Salam de biscuiti betivan

de MotanLaOale in Prajituri, 31 Iul 2020 | 4380 vizualizari

 

Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 450 ml apa
  • 200 g zahar
  • 60 g cacao
  • 100 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 100 g stafide
  • 200 g nuca
  • 300 g rahat
  • 200 g coacaze din alcool
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • fulgi de cocos pentru rulat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti betivan:

Se fierbe apa cu zaharul si cacao 5 minute si se adauga si ciocolata.

Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.

Se amesteca pana la topirea untului.

Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare.

Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron.

Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.

Rahatul se taie bucati mai mici si se pun in castron.

Se pun coacazele din alcool si se toarna amestecul de lapte.

Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot.

Se mai amesteca din cand in cand, 20-30 minute.

Compozitia fiind cam moale asa calda eu am pus-o intr-o tava cu inel detasabil si am lasat-o la frigider 2 ore.

Am taiat fasii pe care le-am infasurat in folie presarata cu cocos. Mult mai usor.

Se tin la frigider 3-4 ore.

Dupa racire se taie felii si se mananca.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti betivan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu cirese, la rece