Mingiute cu visine

de Patricia Iordache in Prajituri, 17 Mar 2013 | 8846 vizualizari

 

Daca aveti visine din visinata este nemaipomenit!! Daca nu, puteti inlocui cu o visina din dulceata facuta in casa sau, daca nu aveti nici din asta, puteti pune visine din compot tinute 1 ora in coniac sau visinata.
Va asigur ca sunt...delicioase!!

 

INGREDIENTE

  •  200 gr. biscuiti populari (dati prin masina de tocat sau tocati marunt la robot);
  • 150 ml lapte caldut;
  •  50 gr. zahar;
  •  50 gr. unt topit;
  •  1 fiola esenta de rom (sau o lingura de visinata);
  •  10 gr. cacao;
  •  30 visine din visinata, fara samburi (sau cu samburi daca anuntati ;) )

Ne trebuie pentru decor:

  •  fulgi de cocos colorati, bilute colorate (gen Cip), ornamente de ciocolata, nuca pisata, migdale pisate etc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mingiute cu visine:

Biscuitii tocati la masina sau la mixer ii amestecam cu laptele, untul, zaharul, esenta si cacao pana obtinem un aluat usor de modelat.
Luam cu o lingura compozitie, punem in mijloc o visina din visinata si formam o mingiuta de marimea unei nuci avand grija ca visina sa fie bine acoperita.

Dam mingiuta prin ce dorim si o asezam in hartiuta de bomboane sau pe un platou.
Procedam asa cu toata compozitia. Se pastreaza la rece.

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 26-30 bomboane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mingiute cu visine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

Patricia Iordache 1

24.03.2013, 20:09

bombite, mingiute, bilute etc tot buna sunt, ai dreptate!

adela_64 1

25.10.2013, 19:21

super! Le-am trecut la favorite. Poop

Patricia Iordache 1

05.11.2013, 23:44

Pup si eu Adela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amintiri din copilarie - Broscutele "capitaliste"