Pot sa zic ca sunt cei mai pufosi si deliciosi muffinsi de post. Multumesc Laura Adamache pentru reteta. O sa ii mai repet in zile de post.
Intr-un vas punem apa minerala, uleiul, zaharul vanilat cu pastai de vanilie, zaharul si amestecam cu un tel pana se topeste zaharul. Intr-un bol amestecam faina cernuta, praful de copt, praful de sare. Peste amestecul lichid adaugam treptat amestecul cu faina si invartim pana sunt bine incorporate si nu mai mult ca nu vor mai iesi pufosi muffins-ii. La final incorporam coaja rasa de lamaie.
Intr-o tava asezam formele de briose de silicon (sau puteti folosi o tava de briose in care puneti hartiute) si turnam compozite cat sa le umplem pe 3/4.
Deasupra punem 3-4 visine din dulceata, apoi introducem tava in cuptorul incins la o temperatura de 180 de grade. In 25-30 de minute sunt gata, frumos rumeniti (facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate).
Ii scoatem cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca si servim. Deliciosi!