Asa ii pun pentru fata mea si am zis sa incerc si eu. Este dificil de indesat in borcane daca nu sunt opariti.
Din aceste cantitati rezulta 3-4 burcane de 800ml.
Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm.
Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi.
Conopida se curata, se spala si se desface in buchete.
Se face amestecul din otet si apa intr-o oala.
Se spala borcanele si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.
Se pune in borcane pe fund frunze de telina, un varf de lingurita boabe de mustar si 3-4 sferturi de mustar.
Se pun gogosarii in borcan alternand cu conopida si indesati cat mai bine.
Deasupra se pun frunze de telina si 3-4 sferturi de hrean.
Borcanele se pun pe o tava de metal si se invelesc in prosoape ude cu apa rece pentru a nu se sparge.
Se umplu borcanele cu zeama fierbinte, se agita sa iasa tot aerul, se completeaza din nou cu zeama pana sus si se pun capacele.
Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare si cu apa pana sub capace si se fierb 30 minute dupa ce capacele sunt fierbinti.
Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa la racit o zi doua.
Dupa ce sunt reci se pun in camara pentru inrna.
Sunt buni de mancat dupa 4 saptamani.
Pofta Buna!