Blat
Se mixează albusurile spuma impreună cu un praf de sare, se adaugă zaharul si se mixeaza pana ce va avea consistenta unei bezele.
Se adauga uleiul si se mixeaza pana ce se va omogeniza.
Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, esenta, coaja de lamaie....
Am spalat scrumbia si i-am curatat interiorul, dupa care am indepartat capul si coada iar trunchiul l-am sectionat in doua parti egale.
Am uns cele doua bucati, am presarat condimentele iar in interiorul acestora am asezat cate o felie de lamaie.
Intr-o tava am pus hartie de pergament dupa...
Preparare Reteta de Hamburger pregatit acasa, cu carne de porc
Intr-un bol se amesteca carnea cu oul, sarea, piperul, mararul si busuiocul tocate marunt, adaugam si cimbrul dupa care omogenizam compozitia.
Vom forma bile din compozitia obtinuta pe care le vom aplatiza, apoi le punem pe...
Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu un praf de sare.
Dupa ce s-au fiert, ii scoatem din recipientul in care au fiert si ii pasam pana obtinem o pasta omogena. Peste aceasta pasta adaugam ouale, condimentele, mararul, dupa care incepem sa amestecam, adaugand faina in ploaie pana...
Se degreseaza si se fierb ouale.
Fiecare plic de vopsea se pune intr-un recipient cu apa fierbinte.
Se folosesc manusile si se pun 2 picaturi de vopsea in palma.
Se rostogoleste fiecare ou in palma pana cand capata o culoare uniforma.
Dupa ce s-au uscat, se desface plicul cu luciu si...
Am spalat si degresat ouale in apa fierbinte.
Intr-o oala am pus apa,2 linguri de sare si ouale apoi le-am pus la fiert pe foc mic.
Dupa ce acestea au fiert,le scoatem si le lasam la uscat pe un prosop uscat.
Intr-o alta oala punem 750 ml de apa,5 linguri de otet si lasam sa fiarba,spre...
Pasul1:Am amestecat 100 ml apa calda cu zaharul, apoi am adaugat drojdia si l-am lasat la dospit cca. 10 minute.
Pasul2: Am pus faina si sarea intr-un castron, am facut o "gropita" în care am pus drojdia dospita.
Pasul3:Am adaugat sucul ,esenta , coaja de portocala/lamaie,le-am...
Intr-o oala punem apa la fiert. Merele le spalam, le taiem bucatele si le adaugam peste apa cand aceasta a inceput sa fiarba.
Separa intr-un bol punem 5 linguri de miere, 250 ml apa si zahar toc (dupa gust), amestecam pana se dizolva zaharul iar siropul rezultat il adaugam peste mere....
Pasul1: Spalam aripioarele si le punem intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei e floarea soarelui.
Pasul2: Dupa ce acestea s-au rumenit,adaugam ceapa tocata marunt.
Pasul3: Morcovii ii spalam si ii dam pe razatoarea cu orificii mici.
Pasul4: Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adagam morcovul si le...
Pasul1:Se spala si se feliaza pieptul de pui,se poate taia dupa preferinta fasiute sau bucatale mai mici.
Pasul2:Se bat cele 3 oua cu un praf de sare si piper,se adauga faina,apa si smantana dupa gust si cat vrem sa fie de consistent aluatul.
Pasul3:Se trece fiecare fasie de piept prin...
Pregatire chiftelute:
Pasul1 : Carnea tocata se pune intr-un bol .
Pasul2: Separat intr-un vas batem ouale cu un praf de sare,cu faina si le adaugam peste carne.
Pasul3: Amestecam carnea cu ouale batute,adaugam mararul si usturoiul tocate marunt.
Pasul4: Curatam cartofii,ii...
Pasul1: Spalam pulpele si le lasam la scurs.
Pasul2: Ungem o tava cu ulei.
Pasul3: Intr-un bol adaugam 4 linguri de ulei de floare soarelui,busuioc,cimbru,sare,piper.
Pasul4: Ungem pulpele cu amestecul de condimente.
Pasul5: Asezam pulpele in tava si lasam la cuptor circa 15 minute,...
Pregatire cartofi:
Pasul 1; Curatam cartofii, ii spalam si-i punem la fiert in apa cu sare.
Pasul 2: Curatam ceapa si morcovul, ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea cu orifici mici.
