Am urmat reteta lui Laurici https://www.bucataras.ro/retete/covrigi-de-casa-cu-seminte-71430.html eliminand semintele cu care nu prea sunt prieten.
Au iesit foarte buni.
Se pune faina intr-un castron facand un spatiu pe mijloc.
Se pune drojdia cu zaharul, sarea si laptele caldut intr-un vas si se lasa 10 minute.
Peste faina se adauga maiaua formatasi uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn cat se poate.
In continuare se framanta cu mana un aluat elastic.
Se acopera cu un servet si se lasa 30 minute la loc cald.
Aluatul crescut se taie in 6 bucati.
Fiecare bucata se imparte in doua si se formeaza doua snururi de lungime si grosime aproximativ egale.
Se rasucesc snururile si se unesc la capete formand covrigul.
Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Oul se separa si se bate separat albusul si galbenusul.
Covrigii din tava se ung cu galbenusul de ou si se lasa 10 minute.
Dupa 10 minute se unge cu albusul si se presara sare grunjoasa si seminte de mac.
Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 25-30 minute.
Dupa ce s-au rumenit se scot din tava si se acopera cu un stergar.
Dupa ce se racesc putin se pot consuma.
Pofta Buna!