publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Sos de visine
Visinile se spala si se scot samburii. Se pun la fiert in apa doar cat sa le acopere. Se pune zaharul si se fierb 15 minute. Se pune smantana, se amesteca bine si se mai fierbe 10-15 minute. Se potriveste de sare si zahar. Se toarna si amidonul dizolvat in putina apa. Se mai...
Garnitura de cartofi taranesti (de post)
Ceapa se curata, se spala si se taie julien. Ardeii se curata, se spala si se taie patratele. Cartofii se pun la fiert, in coaja, in apa cu sare pentru 15 minute. Se trec pe sub apa rece, se lasa la racit, se curata de coaja si se taie bucati potrivite. Intr-o cratita punem uleiul si...
Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas
Cum se prepara Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas Dovleceii se curata, se taie in doua pe lung si daca au seminte se scot cu o lingurita. Se dau pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare 10-15 minute. Cartofii se curata, se spala si...
Salata de pastai cu pastrama si maioneza
Fasolea verde se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare 15-20 minute. Cand este fiarta se pune la scurs si se lasa la racit. Se face maioneza dintr-un galbenus, mustar, ulei, sare si zeama de lamaie cu mixerul. Intr-un castron se pune fasolea racita si pastrama taiata...
Desert placinta greceasca
Foile se dezgheata si se rup bucatele mici. Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul si foile rupte si se amesteca bine cu o spatula. Se tapeteaza o tava (20x30 cm) cu ulei si faina. Daca se foloseste un vas de iena nu trebuie uns cu...
Mancare de fasole verde cu leurda
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Fasolea se curata, se spala si se rupe bucati potrivite. Rosiile se toaca cubulete. Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 3-4 minute. Adaugam vegeta si piper. Se adauga fasolea, se completeaza cu apa si se fierbe 20-25 minute. Se...
Ciorba taraneasca de cartofi noi
Se curata legumele, se spala si se taie rondele. ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ardei se curata, se spala si se taie patratele. Cartofii se curata, se spala si se taie bucati potrivite. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, legumele si ardeii si se calesc 4-5 minute. Se...
Tort aperitiv cu ficatei de pui
Ficateii se curata, se spala si se pun in lapte pentru o ora. Toate ingredientele se curata si se toaca marunt. Ficateii se scurg de lapte si se dau la robot pana devin o pasta. Se pun intr-un castron. Se adauga ceapa, morcovul, ciupercile, ardeiul, costita, usturoiul si se amesteca...
Salata de cartofi noi cu macrou afumat
Cartofii noi, mai mici, se curata, se spala si se taie in sferturi. Se pun la prajit in baie de ulei de palmier. Cand sunt gata se scot, se scurg de ulei si se lasa sa se racoreasca. Macroul se curata de piele si oase si se rupe bucati. Ceapa se curata si se taie julien. Rosiile se...
Ciocanele de pui in crusta de susan
Ciocanelele de pui se curata, se spala bine si se scurg de apa. Se pun pe o farfurie si se condimenteaza cu sare si piper. Ouale se bat bine cu sare si piper intr-o farfurie. Faina se pune intr-o farfurie. Pesmetul si susanul se amesteca, se adauga putina sare si se pune pe o...
Cartofi noi cu bacon
Cartofii se curata, se spala si se taie bucati potrivite. Se pun la prajit in baie de ulei. Baconul si ciolanul afumat se taie fasii si se pun la prajit cu o lingura de ulei in wook. Se prajesc si se intorc pe toate partile. Cand cartofii sunt aproape facuti se scot din baia de ulei,...
Chiftele cu ou ochi
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se tine 20-30 minute la frigider sa se amestece aromele. Din amestecul de chiftele se fac...
Socata reteta bunicii diferita
Socata reteta bunicii Se topeste zaharul in putina apa calda si se toarna intr-un borcan de 5 litri. Se completeaza cu apa rece pana la trei sferturi din borcan. Se stoarce jumatatea de lamaie si zeama se toarna in borcan. Se stoarce o portocala si zeama se pune in borcan. Se...
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Se topeste zaharul in putina apa calda si se toarne intr-un borcan de 5 litri. Se completeaza cu apa rece pana la trei sferturi din borcan. Se stoarce o lamaie si zeama se toarna in borcan. Se taie cuburi cealalta lamaie cu coaje cu tot si se pune in...
Cozonac fara framantare
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte si se pune in mijlocul fainii din castron. Se presara putina faina deasupra si se lasa sa creasca. Dupa 10 minute cand a crescut drojdia se presara un praf de sare, se adauga 5 galbenusuri, zaharul, zaharul vanilat, margarina topita,...
