Nasturasi cu migdale

de Patricia Iordache in Prajituri, 8 Mar 2013 | 4358 vizualizari

 

Si daca este 8 martie, vreau sa-i multumesc mamei mele pentru aceasta reteta, iar pe voi, va poftesc sa serviti un fursec (nasturas) cu migdale :)

 

INGREDIENTE

  •  4 oua;
  • 250 gr. zahar;
  • 250 gr. ulei;
  • 250 gr. faina;
  • 2-3 linguri zeama de lamaie (aproximativ 1/2 lamaie);
  • 2 linguri cacao;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 100 gr. migdale taiate bucati marisoare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nasturasi cu migdale:

Amestecam ouale cu zaharul, adaugam pliculetul de zahar vanilinat si amestecam energic pana se topeste tot zaharul.

Turnam uleiul in fir subtire, zeama de lamaie, amestecam. Punem faina si amestecam din nou.

O treime din compozitie o amestecam cu cacao, restul nu o amestecam cu nimic.

Pregatim o tava, o tapetam cu hartie de copt si cu ajutorul unei linguri/posh, punem gramajoare de aluat alb, lasand spatiu intre ele, pana umplem tava.

Deasupra fiecarei gramajoare albe adaugam  un mot din compozitia maro.

Punem in mijlocul fiecarui nasturas (fursec) o bucatica de migdala.

Le coacem la cuptorul preincalzit la 180-200 grade, pentru 10-15 minute.  

Sunt foarte gustoase dimineata, langa o cana cu cafea, lapte, ceai sau vorba cuiva...pentru un musafir de juma' de ora ;)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Nasturasi cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu malai si susan