Pasul3: Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei si lasam legumele la calit.
Pasul4: Dupa...
Pasul1 : Carnea tocata se pune intr-un bol.
Pasul2; Separat intr-un vas batem ouale cu un praf de sare,cu faina si le adaugam peste carne.
Pasul3; Amestecam carnea cu ouale batute,adaugam mararul si usturoiul tocate marunt.
Pasul4; Curatam cartofii,ii spalam,ii dam pe razatoarea cu...
Pasul1; Spalam si portionam carnea,asezam bucatile intr-un vas si lasam la fiert cu un pahar de apa , acoperim cu un capac.
Pasul2;Intre timp curatam legumele (ceapa,morcovul,cartoful),le taiem cubulete si le adaugam peste carne.
Pasul3:Pastaile le spalam,le taiem bucatele mai mari si le...
Pasul1: Desprindem frunzele de salata de cotor si le spalam sub jet de apa,le lasam la scurs intr-o sita!
Pasul2:Curatam ceapa,catravetii si ridichile,le spalam si le taiem rondele.
Pasul3: Frunzele de salata le rupem (nu le taiem cu cutitul) si le punem intr-un bol impreuna cu celelalte...
Pasul 1: Se curata ceapa si morcovul ,se taie cubulete si se pun la calit in uleiul incins.
Pasul 2:Spalam orezul in apa rece, il scurgem,apoi il adaugam peste legumele sotate ,amestecam 2,3 minute sa nu se lipeasca de cratita .
Pasul 3:Adaugam 500 ml apa si lasam la fiert.
Pasul 4:...
Pasul1:Se pune apa la fiert cu un praf de sare,cand aceasta incepe sa clocoteasca se adauga grisul si se amesteca pana cand se ingroasa, apoi se lasa la racit.
Pasul2: Icrele se mixeaza si se adauga zeama de lamaie, cate o lingura de gris si cate o lingura de ulei, pana cand isi maresc...
Pasul1: Se portioneaza pestele ,se spala, se amesteca cu usturoiul tocat, sare , mustar , curry si se lasa minimum 60 minute la macerat .
(Cu cat pestele impreuna cu mirodeniile va sta mai mult la frigier ,cu atat va fi mai gustos)
Pasul2:Se pune malai pe o tava si se trec prin el bucatile...
Pasul1: tocam cubulete ardeiul, ceapa, albitura si morcovul lesandu-le la fiert impreuna cu sarea si piperul.
Pasul2:Dupa ce acestea au fiert adaugam rosia tocata cubulete impreuna cu borsul.
Pasul3:Spre sfarsit adaugam pestele si mai lasam la fiert maxim 2 minute.
Pasul4:Adaugam...
Pasul 1: Se curata ceapa si morcovul ,se taie cubulete si se pun la calit in uleiul inceins.
Pasul2:Curatam ciupercile,le taiem feliute si le adaugam peste legume.
Pasul3:Spalam orezul in apa rece, il scurgem,apoi il adaugam peste legumele sotate ,amestecam 2,3 minute sa nu se lipeasca de...
Se toaca marunt ceapa si se pune la calit intr-o tigaie, dupa ce aceasta devine "sticloasa", se adauga ardeii si morcovii tocati si ei cubulete impreuna cu utina apa si se lasa la fiert.
Intre timp se curata ciupercile, se toaca cubulete si se adauga in tigaie.
Cand lichidul a...
Intr-un bol se pune drojdia cu putina apa calda si cele 3 linguri de zahar.
In faina cernuta se formeaza o gropita in care adaugam apa,coaja rasa de lamaie, otetul, uleiul, sarea si maiaua.
Amestecam cu o lingura pana ce amestecul se ingroasa apoi incepem sa framantam. Lasam la dospit cca....
Salam de biscuiţi, reţetă de post
Pasul 1: Biscuitii se rup in bucati mici sau se zdrobesc.
Pasul 2: Intr-o oala se incalzeste apa, se adauga margarina taiata bucatele si se lasa la foc mic pana se dizolva. Apoi se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste. Se adauga...
Se caleste pieptul de pui taiat cubulete, se scoate pe o farfurie.
Intre timp se calesc cateii de usturoi si se scot, apoi se caleste ceapa. Cand aceasta s-a inmuiat se adauga rosiile pisate si bulionul diluat cu putina apa, se pune si pieptul de pui si se lasa la fiert.
