Radacinile de hrean se curata, se spala si se usuca.
Se dau prin razatoarea cu gauri mici, cu grija ca se lasa cu plans.
Se pune hreanul in borcane. Eu am folosit borcane mai mici.
Se pune pe foc apa, otetul, sarea, zaharul si se fierbe 2 minute dupa ce da in clocot.
Se toarna...
Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou.
Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite.
Eu le-am pus in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze deoarece am avut gutui foarte stricate si viermanoase si a durat mult...
Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou.
Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite.
Eu le-am pus in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze deoarece am avut gutui foarte stricate si viermanoase si a durat mult...
Vanata se spala si se taie patrate fara a o curata.
Dovlecelul se curata si se taie patrate.
Cartofii se curata si se taie patrate.
Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se spala.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul se curata si...
Fasolea se pune la inmuiat de cu seara.
Se pune la fiert in oala sub presiune in apa cu vegeta.
Cand este fiarta, se strecoara si se lasa la racit.
Se pune in robot si se mixeaza, adaugand usturoiul pisat si 100 ml ulei pana rezulta o pasta cremoasa.
Se potriveste de sare si se pune...
Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa.
Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute.
Se da la o parte si se lasa la racit .
Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru...
Biscuitii se sfarama la robot pana ajung la consistenta pesmetului.
Biscuitii sfaramati se rumenesc cu 30 g de unt pana devine auriu si se lasa la racit.
Cand este rece se amesteca cu zaharul, scortisoara si nuca macinata.
Stafidele se pun la inmuiat in rom pentru 30...
Biscuitii se sfarama la robot pana ajung la consistenta pesmetului.
Biscuitii sfaramati se rumenesc cu 30 g de unt pana devine auriu si se lasa la racit.
Cand este rece, se amesteca cu zaharul si scortisoara.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se trec pe sub jet...
Cartofii se fierb in coaja.
Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure.
Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare.
Se lasa apoi sa se raceasca.
Zaharul se amesteca cu scortisoara.
Prunele se aleg micute,...
Din aceste cantitati rezulta 3-4 burcane de 800ml.
Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm.
Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi.
Conopida se curata, se spala si se desface in buchete.
Se face amestecul din otet si apa intr-o...
Din aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800 ml. Mie mi-au iesit 5 borcane.
Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm.
Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi.
Se face un amestec dintr-un litru de otet intr-o oala de 10 litri....
Din aceasta cantitate rezulta 26-28 borcane de 800ml. Mie mi-au iesit 27.
Castravetii se spala.
Ceapa se curata si se taie felii de 5-6 milimetri.
Hreanul se curata si se taie la lungime de cca 4 cm si in sferturi.
Borcanele (de 800ml) se spala si se sterilizeaza in cuptor si se lasa...
Legumele se curata, se spala si se toaca dupa preferinta.
Se pun intr-un castron, se presara sare si piper si se amesteca.
Branza feta se taie cuburi mici si se pune in castron.
Se toarna otetul balsamic si uleiul de masline si se amesteca bine.
Se tine 15 minute la frigider si se...
Cascavalul si branza se rad.
Costita se taie cubulete mici.
Ceapa se curata, se spala si se taie rondele mici.
Intr-un castron se amesteca toate cu ouale si piper.
Aluatul se taie in doua pe lungime si se unesc cele doua bucati.
Se pune umplutura pe toata lungimea aluatului, se...
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata.
A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine.
Ceapa se curata si se toaca.
Scarita afumata se taie bucati.
Intr-o cratita se pune uleiul si scarita si se prajeste putin pe ambele parti.
Se scot...
Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare.
Cand sunt fierti, se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati partate.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Ardeii se lasa la dezghetat si apoi se taie patrate marunte.
Maioneza se face mixand ingredientele.
Intr-un castron se...
Vinetele si ardeii se coc, se curata de coaja si se lasa la scurs.
Eu le-am scos din congeletor si le-am lasat la dezghetat si scurs.
Vinetele se maruntesc putin cu mixerul intr-un castron.
Se pune sare si ulei si se amesteca bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.
Ardeii se...
Se fierbe apa cu zaharul si cacao 5 minute si se adauga si ciocolata.
Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.
Se amesteca pana la topirea untului.
Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare.
Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se...
Albusurile se lasa la dezghetat.
Ciresele se spala, se scot samburii si se lasa la scurs.
Albusurile se bat tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pantru bezele.
Se adauga uleiul si se omogenizeaza.
Se adauga faina...
Merele se curata de coaja si se taie cuburi potrivite.
Se pun intr-o cratita cu zaharul si se calesc 5 minute, amestecand.
Se pune scortisoara si condimentul pentru placinta si se mai caleste 5 minute, amestecand.
