Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza".
Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata.
Se intinde pulpa de rosii si se presara oregano si piper.
Toate ingredientele trebuia sa fie feliate cat mai subtire sau dupa...
Gutuile se spala bine de puf. Se feliaza scotand miezul tare.
Se face un sirop din apa, zahar si batoanele de scortisoara. Cand clocoteste, se pun feliile de gutui si se fierb 15 minute. Se scot intr-o strecuratoare si zeama se pastreaza si se lasa la racit.
Se unge o tava cu...
Preparare Reteta romaneasca traditionala de ciorba de legume cu zeama de varza
Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta.
Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute.
Se pune apa si se fierbe 25-30 minute.
Se pune sare si piper....
Pieptul se curata de pielite si se taie cuburi mai mari.
Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l se pune uleiul, ceapa, ciupercile, carnea, orezul si rosiile. Se presara cu vegeta, piper,...
Merele se spala si se curata de coaja. Se dau prin razatoarea mare. Se amesteca cu toate ingredientele intr-un castron.
Faina se poate pune mai multa daca merele sunt mai zemoase.
Se fac chiftelele in mana.
Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos....
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Ardeiul se curata si se taie marunt.
Ciupercile se scurg si se taie marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul si se calesc ceapa, ardeiul si ciupercile, 10 minute.
Se pun condimentele vegeta, piper, boia, cimbru si oregano.
Se pune carnea si se...
Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari.
Se pune uleiul intr-o cratita si se pun bucatile de carne.
Se pune apa si capacul si se inabusa bucatile de carnea 8-10 minute pana se albesc.
Se adauga...
Se taie slanina se taie in bucati mai mici (2x2 cm). Slanina se alege fara carne si cat mai tare.
Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la foc mic 10-15 minute. Se inlatura capacul, se mareste...
Eu avand o fobie cu oasele de pui in mancare, am fiert carnea de pui in apa cu sare si am scos oasele.
Am pus in pilaf doar carnea fara oase si apa in care au fiert.
Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora.
Ceapa se curata si se toaca marunt. Legumele se curata si se...
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine.
Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata.
Mararul se toaca marunt.
Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua.
Se pune vegeta si piper dupa gust.
Se pune in frigider...
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.
Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.
Se pun hartii de briose...
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.
Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.
In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita.
Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....
Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
Se trec pe sub jet de apa rece si se pun la scurs.
Casul se sfarama si amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, smantana si stafidele.
Se amesteca pastele cu casul bine, bine.
Se tapeteaza o forma...
Pestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada.
Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute.
Se indeparteaza oasele dupa ce este fiert si se pune deoparte.
Macroul afumat se curata de piele si oase, se marunteste si se...
Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.
Se face o mamaliga moale.
Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.
Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.
Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa...
Mod de preparare Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita
Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie neestetica.
Dupa 10 minute, se spala carnea si se pune la scurs.
Legumele se curata si se taie...
Cum se prepara Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta
Pestele se curata si se spala bine.
Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am prajit.
Se sareaza rondelele bine cu sare grunjoasa, se pun intr-un vas, se acopera cu folie si se tin...
Pestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada.
Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute.
Se indeparteaza oasele dupa ce este fiert si se pune deoparte.
Gogosarii se curata, se spala si se maruntesc la robot....
Aluatul foietaj se lasa la decongelat.
Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.
Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit....
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.
Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.
In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita.
Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.
Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.
In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita.
Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....
Albusurile se bat bine cu un praf de sare.
Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea tare.
Se adauga nuca macinata, faina, cacaua si se omogenizeaza cu spatula, de jos in sus.
Se pun gramajoare cu lingura, intr-o tava tapetata cu hartie de copt,...
Bananele trebuie sa fie foarte coapte.
Intr-un vas, se pun bananele curatate si taiate bucati, zeama de lamaie si se mixeaza cu blenderul vertical.
Separat se mixeaza frisca. Eu am folosit Hulala si nu a fost nevoie sa mai pun zahar.
Peste frisca se pun bananele mixate si se...
