Crema de zahar ars cu portocala

de Bucataras Monica in Dulciuri, 9 Mar 2016 | 4846 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 1 lamaie rasa
  • 1 portocala
  • esenta rom
  • 1 cana zahar (pt tava)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu portocala:

Intr-o tava/cratita se caramelizeaza cana de zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca.

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste si obtinem o spuma, adaugam lamaia si portocala date pe razatoare, zeama de la portocala si esenta de rom.Se amesteca apoi cu laptele fiert si racit . Punem amestecul obtinut in cratita peste zaharul caramel si lasam la cupor 45-50 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

-Licurici- 1

10.03.2016, 08:19

mirela0911 1

12.03.2016, 17:06

Imi plaaaaceee!

Hana2016 1

23.03.2016, 00:11

Imi place foarte Gustos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]