Intre timp pregatim...
Se spala si se portioneaza carnea si se lasa la calit in 2 linguri de untura/ulei incins.
Dupa vreo 15 minute, se adauga 1 cana de apa si se lasa la fiert la foc mic alte 15-20 de minute.
Cand lichidul a scazut, adaugam un pahar vin rosu, sucul de la portocala si mai lasam putin...
Se curata ceapa, ardeiul si se maruntesc,punem o tigaie la incins cu o lingura de ulei si adaugam legumele cubulete impreuna cu baconul si carnatul maruntiti si ei. Dupa ce acestea s-au calit, adaugam cartofii.
Intre timp se bat ouale cu un praf de sare si se adauga peste ingredientele din...
Se spala carnea si se taie in functie de marimile dorite. Morcovul si ceapa se curata,se spala si se taie cubulete.
Se pun legumele si carnea in oala sub presiune, se adauga un praf de sare, frunzele de dafin, apa cat sa le acopere si am lasat sa fiarba 30 de minute. Dupa...
Se pune intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, 100 ml lapte si 2 linguri de faina. Lasam maiaua 20 minute, intr-un loc la cald.
Intr-un castron punem faina si facem in mijloc o gropita in care vom adauga restul ingredientelor: ouale, zaharul, praful de sare, esenta de rom si coaja de...
Intr-o tava / cratita se caramelizeaza cana de zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca.
Se bat ouale cu zaharul pana se topeste si obtinem o spuma, adaugam lamaia si portocala date pe razatoare, zeama de la...
Desert prajitura Craiasa zapezii
Blat Se mixează albusurile spuma impreună cu un praf de sare, se adaugă zaharul si se mixeaza pana ce va avea consistenta unei bezele. Se adauga uleiul si se mixeaza pana ce se va omogeniza. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, esenta, coaja de lamaie....
Scrumbie la cuptor
Am spalat scrumbia si i-am curatat interiorul, dupa care am indepartat capul si coada iar trunchiul l-am sectionat in doua parti egale. Am uns cele doua bucati, am presarat condimentele iar in interiorul acestora am asezat cate o felie de lamaie. Intr-o tava am pus hartie de pergament dupa...
Reteta de Hamburger pregatit acasa, cu carne de porc
Preparare Reteta de Hamburger pregatit acasa, cu carne de porc Intr-un bol se amesteca carnea cu oul, sarea, piperul, mararul si busuiocul tocate marunt, adaugam si cimbrul dupa care omogenizam compozitia. Vom forma bile din compozitia obtinuta pe care le vom aplatiza, apoi le punem pe...
Aperitiv bulete de cartofi
Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert, ii scoatem din recipientul in care au fiert si ii pasam pana obtinem o pasta omogena. Peste aceasta pasta adaugam ouale, condimentele, mararul, dupa care incepem sa amestecam, adaugand faina in ploaie pana...
Oua vopsite 3D
Se degreseaza si se fierb ouale. Fiecare plic de vopsea se pune intr-un recipient cu apa fierbinte. Se folosesc manusile si se pun 2 picaturi de vopsea in palma. Se rostogoleste fiecare ou in palma pana cand capata o culoare uniforma. Dupa ce s-au uscat, se desface plicul cu luciu si...
Oua vopsite si insorite
Am spalat si degresat ouale in apa fierbinte. Intr-o oala am pus apa,2 linguri de sare si ouale apoi le-am pus la fiert pe foc mic. Dupa ce acestea au fiert,le scoatem si le lasam la uscat pe un prosop uscat. Intr-o alta oala punem 750 ml de apa,5 linguri de otet si lasam sa fiarba,spre...
Cozonac pufos de post cu migdale,cacao si rahat
Pasul1:Am amestecat 100 ml apa calda cu zaharul, apoi am adaugat drojdia si l-am lasat la dospit cca. 10 minute. Pasul2: Am pus faina si sarea intr-un castron, am facut o "gropita" în care am pus drojdia dospita. Pasul3:Am adaugat sucul ,esenta , coaja de portocala/lamaie,le-am...
