Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora.
Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se stropesc cu ulei si se introduc in...
Faina se amesteca cu praful de copt.
Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu mixerul.
Se tapeteaza o tava (22 x 28 cm) cu hartie de copt si se toarna compozitia.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 de...
Ingredientele se curata, se spala, se scurg si se taie bucati.
Se pun intr-un castron si se amesteca.
Se presara sare dupa gust.
Se toarna otetul diluat cu apa si uleiul.
Se amesteca si se lasa 15 minute pentru imbinatea gusturilor.
Se serveste alaturi de friptura.
Pofta Buna!...
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare.
Cand sunt fierti se pun sub apa rece, se scurg si se lasa la racit.
Se curata de coaja si se taie cuburi.
Ceapa se curata si se taie julien.
Carnatii se taie la 1 centimetru si se prajesc in putin ulei.
Cand sunt rumeniti se...
Spaghetele se fierb in apa cu sare conform indicatiile de pe ambalaj.
Branza se rade si se amesteca cu ouale si smantana.
Cand sunt fierte, spaghetele se trec prin apa rece si se scurg.
Se amesteca intr-un castron cu amestecul de branza.
Forma de briose se unge cu unt.
Cu o...
Legumele se spala, se curata si se taie marunt.
Branza se taie cubulete.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele.
Se presara sare si piper.
Se toarna ulei de masline si otet balsamic si se amesteca bine sa se formeze un sos cu branza feta.
Se serveste dupa 30 de minute de...
Legumele se curata si se toaca marunt.
Zarzavatul si ceapa se caleste 3-4 minute in ulei, intr-o oala.
Se pune boia, piper si sare.
Se adauga apa si se fierbe 10 minute.
Se adauga ardeiul tocat si jumatate din legatura de leurda spalata si tocata.
Se pun si cartofii curatati si...
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare.
Cand sunt fierti se trec prin apa rece si se curata de coaja.
Ouale se fierb si se curata de coaja.
Ceapa se curata si se taie julien.
Leurda se spala si se taie marunt.
Intr-un castron se pun cartofii taiati cubulete, ouale...
Dovleacul se curata de seminte.
Se taie in bucati potrivite.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 1 ora si 30 de minute.
Cand este patruns si putin rumenit, este gata.
Se consuma rece.
Se poate combina cu...
Varza se pune la desarat in apa rece 4-5 ore.
Dupa se scot cotoarele si se taie fideluta.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Scarita se taie fasii.
Se conecteaza aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent.
Se seteaza functia BROWN/SAUTE,...
Inimile si pipotele se curata, se spala bine, se taie in doua si se scurg bine.
Ceapa se curata si se toaca marunt.Ardeii se curata si se taie marunt.
Se canecteaza aparatul Multicooker Crock-Pot Expres la o sursa de curent.
Se apasa functia BROWN/SAUTE, se selecteaza 10 minute si se...
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja in apa cu sare.
Se trec prin apa rece si se curata de coaja.
Se rad prin razatoarea mare intr-un castron.
Se amesteca cu ouale, cascavalul ras si faina amestecata cu praful de copt.
Se condimenteaza cu sare, piper si cu condimente care va...
Fasolea se pune la inmuiat de seara.
Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt.
Scarita afumata se taie fasii.
Eu am pus la fiert fasolea cu scarita afumata si putina sare in oala sub presiune, cam o ora.
Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva...
Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza".
Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata.
Se intinde pulpa de rosii si se presara oregano si piper.
Toate ingredientele trebuia sa fie feliate cat mai subtire.
Se pun...
Se pune in vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune praful de sare, zaharul si cacaua, se amesteca si se adauga si apa.
Se inchide capacul, se inchide supapa de presiune, se seteaza pe modul MANUAL si timpul 5 minute.
Cand se termina programul se elibereaza...
Se pune apa, zaharul si praful de sare in vasul aparatului de gatit Multicooker Crokc-Pot Express cu gatire sub presiune.
Se inchide capacul, se inchide supapa de presiune, se seteaza pe modul MANUAL si timpul 5 minute.
Cand se termina programul se elibereaza aburii, se deschide capacul si...
Carnea de pui se taie cuburi si se pune la fiert in sosul de la ostropel.
Se adauga ciupercile, porumbul, pulpa de rosii si se fierbe 10 minute.
Se pun si condimentele dupa gust.
Pastele se fierb in multa apa cu sare dupa indicatiile de pe ambalaj.
Se strecoara si se pun intr-ul...
Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute.
Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.
Se amesteca pana la topirea untului.
Se maruntesc biscuitii la robot si se pun intr-un castron mai mare.
Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in...
Pulpa se taie cuburi.
Ceapa se curata si se toaca marunt la robot.
Se conecteaza aparatul de gatit Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la curent, se apasa pe BROWN/SOTE, se seteaza temperatura HIGH, timpul de 15 minute si se apasa START/STOP.
Se toarna uleiul dupa ce...
In vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se pun orezul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, batonul de scortisoara, laptele si se amesteca.
Se pune capacul si se roteste in pozitia inchis.
Supapa pentru aburi se inchide.