Desert pasca fara aluat
Se pun ouale intregi intr-un castron, se adauga un praf se sare, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza bine. Se adauga branza si untul la temperatura camerei si se omogenizeaza tot cu mixerul. Se adauga pe rand grisul si faina si se mixeaza. Se adauga si smantana si se omogenizeaza....
Cordon bleu
Pieptul de pui se taie felii si se bat intre folie alimentara cu ciocanul de snitele pana se subtiaza bine. Pe felia de piept se pune bacon, sunca, cascaval si se ruleaza strans ca la sarmale. Daca se desfac, se pot folosi si scobitori. La mine au stat rulate si nu a fost nevoie de scobitori....
Placinte ardelenesti cu branza
Aluatul se face la fel ca cel de la "Placinte ardelenesti cu varza murata". Se framanta pe masa infainata 10 minute, se pune in castron si se lasa la loc cald acoperit cu un prosop o ora, o ora jumatate la crescut. Branza se rade intr-un castron si se amesteca cu smantana si...
Placinte ardelenesti cu varza murata
Se dizolva drojdia ci zaharul si putina apa calduta. Se pune faina intr-un castron mare si se face o adancitura in mijloc. Se toarna drojdia acolo se presara cu putina faina si se lasa 5 minute pana face basicute. Se pune si uleiul si sarea si se amesteca toatele. Se toarna apa cata...
Varza la cuptor cu ciolan afumat
Varza se pune de cu seara la desarat in apa rece. A doua zi se curata de cotoare, se taie fideluta si se stoarce bine. Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa curatata si tocata marunt 3-4 minute. Se adauga rosiile taiate, pasta de ardei, foile de dafin si piper si se mai caleste 3-4...
Mancare de spanac
Spanacul se curata si se spala bine, bine frunza cu frunza. Se pune o oala la fiert cu putina sare si cand clocoteste se pune spanacul si se opareste 4-5 minute. Se scoate si se pune la scurs. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit in ulei 3-4 minute. Se...
Macrou prajit cu sos de leurda
Pestele se curata, se taie capetele si cozile si se spala bine. Se presara cu sare grunjoasa si se lasa intr-o strecuratoare 10-15 minute. Se scutura de sare, se da prin faina si se pune la prajit in uleiul incins. Se intoarce pe ambele parti. Cand este rumenit frumos se scoate pe...
Salata de vinete cu leurda
Vinetele se scot din congelator si se pun la dezghetat intr-o sita. Cand sunt dezghetate si scurse se mixeaza putin cu mixerul vertical. Se pune treptat ulei si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si se albesc. Se pune sare dupa gust. Se curata, se spala si se toaca...
Omleta cu mazare
Mazarea se fierbe in apa, se scurge si se pune deoparte. Intr-o tigaie se pune uleiul si carnatii taiati felii si se calesc putin. Se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt. Se adauga si mazarea fiarta si se caleste totul 5 minute. Ouale se bat cu 3 linguri de lapte,sare si...
Chec simplu
Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine. Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul si se adauga in castron si se mixeaza bine. Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza. Rezulta un aluat moale care curge. Se...
Banana split
Banana se cutata si se taie in jumatate pe lung. Se pune cate o bila din fiecare inghetata pe un platou cu clestele de inghetata. Se pune de-a lungul jumatatile de banana. Se orneaza cu frisca pusa in pos. Se pune portocala din dulceata, topingul si se presara fulgi de ciocolata....
Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa
Chiftele : Painea se imoaie in apa si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu cele 2 oua. Se pune vegeta si piper dupa gust. Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele....
Gnocchi cu leurda
Gnocchi se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj si se pun la scurs. Leurda se curata de codite, se spala si se usuca cu un prosop. Se pune in robot leurda cu 2 linguri ulei de masline si 3 linguri de parmezan si se mixeaza bine. Cand devine aproape pasta se pune deoparte. Intr-o...
Castane coapte
Desi pare simplu, pentru a fi bine facute trebuie respectate niste reguli. Castanele se pun in apa calduta 15 minute pentru a se hidrata. Se cresteaza fiecare castana pe partea rotunda pentru a nu exploda in cuptor. Se incinge cuptorul si se pune o tava cu apa pentru a se coace in abur....
Reteta delicioasa de mancare de cartofi cu coaste
Cum se prepara Reteta delicioasa de mancare de cartofi cu coaste Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc coastele 4-5 minute si se intorc pe...