Se pune amidonul diluat in 2 linguri de apa, se lasa 1 minut amestecand si...
Iata cum se prepara Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei
Pulpa de porc se curata, se spala si se taie bucati mai mici.
Bucatile de carne se pun la prajit intr-o cratita cu ulei 4-5 minute pana isi schimba culoarea.
Ceapa se curata, se toaca si se pune la...
Parizerul se decojeste si se taie felii mai groase.
Ouale se bat cu sare si piper.
Faina si pesmetul se pun in cate o farfurie.
Parizerul se da prin faina, ou batut si prin pesmet.
Se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
Se scot pe hartie absorbanta.
Se mananca calde...
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.
Cand sunt fierti se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Sprotul se scurge de ulei si se taie marunt.
Maioneza se face mixand ingredientele.
Intr-un castron se pun cartofii, ceapa, maslinele...
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.
Se adauga uleiul si se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.
Se pune intr-un castron jumatate din compozitiesi se...
Se intinde foaia de aluat pe blat si se netezeste cu sucitorul.
Se taie in doua pe lungime si fiecare jumatate in triunghiuri.
Se pune pe fiecare triunghi ketchup, sunca si branza topita.
Se rasucesc cornuletele si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu galbenus de...
Pulpele se curata, se spala si se pun la scurs.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pana se ontine o pasta.
Se trec pulpele prin acest amestec si se pun intr-o tava unsa cu ulei.
Se acopera tava cu folie de aluminiu.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C,...
Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare.
Cand sunt fierti, se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati partate.
Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt.
Maioneza se face mixand ingredientele.
Intr-un castron se pun cartofii, ceapa si maslinele.
Se pune...
Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun pentru o mamaliga mai moale.
Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.
Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.
Se fierbe 15 minute amestecand cu telul si cand se...
Se pun in vasul robotului 160 g de faina cernuta.
Se adauga drojdia, sarea, zaharul si se amesteca putin.
Se monteaza carligul de framantat.
Apa si uleiul se amesteca si se toarna peste faina amestecand la viteza mica.
Se pun si restul de 150g de faina cernuta si se framanta la viteza...
Se toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron.
Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale.
Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore.
Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper,...
Hrean in otet
Radacinile de hrean se curata, se spala si se usuca. Se dau prin razatoarea cu gauri mici, cu grija ca se lasa cu plans. Se pune hreanul in borcane. Eu am folosit borcane mai mici. Se pune pe foc apa, otetul, sarea, zaharul si se fierbe 2 minute dupa ce da in clocot. Se toarna...
Gem de gutui
Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou. Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite. Eu le-am pus in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze deoarece am avut gutui foarte stricate si viermanoase si a durat mult...
Compot de gutui pentru iarna
Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou. Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite. Eu le-am pus in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze deoarece am avut gutui foarte stricate si viermanoase si a durat mult...
Ghiveci de toamna
Vanata se spala si se taie patrate fara a o curata. Dovlecelul se curata si se taie patrate. Cartofii se curata si se taie patrate. Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se spala. Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul se curata si...
Fasole boabe facaluita
Fasolea se pune la inmuiat de cu seara. Se pune la fiert in oala sub presiune in apa cu vegeta. Cand este fiarta, se strecoara si se lasa la racit. Se pune in robot si se mixeaza, adaugand usturoiul pisat si 100 ml ulei pana rezulta o pasta cremoasa. Se potriveste de sare si se pune...
Desert rulada cu mere si nuca
Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute. Se da la o parte si se lasa la racit . Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru...
Farfale cu biscuiti, nuca si stafide
Biscuitii se sfarama la robot pana ajung la consistenta pesmetului. Biscuitii sfaramati se rumenesc cu 30 g de unt pana devine auriu si se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu zaharul, scortisoara si nuca macinata. Stafidele se pun la inmuiat in rom pentru 30...
Farfalle cu biscuiti
Biscuitii se sfarama la robot pana ajung la consistenta pesmetului. Biscuitii sfaramati se rumenesc cu 30 g de unt pana devine auriu si se lasa la racit. Cand este rece, se amesteca cu zaharul si scortisoara. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se trec pe sub jet...
Desert galuste cu prune in crusta de biscuiti
Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare. Se lasa apoi sa se raceasca. Zaharul se amesteca cu scortisoara. Prunele se aleg micute,...
Gogosari si conopida in otet
Din aceste cantitati rezulta 3-4 burcane de 800ml. Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm. Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi. Conopida se curata, se spala si se desface in buchete. Se face amestecul din otet si apa intr-o...
Gogosari in otet fara conservant
Din aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800 ml. Mie mi-au iesit 5 borcane. Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm. Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi. Se face un amestec dintr-un litru de otet intr-o oala de 10 litri....