Se seteaza programul...
Tonul din conserve se pune la scurs.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Intr-un castron se amesteca tonul cu ceapa cu zeama de lamaie si piper dupa gust.
Maslinele se taie marunt.
Se intinde foaia de aluat pe blatul infainat si se netezeste cu sucitorul.
Se intinde amestecul pe...
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.
Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.
Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.
Nu se pune apa.
Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.
Camd zeama...
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat omogen.
Se formeaza bile de marimea unei nuci.
Se prajesc in baie de ulei pana devin aurii si plutesc in ulei.
Se scot pe un prosop de hartie pentru eliminarea surplusului de ulei.
Se servesc calde, dar sunt bune si reci.
Pofta...
Se pune foaia de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.
Se taie in 12 bucati.
Se pune o bucata dreptunghiulara de cascaval pe fiecare bucata.
Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita.
Se fac...
Ouale se separa in albusuri si galbenusuri.
Se bat albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.
Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.
Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
Se toarna intr-o forma...
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.
Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.
Rahatul se taie bucati mai mici....
Carnea se taie bucati potrivite mai mici.
Carnatii se taie la 4-5 cm.
Costita se taie cuburi mai mari.
Se pune untura intr-o cratita, se topeste si se pun bucatile de carne.
Se pune putina apa si se prajesc bucatile de carnea 8-10 minute pana se albesc.
Se presara cu boia, cimbru,...
Vasul de ceramica al slow cookerului Crock-Pot se tapeteaza cu hartie de copt.
Prunele se spala, se sterg, se taie cubulete si se pun in vasul tapetat.
Intr-un castron se mixeaza toate ingredientele pana rezulta un aluat mai subtire ca la clatite.
Se toarna compozitia peste prune si se...
Dovleacul se spala bine si se sterge.
Se taie capacul si se curata de samburi.
Se macina nuca si migdalele si se face mixul amestecand cu zaharul brun, stafidele si merisoarele.
Se pune dovleacul in vasul slow cookerului Crock-Pot .
Pe fundul dovleacului punem cateva bucatele de unt,...
Se amesteca carnea tocata cu ceapa data pe razatoare, oul, painea inmuiata si stoarsa, mararul si condimentele.
Se formeaza chiftelele cu mainile umezite.
Pentru sos se amesteca intr-un castron ceapa tocata, usturoiul taiat feliute, rosiile pasate, apa, otetul balsamic, condimentele si o...
Penne Rigate cu chiftelute
Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cu ulei si se introduc in...
Desert negresa de post cu gem - 900
Faina se amesteca cu praful de copt. Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu mixerul. Se tapeteaza o tava (22 x 28 cm) cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 de...
Salata de leurda
Ingredientele se curata, se spala, se scurg si se taie bucati. Se pun intr-un castron si se amesteca. Se presara sare dupa gust. Se toarna otetul diluat cu apa si uleiul. Se amesteca si se lasa 15 minute pentru imbinatea gusturilor. Se serveste alaturi de friptura. Pofta Buna!...
Salata de cartofi cu carnati
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se pun sub apa rece, se scurg si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa se curata si se taie julien. Carnatii se taie la 1 centimetru si se prajesc in putin ulei. Cand sunt rumeniti se...
Briose de spaghete cu branza
Spaghetele se fierb in apa cu sare conform indicatiile de pe ambalaj. Branza se rade si se amesteca cu ouale si smantana. Cand sunt fierte, spaghetele se trec prin apa rece si se scurg. Se amesteca intr-un castron cu amestecul de branza. Forma de briose se unge cu unt. Cu o...
Salata cu branza feta
Legumele se spala, se curata si se taie marunt. Branza se taie cubulete. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele. Se presara sare si piper. Se toarna ulei de masline si otet balsamic si se amesteca bine sa se formeze un sos cu branza feta. Se serveste dupa 30 de minute de...
Ciorba de cartofi cu leurda
Legumele se curata si se toaca marunt. Zarzavatul si ceapa se caleste 3-4 minute in ulei, intr-o oala. Se pune boia, piper si sare. Se adauga apa si se fierbe 10 minute. Se adauga ardeiul tocat si jumatate din legatura de leurda spalata si tocata. Se pun si cartofii curatati si...
Salata de cartofi cu leurda
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec prin apa rece si se curata de coaja. Ouale se fierb si se curata de coaja. Ceapa se curata si se taie julien. Leurda se spala si se taie marunt. Intr-un castron se pun cartofii taiati cubulete, ouale...
Dovleac copt
Dovleacul se curata de seminte. Se taie in bucati potrivite. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 1 ora si 30 de minute. Cand este patruns si putin rumenit, este gata. Se consuma rece. Se poate combina cu...
Varza calita cu afumatura la Multicooker-ul Crock-Pot Express
Varza se pune la desarat in apa rece 4-5 ore. Dupa se scot cotoarele si se taie fideluta. Ceapa se curata si se toaca marunt. Scarita se taie fasii. Se conecteaza aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Se seteaza functia BROWN/SAUTE,...
