Uite ca am ajuns si la reteta cu nr 100. Acum cateva luni nici nu ma gandeam la asa ceva,azi,sunt fan acest site. :) Am invatat o gramada de lucruri si mai ales o gramada de retete. Va multumesc tuturor! >:D
Blat
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Dupa ce au devenit ferme,adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand zaharul se dizolva complet.
Faina o amestecam cu nucile si praful de copt si adaugam peste bezea amestecand incet cu o lingura de sus in jos pana se incorporeaza totul. Punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pt 20 de minute,pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.
Crema
Galbenusurile le frecam cu zaharul,apoi adaugam laptele si amidonul si punem la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Dam la o parte de pe foc si adaugam vanilia si untul taiat cubulete si omogenizam. Lasam la racit.
Pt decor
Batem frisca tare. Jumatate o adaugam peste crema de vanilie si amestecam bine pana se omogenizaza complet. Cealalta jumatate o amestecam cu nuca maruntita sau macinata(eu am macinat-o in rajnita de cafea).
Asamblare
Blat,crema,frisca amestecata cu nuca. Decoram cu topping de ciocolata sau dupa preferinte.