publicat la 09.11.2015
publicat la 09.11.2015
publicat la 31.10.2015
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Friganele cu finetti si banane
Sper sa fiu destul de explicita,daca nu voi atasa si poze cu fiecare pas in parte si sigur veti intelege. Mai aveti si link-ul la clip si va puteti uita. :) Feliile de paine le decupam de coaja.Cu ajutorul unui sucitor,le intindem putin. Procedam ca atunci cand intindem aluatul pt gogosi.Punem...
Placinta cu iaurt-Greceasca
Foile dezghetate le taiem bucati mici. Ouale le mixam impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt.Adaugam iaurtul si foile rupte,le amestecam in compozitie cu ajutorul unei palete.Punem esenta de vanilie si turnam compozitia intr-un vas termorezistent. Eu am pus compozitia intr-un vas cam mic...
Mere coapte caramelizate cu inghetata
Merele se spala,se decojesc si se scot samburii cu grija.Se dau pe jumatate si se taie in forma de evantai,avand grija sa nu taiem marul pana la capat,sa ramana intreg.Topim untul(cele 2 linguri) si adaugam zaharul brun si scortisoara.Amestecam.Asezam merele intr-un vas termorezistent si cu...
Prajitura Rudy
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt,cacaoa si praful de sare.Adaugam untul rece taiat cubulete,zaharul si galbenusul de ou si framantam un aluat care nu se lipeste de maini.Impartim aluatul in doua parti egale,il invelim in folie alimentara si-l dam la congelator pt 15 minute. Cat...
Tort Egiptean
Foi Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea lucioasa.Amestecam faina cu nuca si o adaugam treptat in bezea.Impartim compozitia in trei(3).Coacem 3 foi subtiri intr-o tava 24 cm diametru,tapetata cu hartie de copt la foc...
Inghetata cu iaurt,mango si banane
Curatam mango si-l taiem cubulete.Bananele le curatam de coaja si le taiem rondele. Punem fructele intr-o caserola si le bagam in congelator pana se congeleaza bine. Scoatem fructele din congelator si le bagam in robotul de bucatarie. Le blenduim bine pana devin fine. Adaugam iaurtul,esenta si...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Frecam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Punem vasul la bain marie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase.Lasam crema de oua la racit.Intre timp,batem frisca cu pliculetul de intaritor pana se intareste. Doua linguri de ness le frecam cu o...
Mousse de ciocolata cu avocado
Avocado se curata de coaja si se taie cubulete.Se pune in paharul de la mixerul vertical alaturi de miere,cacao,fresh-ul de portocale si esenta de rom.Se mixeaza timp de 30 de secunde.Compozitia trebuie sa aibe o textura de spuma.In functie de preferinte se mai pot adauga miere sau cacao....
Pizza Margherita cu blat de conopida
Decupam conopida de frunze si desfacem buchetelele. Le spalam si le scurgem de excesul de apa. Le bagam in robotul de bucatarie si le blenduim bine,apoi punem conopida pe hartie de copt,intindem si dam la cuptorul preincalzit pt 15 minute. Scoatem si punem conopida intr-un tifon si stoarcem bine...
Piersici umplute cu crema de branza
Scoatem piersicile din compot si le punem intr-o sita la scurs. Intre timp ne ocupam de crema. Amestecam branza dulce cu iaurtul si zaharul si amestecam energic pana obtinem o crema omogena. Adaugam esenta de vanilie. Umplem fiecare jumatate de piersica cu aceasta compozitie. Eu am pus ca...
Cozonac de post
Aluat- Se pune sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut.Drojdia se freaca cu o lingura de zahar. Faina cernuta se pune intr-un bol cu un praf de sare. Adaugam peste sucul caldut,drojdia,coaja rasa de lamaie si portocala,zaharul si amestecam. Se toarna putin cate putin peste faina si incepem...
Negresa de post
Intr-un castron,amestecam faina,zaharul,praful de copt,cacaoa,un praf de sare. Adaugam apoi uleiul si apa minerala si omogenizam. La final,adaugam dulceata. Punem compozitia intr-o tava(35/24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Lasam sa se...
Galuste cu prune
Cartofii ii spalam si-i curatam,apoi ii punem la fiert in apa cu un praf de sare si coaja de lamaie. Prunele le spalam,le taiem pe jumatate,scoatem samburii si presaram peste ele zahar si scortisoara. Cartofii fierti se scurg de apa,ii zdrobim ca la piure,apoi adaugam untul,faina,sarea si...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol punem branza de vaci bine scursa si ouale si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam apoi pe rand restul ingredientelor. Praful de copt si bicarbonatul se sting intr-o lingura cu zeama de lamaie. Aluatul este destul de moale si lipicios,asa ca...
Prajitura Krantz
Foi Intr-un bol batem albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Punem nuca macinata si amestecam usor cu o paleta sau o lingura pana incorporam complet. Adaugam faina lingura cu lingura si incorporam de sus in jos. Impartim...