Agrisele se curata, se spala si se lasa la scurs.
Intr-un vas, se pun agrisele, zaharul, iaurtul, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul.
Intr-un castron se bate frisca.
Se toarna si amestecul de fructe si se omogenizeaza.
Se pune intr-o caserola...
Afinele se curata, se spala si se lasa la scurs.
Intr-un vas se pun afinele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul.
Intr-un castron se bate frisca.
Se toarna si amestecul de fructe si se omogenizeaza.
Se...
Coacazele se curata, se spala si se lasa la scurs.
Intr-un vas se pun coacazele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul.
Intr-un castron se bate frisca.
Se toarna si amestecul de fructe si se omogenizeaza.
Se pune intr-o...
Agrisele se curata, se spala, se pun intr-un castron si se presara cu 2 linguri de zahar.
Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste.
Se adauga laptele, uleiul si se mixeaza in continuare.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se...
Fasolea se curata si se pune la fiert intreaga, in apa cu sare.
Cand este patrunsa, se lasa la scurs si racit.
Usturoiul se curata si se piseaza cu sare.
Se face maioneza mixand galbenusul cu mustarul si uleiul.
La final, se pun si 2 linguri de otet de mere.
Se amesteca usturoiul...
Ciupercile se curata de pielita si se rup coditele.
Se spala si se lasa la scurs si uscat.
Coditele se toaca marunt.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Ardeiul se curata si se taie cubulete.
Carnatii cabanos se taie bucati marunte.
Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei si...
Se pune faina intr-un castron facand un spatiu pe mijloc.
Se pune drojdia cu zaharul, sarea si laptele caldut intr-un vas si se lasa 10 minute.
Peste faina se adauga maiaua formatasi uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn cat se poate.
In continuare se framanta cu mana un aluat...
Pizza de casa
Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si se presara oregano si piper. Toate ingredientele trebuia sa fie feliate cat mai subtire sau dupa...
Desert tarta cu gutui - 750-
Gutuile se spala bine de puf. Se feliaza scotand miezul tare. Se face un sirop din apa, zahar si batoanele de scortisoara. Cand clocoteste, se pun feliile de gutui si se fierb 15 minute. Se scot intr-o strecuratoare si zeama se pastreaza si se lasa la racit. Se unge o tava cu...
Reteta romaneasca traditionala de ciorba de legume cu zeama de varza
Preparare Reteta romaneasca traditionala de ciorba de legume cu zeama de varza Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta. Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute. Se pune apa si se fierbe 25-30 minute. Se pune sare si piper....
Orez cu piept de pui, mazare si ciuperci la slow cooker Crock-Pot
Pieptul se curata de pielite si se taie cuburi mai mari. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se curata si se toaca marunt. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l se pune uleiul, ceapa, ciupercile, carnea, orezul si rosiile. Se presara cu vegeta, piper,...
Desert chiftele din mere
Merele se spala si se curata de coaja. Se dau prin razatoarea mare. Se amesteca cu toate ingredientele intr-un castron. Faina se poate pune mai multa daca merele sunt mai zemoase. Se fac chiftelele in mana. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos....
Paste integrale cu carne tocata
Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie marunt. Ciupercile se scurg si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si se calesc ceapa, ardeiul si ciupercile, 10 minute. Se pun condimentele vegeta, piper, boia, cimbru si oregano. Se pune carnea si se...
Prajeala de purcel
Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o cratita si se pun bucatile de carne. Se pune apa si capacul si se inabusa bucatile de carnea 8-10 minute pana se albesc. Se adauga...
Untura de casa
Se taie slanina se taie in bucati mai mici (2x2 cm). Slanina se alege fara carne si cat mai tare. Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la foc mic 10-15 minute. Se inlatura capacul, se mareste...
Pilaf cu pui si legume la slow cooker Crock-Pot
Eu avand o fobie cu oasele de pui in mancare, am fiert carnea de pui in apa cu sare si am scos oasele. Am pus in pilaf doar carnea fara oase si apa in care au fiert. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se curata si se toaca marunt. Legumele se curata si se...
