Socata reteta bunicii
Mi-a venit ideea cand faceam socata si cautand in frigider lamaile am dat peste doua portocale. Am zis de ce nu! A iesit foarte buna!
Socata reteta bunicii
Se topeste zaharul in putina apa calda si se toarna intr-un borcan de 5 litri.
Se completeaza cu apa rece pana la trei sferturi din borcan.
Se stoarce jumatatea de lamaie si zeama se toarna in borcan.
Se stoarce o portocala si zeama se pune in borcan.
Se taie cuburi cealalta portocala cu coaje cu tot si se pune in borcan.
Se pun florile de soc nespalate ca sa nu se piarda polenul.
Se toarna otetul si se completeaza cu apa pana la 5 litri.
Se amesteca bine si se acopera cu o farfuriuta sau cu folie.
Se tine in loc cald 48 de ore, amestecand din cand in cand in borcan.
Dupa doua zile se strecoara, se pune in sticle si se pune la rece.
Este naturala si este foarte buna, cu gust usor de portocala!
Pofta Buna!