Compot de mere Golden
Intr-o oala punem apa la fiert. Merele le spalam, le taiem bucatele si le adaugam peste apa cand aceasta a inceput sa fiarba. Separa intr-un bol punem 5 linguri de miere, 250 ml apa si zahar toc (dupa gust), amestecam pana se dizolva zaharul iar siropul rezultat il adaugam peste mere....
Tocanita de ceapa cu aripioare de pui si suc de rosii
Pasul1: Spalam aripioarele si le punem intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei e floarea soarelui. Pasul2: Dupa ce acestea s-au rumenit,adaugam ceapa tocata marunt. Pasul3: Morcovii ii spalam si ii dam pe razatoarea cu orificii mici. Pasul4: Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adagam morcovul si le...
Piept de pui Shangay
Pasul1:Se spala si se feliaza pieptul de pui,se poate taia dupa preferinta fasiute sau bucatale mai mici. Pasul2:Se bat cele 3 oua cu un praf de sare si piper,se adauga faina,apa si smantana dupa gust si cat vrem sa fie de consistent aluatul. Pasul3:Se trece fiecare fasie de piept prin...
Chiftelute din piept de curcan in sos de rosii
Pregatire chiftelute: Pasul1 : Carnea tocata se pune intr-un bol . Pasul2: Separat intr-un vas batem ouale cu un praf de sare,cu faina si le adaugam peste carne. Pasul3: Amestecam carnea cu ouale batute,adaugam mararul si usturoiul tocate marunt. Pasul4: Curatam cartofii,ii...
Pulpe dezosate la cuptor, cu vin si busuioc
Pasul1: Spalam pulpele si le lasam la scurs. Pasul2: Ungem o tava cu ulei. Pasul3: Intr-un bol adaugam 4 linguri de ulei de floare soarelui,busuioc,cimbru,sare,piper. Pasul4: Ungem pulpele cu amestecul de condimente. Pasul5: Asezam pulpele in tava si lasam la cuptor circa 15 minute,...
Cartofi taranesti cu garnitura de salata verde
Pregatire cartofi: Pasul 1; Curatam cartofii, ii spalam si-i punem la fiert in apa cu sare. Pasul 2: Curatam ceapa si morcovul, ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea cu orifici mici. Pasul3: Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei si lasam legumele la calit. Pasul4: Dupa...
Chiftelute din piept de curcan
Pasul1 : Carnea tocata se pune intr-un bol. Pasul2; Separat intr-un vas batem ouale cu un praf de sare,cu faina si le adaugam peste carne. Pasul3; Amestecam carnea cu ouale batute,adaugam mararul si usturoiul tocate marunt. Pasul4; Curatam cartofii,ii spalam,ii dam pe razatoarea cu...
Pastai cu muschi de porc
Pasul1; Spalam si portionam carnea,asezam bucatile intr-un vas si lasam la fiert cu un pahar de apa , acoperim cu un capac. Pasul2;Intre timp curatam legumele (ceapa,morcovul,cartoful),le taiem cubulete si le adaugam peste carne. Pasul3:Pastaile le spalam,le taiem bucatele mai mari si le...
Salata "primavaratica"
Pasul1: Desprindem frunzele de salata de cotor si le spalam sub jet de apa,le lasam la scurs intr-o sita! Pasul2:Curatam ceapa,catravetii si ridichile,le spalam si le taiem rondele. Pasul3: Frunzele de salata le rupem (nu le taiem cu cutitul) si le punem intr-un bol impreuna cu celelalte...
Orez cu amestec mexican,de post
Pasul 1: Se curata ceapa si morcovul ,se taie cubulete si se pun la calit in uleiul incins. Pasul 2:Spalam orezul in apa rece, il scurgem,apoi il adaugam peste legumele sotate ,amestecam 2,3 minute sa nu se lipeasca de cratita . Pasul 3:Adaugam 500 ml apa si lasam la fiert. Pasul 4:...
Salata pufoasa de icre
Pasul1:Se pune apa la fiert cu un praf de sare,cand aceasta incepe sa clocoteasca se adauga grisul si se amesteca pana cand se ingroasa, apoi se lasa la racit. Pasul2: Icrele se mixeaza si se adauga zeama de lamaie, cate o lingura de gris si cate o lingura de ulei, pana cand isi maresc...