Chiftele la cuptor
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua. Se pune vegeta si piper dupa gust. Se pune in frigider...
Desert briose cu lamaie
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Se pun hartii de briose...
Tarta cu carne tocata
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita. Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....
Budinca de paste cu cas
Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se trec pe sub jet de apa rece si se pun la scurs. Casul se sfarama si amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, smantana si stafidele. Se amesteca pastele cu casul bine, bine. Se tapeteaza o forma...
Zacusca de macrou si macrou afumat
Pestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada. Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute. Se indeparteaza oasele dupa ce este fiert si se pune deoparte. Macroul afumat se curata de piele si oase, se marunteste si se...
Aperitiv mamaliga in straturi cu oua
Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face o mamaliga moale. Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert. Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa...
Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita
Mod de preparare Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie neestetica. Dupa 10 minute, se spala carnea si se pune la scurs. Legumele se curata si se taie...
Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta
Cum se prepara Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta Pestele se curata si se spala bine. Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am prajit. Se sareaza rondelele bine cu sare grunjoasa, se pun intr-un vas, se acopera cu folie si se tin...
Zacusca de macrou
Pestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada. Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute. Se indeparteaza oasele dupa ce este fiert si se pune deoparte. Gogosarii se curata, se spala si se maruntesc la robot....
Desert placinta impletita cu mere
Aluatul foietaj se lasa la decongelat. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere. Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit....
Aperitiv tarta cu branza telemea
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita. Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....
Aperitiv tarta cu ceapa
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita. Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....
Desert priconuci a la Cleme
Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea tare. Se adauga nuca macinata, faina, cacaua si se omogenizeaza cu spatula, de jos in sus. Se pun gramajoare cu lingura, intr-o tava tapetata cu hartie de copt,...
Desert inghetata de banane
Bananele trebuie sa fie foarte coapte. Intr-un vas, se pun bananele curatate si taiate bucati, zeama de lamaie si se mixeaza cu blenderul vertical. Separat se mixeaza frisca. Eu am folosit Hulala si nu a fost nevoie sa mai pun zahar. Peste frisca se pun bananele mixate si se...
Desert inghetata de agrise rosii
Agrisele se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas, se pun agrisele, zaharul, iaurtul, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul. Intr-un castron se bate frisca. Se toarna si amestecul de fructe si se omogenizeaza. Se pune intr-o caserola...
Desert inghetata de afine
Afinele se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas se pun afinele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul. Intr-un castron se bate frisca. Se toarna si amestecul de fructe si se omogenizeaza. Se...
Desert inghetata de coacaze negre
Coacazele se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas se pun coacazele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul. Intr-un castron se bate frisca. Se toarna si amestecul de fructe si se omogenizeaza. Se pune intr-o...
Desert prajitura cu agrise verzi
Agrisele se curata, se spala, se pun intr-un castron si se presara cu 2 linguri de zahar. Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. Se adauga laptele, uleiul si se mixeaza in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se...
Salata de fasole verde cu maioneza
Fasolea se curata si se pune la fiert intreaga, in apa cu sare. Cand este patrunsa, se lasa la scurs si racit. Usturoiul se curata si se piseaza cu sare. Se face maioneza mixand galbenusul cu mustarul si uleiul. La final, se pun si 2 linguri de otet de mere. Se amesteca usturoiul...
Aperitiv ciuperci umplute cu carnati cabanos
Ciupercile se curata de pielita si se rup coditele. Se spala si se lasa la scurs si uscat. Coditele se toaca marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Carnatii cabanos se taie bucati marunte. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei si...
Covrigi de casa
Se pune faina intr-un castron facand un spatiu pe mijloc. Se pune drojdia cu zaharul, sarea si laptele caldut intr-un vas si se lasa 10 minute. Peste faina se adauga maiaua formatasi uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn cat se poate. In continuare se framanta cu mana un aluat...