolata alba

de Patricia Iordache in Prajituri, 27 Feb 2013 | 19638 vizualizari

 

Am gasit pe un blog culinar aceasta reteta si m-am gandit sa o incerc. I-am adus cateva modificari insa finalul a fost extraordinar! Sunt extrem de potrivite pentru petrecerile copilasilor :)

 

INGREDIENTE

  • Ne trebuie:
  • - 16 biscuiti cacao rotunzi cu crema de ciocolata (aproximativ 150 grame);
  • - 100 gr crema de branza (eu am folosit Creme clasic Hochland);
  • - 250 gr. ciocolata alba de calitate (NU ciocolata alba menaj! - se ingroasa);
  • - 1 fiola esenta rom (nu mai mult!)
  • Ne trebuie pentru decor:
  • - bombonele colorate;
  • - fulgi de cocos colorati;
  • - colorant alimentar gel (daca dorim sa coloram ciocolata alba in diverse culori);
  • - betisoare speciale pentru cake pops (eu am folosit bete de frigarui taiate in jumatate - lungime aproximativ 9-10 cm)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake Pops cu biscuiti si ciocolata alba:

Cum preparam:  

Maruntim bine biscuitii la robot pana ce obtinem un praf fin.

Adaugam crema de branza (aflata la temperatura camerei) si amestecam bine.

Adaugam esenta de rom si formam bilute cat o nuca mica pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Topim 50 gr ciocolata pe baie de aburi (nu la microunde!), bagam aproximativ 1 cm din fiecare betisor in ciocolata topita si il introducem in mijlocul bilutei aflate oe hartia de copt.  

Bagam toata tava la congelator (nu la frigider!!) pentru 30 minute. Intre timp topim restul de ciocolata pe baie de abur pana devine fluida.

Scoatem bilutele de la congelator si le scufundam pe rand in ciocolata topita scuturand usor excesul de ciocolata si rotind betosorul pana ce stratul de ciocolata este uniform.  

Putem orna cu bombonele, fulgi de cocos, alune macinate, etc insa ornarea trebuie facuta rapid, cat timp ciocolata este umeda.  

Se aseaza cake pops-urile formate intr-o cana mica (sau orice recipient doriti)  umpluta cu zahar si se baga la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake Pops cu biscuiti si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Deny22 1

27.04.2016, 12:58

rezista ok? vreau sa le fac pt candy bar-ul de la botezul fetitei mele. nu se inmoaie sa alunece de pe bat? sunt mai sigure decat cele cu blat de pandispan amestecat cu dulceata?

CretuValentina 1

02.06.2019, 12:18

cred ca este foarte bun

Ancutsa 1

24.02.2020, 16:07

Ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cake Pops