Novac in crusta crocanta
Pasul1: Se portioneaza pestele ,se spala, se amesteca cu usturoiul tocat, sare , mustar , curry si se lasa minimum 60 minute la macerat . (Cu cat pestele impreuna cu mirodeniile va sta mai mult la frigier ,cu atat va fi mai gustos) Pasul2:Se pune malai pe o tava si se trec prin el bucatile...
Ciorba taraneasca de novac
Pasul1: tocam cubulete ardeiul, ceapa, albitura si morcovul lesandu-le la fiert impreuna cu sarea si piperul. Pasul2:Dupa ce acestea au fiert adaugam rosia tocata cubulete impreuna cu borsul. Pasul3:Spre sfarsit adaugam pestele si mai lasam la fiert maxim 2 minute. Pasul4:Adaugam...
Orez cu ciuperci, de post
Pasul 1: Se curata ceapa si morcovul ,se taie cubulete si se pun la calit in uleiul inceins. Pasul2:Curatam ciupercile,le taiem feliute si le adaugam peste legume. Pasul3:Spalam orezul in apa rece, il scurgem,apoi il adaugam peste legumele sotate ,amestecam 2,3 minute sa nu se lipeasca de...
Tocanita de ciuperci de post
Se toaca marunt ceapa si se pune la calit intr-o tigaie, dupa ce aceasta devine "sticloasa", se adauga ardeii si morcovii tocati si ei cubulete impreuna cu utina apa si se lasa la fiert. Intre timp se curata ciupercile, se toaca cubulete si se adauga in tigaie. Cand lichidul a...
Langosi de post cu dulceata de cirese amare
Intr-un bol se pune drojdia cu putina apa calda si cele 3 linguri de zahar. In faina cernuta se formeaza o gropita in care adaugam apa,coaja rasa de lamaie, otetul, uleiul, sarea si maiaua. Amestecam cu o lingura pana ce amestecul se ingroasa apoi incepem sa framantam. Lasam la dospit cca....
Salam de biscuiţi, reţetă de post
Salam de biscuiţi, reţetă de post Pasul 1: Biscuitii se rup in bucati mici sau se zdrobesc. Pasul 2: Intr-o oala se incalzeste apa, se adauga margarina taiata bucatele si se lasa la foc mic pana se dizolva. Apoi se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste. Se adauga...
Penne rigate cu sos de rosii si piept de pui
Se caleste pieptul de pui taiat cubulete, se scoate pe o farfurie. Intre timp se calesc cateii de usturoi si se scot, apoi se caleste ceapa. Cand aceasta s-a inmuiat se adauga rosiile pisate si bulionul diluat cu putina apa, se pune si pieptul de pui si se lasa la fiert. Intre timp pregatim...
Pomana porcului cu vin si portocala
Se spala si se portioneaza carnea si se lasa la calit in 2 linguri de untura/ulei incins. Dupa vreo 15 minute, se adauga 1 cana de apa si se lasa la fiert la foc mic alte 15-20 de minute. Cand lichidul a scazut, adaugam un pahar vin rosu, sucul de la portocala si mai lasam putin...
Omleta vesela - Reteta nr. 100
Se curata ceapa, ardeiul si se maruntesc,punem o tigaie la incins cu o lingura de ulei si adaugam legumele cubulete impreuna cu baconul si carnatul maruntiti si ei. Dupa ce acestea s-au calit, adaugam cartofii. Intre timp se bat ouale cu un praf de sare si se adauga peste ingredientele din...
Mazare cu muschi de porc
Se spala carnea si se taie in functie de marimile dorite. Morcovul si ceapa se curata,se spala si se taie cubulete. Se pun legumele si carnea in oala sub presiune, se adauga un praf de sare, frunzele de dafin, apa cat sa le acopere si am lasat sa fiarba 30 de minute. Dupa...
Mucenici moldovenesti aromati
Se pune intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, 100 ml lapte si 2 linguri de faina. Lasam maiaua 20 minute, intr-un loc la cald. Intr-un castron punem faina si facem in mijloc o gropita in care vom adauga restul ingredientelor: ouale, zaharul, praful de sare, esenta de rom si coaja de...
Crema de zahar ars cu portocala
Intr-o tava / cratita se caramelizeaza cana de zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca. Se bat ouale cu zaharul pana se topeste si obtinem o spuma, adaugam lamaia si portocala date pe razatoare, zeama de la...