Mancarea de mazare cu carne de porc este reteta gustoasa a familiei. Pregatita ca la mama acasa, cu ceapa rumenita, cu marar pentru aroma. Pentru zilele de post, poti sa o lasi simpla, fara carne. Adauga o lingurita de zahar in mancare si vei vedea cat de gustoasa iese.
Daca vrei sa pregatesti si tu aceasta Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: mazare, pulpa de porc, ceapa, pasta tomate, marar.
Iata cum se prepara Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei
Pulpa de porc se curata, se spala si se taie bucati mai mici.
Bucatile de carne se pun la prajit intr-o cratita cu ulei 4-5 minute pana isi schimba culoarea.
Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in cratita peste pulpe.
Se caleste 2-3 minute dupa care se pune apa si se fierbe 20-25 minute. Se presara sare, piper si boia.
Se adauga mazarea, se completeaza cu apa si se fierbe 15-20 minute pana este fiarta carnea si mazarea.
Se adauga pasta de tomate, zahar, sare si piper si se mai fierbe 5 minute.
Mararul se toaca marunt, se adauga in mancare, se mai fierbe putin si este gata.
In copilarie, bunica pregatea si delicioasa Mancare de bame servita neaparat cu Castraveti covasiti la soare sau Mancarea de castraveti murati, un alt deliciu de mancare.
Pofta Buna!