Ultimele verze murate trebuiau facute. M-am inspirat de la Cleme.
Retete de vara.
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata.
A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine.
Ceapa se curata si se toaca.
Scarita afumata se taie bucati.
Intr-o cratita se pune uleiul si scarita si se prajeste putin pe ambele parti.
Se scot bucatile pe o farfurie.
In uleiul in care am prajit scarita se pune ceapa si se caleste 3-4 minute.
Se pune piper, boia si dulceata de ardei iute si se da un clocot.
Se pune varza, se pune apa pana la nivel, se amesteca si se lasa la fiert 15 minute, amestecand din cand in cand.
Se pun rosiile taiate si se mai fierbe 10 minute.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute sa scada zeama, amestecand.
Se scoate si se pune scarita prajita deasupra.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, amestecand din cand in cand.
Cand scade zeama si este rumenita frumos, este gata.
Se serveste calda cu mamaliguta.
Pofta Buna!