Mancare de inimi si pipote cu ceapa si ardei la Multicooker-ul Crock-Pot Express
Inimile si pipotele se curata, se spala bine, se taie in doua si se scurg bine. Ceapa se curata si se toaca marunt.Ardeii se curata si se taie marunt. Se canecteaza aparatul Multicooker Crock-Pot Expres la o sursa de curent. Se apasa functia BROWN/SAUTE, se selecteaza 10 minute si se...
Aperitiv bulete de cartofi
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja in apa cu sare. Se trec prin apa rece si se curata de coaja. Se rad prin razatoarea mare intr-un castron. Se amesteca cu ouale, cascavalul ras si faina amestecata cu praful de copt. Se condimenteaza cu sare, piper si cu condimente care va...
Ciorba de fasole boabe cu scarita afumata
Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Scarita afumata se taie fasii. Eu am pus la fiert fasolea cu scarita afumata si putina sare in oala sub presiune, cam o ora. Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva...
Pizza cu carnati si mozarella
Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si se presara oregano si piper. Toate ingredientele trebuia sa fie feliate cat mai subtire. Se pun...
Mucenici cu cacao la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Se pune in vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune praful de sare, zaharul si cacaua, se amesteca si se adauga si apa. Se inchide capacul, se inchide supapa de presiune, se seteaza pe modul MANUAL si timpul 5 minute. Cand se termina programul se elibereaza...
Mucenici muntenesti la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Se pune apa, zaharul si praful de sare in vasul aparatului de gatit Multicooker Crokc-Pot Express cu gatire sub presiune. Se inchide capacul, se inchide supapa de presiune, se seteaza pe modul MANUAL si timpul 5 minute. Cand se termina programul se elibereaza aburii, se deschide capacul si...
Penne cu ostropel reorientat
Carnea de pui se taie cuburi si se pune la fiert in sosul de la ostropel. Se adauga ciupercile, porumbul, pulpa de rosii si se fierbe 10 minute. Se pun si condimentele dupa gust. Pastele se fierb in multa apa cu sare dupa indicatiile de pe ambalaj. Se strecoara si se pun intr-ul...
Desert prajitura Cartof
Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului. Se maruntesc biscuitii la robot si se pun intr-un castron mai mare. Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in...
Carne de porc cu masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Pulpa se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt la robot. Se conecteaza aparatul de gatit Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la curent, se apasa pe BROWN/SOTE, se seteaza temperatura HIGH, timpul de 15 minute si se apasa START/STOP. Se toarna uleiul dupa ce...
Orez cu lapte la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
In vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se pun orezul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, batonul de scortisoara, laptele si se amesteca. Se pune capacul si se roteste in pozitia inchis. Supapa pentru aburi se inchide. Se seteaza programul...
Rulada cu ton
Tonul din conserve se pune la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca tonul cu ceapa cu zeama de lamaie si piper dupa gust. Maslinele se taie marunt. Se intinde foaia de aluat pe blatul infainat si se netezeste cu sucitorul. Se intinde amestecul pe...
Desert rulada cu dovleac
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Camd zeama...
Aperitiv crochete din branza de burduf
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat omogen. Se formeaza bile de marimea unei nuci. Se prajesc in baie de ulei pana devin aurii si plutesc in ulei. Se scot pe un prosop de hartie pentru eliminarea surplusului de ulei. Se servesc calde, dar sunt bune si reci. Pofta...
Aperitiv pateuri cu cascaval
Se pune foaia de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati. Se pune o bucata dreptunghiulara de cascaval pe fiecare bucata. Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita. Se fac...
Blat de tort clasic
Ouale se separa in albusuri si galbenusuri. Se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare. Se toarna intr-o forma...
Desert chec cu rahat
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Rahatul se taie bucati mai mici....
Friptura de Craciun
Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 4-5 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune untura intr-o cratita, se topeste si se pun bucatile de carne. Se pune putina apa si se prajesc bucatile de carnea 8-10 minute pana se albesc. Se presara cu boia, cimbru,...
Clafoutis cu prune la slow cooker Crock-Pot
Vasul de ceramica al slow cookerului Crock-Pot se tapeteaza cu hartie de copt. Prunele se spala, se sterg, se taie cubulete si se pun in vasul tapetat. Intr-un castron se mixeaza toate ingredientele pana rezulta un aluat mai subtire ca la clatite. Se toarna compozitia peste prune si se...
Dovleac umplut copt la slow cooker Crock-Pot
Dovleacul se spala bine si se sterge. Se taie capacul si se curata de samburi. Se macina nuca si migdalele si se face mixul amestecand cu zaharul brun, stafidele si merisoarele. Se pune dovleacul in vasul slow cookerului Crock-Pot . Pe fundul dovleacului punem cateva bucatele de unt,...
Chiftele marinate la slow cooker Crock-Pot
Se amesteca carnea tocata cu ceapa data pe razatoare, oul, painea inmuiata si stoarsa, mararul si condimentele. Se formeaza chiftelele cu mainile umezite. Pentru sos se amesteca intr-un castron ceapa tocata, usturoiul taiat feliute, rosiile pasate, apa, otetul balsamic, condimentele si o...