Castraveti bulgaresti
Din aceasta cantitate rezulta 26-28 borcane de 800ml. Mie mi-au iesit 27. Castravetii se spala. Ceapa se curata si se taie felii de 5-6 milimetri. Hreanul se curata si se taie la lungime de cca 4 cm si in sferturi. Borcanele (de 800ml) se spala si se sterilizeaza in cuptor si se lasa...
Salata de vara cu branza feta
Legumele se curata, se spala si se toaca dupa preferinta. Se pun intr-un castron, se presara sare si piper si se amesteca. Branza feta se taie cuburi mici si se pune in castron. Se toarna otetul balsamic si uleiul de masline si se amesteca bine. Se tine 15 minute la frigider si se...
Aperitiv placinta invartita
Cascavalul si branza se rad. Costita se taie cubulete mici. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele mici. Intr-un castron se amesteca toate cu ouale si piper. Aluatul se taie in doua pe lungime si se unesc cele doua bucati. Se pune umplutura pe toata lungimea aluatului, se...
Varza calita picanta
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca. Scarita afumata se taie bucati. Intr-o cratita se pune uleiul si scarita si se prajeste putin pe ambele parti. Se scot...
Salata de cartofi cu ardei copt
Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati partate. Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeii se lasa la dezghetat si apoi se taie patrate marunte. Maioneza se face mixand ingredientele. Intr-un castron se...
Salata de vinete cu ardei copt (de post)
Vinetele si ardeii se coc, se curata de coaja si se lasa la scurs. Eu le-am scos din congeletor si le-am lasat la dezghetat si scurs. Vinetele se maruntesc putin cu mixerul intr-un castron. Se pune sare si ulei si se amesteca bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Ardeii se...
Salam de biscuiti betivan
Se fierbe apa cu zaharul si cacao 5 minute si se adauga si ciocolata. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului. Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare. Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se...
Desert prajitura din albusuri cu cirese
Albusurile se lasa la dezghetat. Ciresele se spala, se scot samburii si se lasa la scurs. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pantru bezele. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina...
Desert impletita cu branza si mere
Merele se curata de coaja si se taie cuburi potrivite. Se pun intr-o cratita cu zaharul si se calesc 5 minute, amestecand. Se pune scortisoara si condimentul pentru placinta si se mai caleste 5 minute, amestecand. Se pune amidonul diluat in 2 linguri de apa, se lasa 1 minut amestecand si...
Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei
Iata cum se prepara Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei Pulpa de porc se curata, se spala si se taie bucati mai mici. Bucatile de carne se pun la prajit intr-o cratita cu ulei 4-5 minute pana isi schimba culoarea. Ceapa se curata, se toaca si se pune la...
Snitele din parizer
Parizerul se decojeste si se taie felii mai groase. Ouale se bat cu sare si piper. Faina si pesmetul se pun in cate o farfurie. Parizerul se da prin faina, ou batut si prin pesmet. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot pe hartie absorbanta. Se mananca calde...
Salata de cartofi cu sprot afumat
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se taie marunt. Sprotul se scurge de ulei si se taie marunt. Maioneza se face mixand ingredientele. Intr-un castron se pun cartofii, ceapa, maslinele...
Desert chec marmorat
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Se pune intr-un castron jumatate din compozitiesi se...
Cornulete aperitiv
Se intinde foaia de aluat pe blat si se netezeste cu sucitorul. Se taie in doua pe lungime si fiecare jumatate in triunghiuri. Se pune pe fiecare triunghi ketchup, sunca si branza topita. Se rasucesc cornuletele si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu galbenus de...
Pulpe de pui dezosate cu mustar la cuptor
Pulpele se curata, se spala si se pun la scurs. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pana se ontine o pasta. Se trec pulpele prin acest amestec si se pun intr-o tava unsa cu ulei. Se acopera tava cu folie de aluminiu. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C,...
Salata de cartofi cu ceapa verde
Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati partate. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Maioneza se face mixand ingredientele. Intr-un castron se pun cartofii, ceapa si maslinele. Se pune...
Talmes-balmes
Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun pentru o mamaliga mai moale. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert. Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase. Se fierbe 15 minute amestecand cu telul si cand se...
Chifle pufoase
Se pun in vasul robotului 160 g de faina cernuta. Se adauga drojdia, sarea, zaharul si se amesteca putin. Se monteaza carligul de framantat. Apa si uleiul se amesteca si se toarna peste faina amestecand la viteza mica. Se pun si restul de 150g de faina cernuta si se framanta la viteza...
Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana
Se toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron. Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale. Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore. Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper,...