Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 29 Mar 2020 | 4489 vizualizari

 

Inspirat de Merisor. Am facut mai multe chiftelute (99)  si am zis sa incerc ( cu 30) si aceasta reteta. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3 felii franzela
  • 1 legatura marar
  • boia
  • piper
  • sare
  • Pentru maioneza
  • 1 galbenus de ou crud
  • 1 lingurita mustar
  • 150ml ulei
  • zeama de lamaie
  • sare
  • Pentru salata
  • 2 cepe rosii
  • 100 ml otet
  • 100 ml apa
  • sare 
  • 150 g smantana
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana:

Se toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron.

Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale.

Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore.

Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora.

Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se stropesc cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.

Se intorc la jumatatea timpului si cand sunt facute se pun la racit.

Maioneza se prepara din ingrediente cu ajutorul mixerului.

Intr-un castron se amesteca maioneza cu smantana si se adauga ceapa rosie scursa bine.

Se potriveste de gust, se adauga chiftelutele si se amesteca.

Se lasa la frigider 30 de minute.

Se serveste rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet si muschiulet de porc umplut