Spaghete cu sos de ciuperci
Fierbem pastele in apa cu sare 10 minute. Dupa ce au fiert,le scurgem de apa. Ceapa o taiem cubulete,usturoiul il taiem rondele si le calim in cele 2 linguri cu ulei.Adaugam ciupercile spalate si taiate cubulete si le lasam sa se faca,amestecand din cand in cand,pana scade toata apa pe care...
Supa crema de legume
Curatam legumele si le spalam. La taiem bucati mari si le punem intr-o oala la fiert.Dupa ce au fiert pe jumatate,adaugam sare dupa gust.Lasam sa fiarba bine,apoi separam supa de legume.Mixam cu ajutorul unui blender vertical,pana ce legumele devin pasta.Adaugam putin cate putin din supa pe care...
Budinca de pepene rosu
Taiem pepenele cubulete si-l curatam de samburi.Punem in blender,il mixam cateva secunde,apoi trecem printr-o sita si separam pulpa de suc.Intr-o craticioara,punem amidonul,zaharul si cateva linguri de suc,amestecam bine pana se dizolva amidonul,apoi punem si restul de suc. Punem craticioara pe...
Muschiulet de porc in sos picant
Punem uleiul la incins. Spalam muschiuletul si-l taiem felii potrivit de groase.Le punem in cratita cu ulei si lasam sa se "undeasca" pe ambele parti. Intre timp,curatam si spalam ceapa,apoi o taiem cubulete si o adaugam peste carne. Mai lasam sa se caleasca putin pana se inmoaie....
Bezele cu nuca
Intr-un bol perfect curat si uscat,batem albusurile cu un praf de sare.Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Cand au devenit spuma adaugam cate doua linguri cu zahar si mixam pana se topeste zaharul. Continuam pana la terminarea zaharului.Adaugam esenta de vanilie si mixam pana la...
Ciuperci sote
Spalam ciupercile, le curatam si le taiem in bucati potrivite. Intr-o tigaie punem uleiul, apoi adaugam ciupercile si le lasam sa se caleasca bine. Isi vor lasa apa, lasam pana scade toata apa. Adaugam sare si piper dupa gust iar la final adaugam usturoiul zdrobit si patrunjel verde....
Placinta cu prune
Se freaca ouale zu zaharul,se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza bine. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura, dar sa fie mai gros ca cel de clatite. Se tapeteaza tava (25/35 cm)...
Budinca de caramel
Punem zaharul intr-o craticioara si-l caramelizam. Cand culoarea a devenit aurie punem peste zahar laptele fierbinte si lasam in continuare pe foc pana se topeste tot zaharul. Intr-un castronel punem amidonul si-l "desfacem" cu cateva linguri cu lapte rece. Adaugam peste laptele...
Placinta cu cirese
Aluat Se freaca ouale zu zaharul,se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza bine. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura,dar sa fie mai gros ca cel de clatite. Se tapeteaza tava cu...
Desert rapid cu iaurt si fructe
Intr-un bol amestecam iaurtul cu smanatna si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine. Daca doriti mai dulce, puteti adauga putin zahar sau indulcitor. In cupe sau in castronele,asezam fructele. Cu o lingura punem peste fructe din compozitia de iaurt. Deasupra ornam cu fructe,o lingura...
Cosulete cu budinca si crema de ciocoolata
Tarta Mixam untul cu zaharul pana devine cremos.Adaugam oul,il incorporam,apoi adaugam apa,faina si coaja rasa de lamaie.Omogenizam compozitia,framantam putin aluatul,apoi il punem in folie alimentara si dam la frigider pt cel putin 30 de minute. Scoateam aluatul si-l punem pe blatul de lucru...
Tarta aperitiv cu ardei
Taiem ardeiul si muschiuletul cubulete. Ceapa o taiem julienne. Intr-o tigaie,punem cubuletul de unt si le calim pe toate cateva minute.Lasam la racit.Dam cascavalul pe razatoare.Ouale le batem usor,adaugam cascavalul,sarea,piperul,ierburile aromatice si amestecul de ardei,sunculita si...
AYRAN
Iaurtul se pune in blender sau intr-un bol incapator. Se adauga sarea si apa(adaugarea apei se face in etape.Acesta este secretul bine pastrat al turcilor, atunci cand prepara delicioasa bautura), si mixeaza cateva secunde de fiecare data. Se orneaza cu frunze proaspete de menta.Se serveste cu...
Barcute din zucchini-Dovlecel umplut
Orezul,ceapa,usturoiul,uleiu,sarea,piperul si ciupercile se pun la fiert intr-o cana si jumatate cu apa.Se lasa la fiert aproximativ 20-25 de minute,amestecand din cand in cand.Intre timp taiem zucchini,scoatem miezul formand barcute.Miezul il tocam marutn si-l adaugam peste orez si mai lasam...
Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie(Reteta nr 100)
Blat Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Dupa ce au devenit ferme,adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand zaharul se dizolva complet. Faina o amestecam cu nucile si praful de copt si adaugam peste bezea amestecand incet cu o lingura de sus in jos pana se incorporeaza totul....