Reteta de preparare a papanasilor

de JulyCris in Dulciuri, 1 Oct 2014 | 4268 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Papanasii au loc de cinste prin restaurantele de la noi,pe langa clatite sau tiramisu. Eu ii prefer de fiecare data. Cei mai buni papanasi pe care i-am mancat(ai mei fac exceptie,logic ;) ) au fost la Caciulata,la restaurant Cozia.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Aluat
  • 250 gr branza de vaci bine scursa
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lplic zahar vanilat bourbon
  • 1 plic zahar vanilat cu scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 gr faina
  • ulei pt prajit-500 ml
  • Pt decor smantana dulceata de afine
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol punem branza de vaci bine scursa si ouale si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam apoi pe rand restul ingredientelor. Praful de copt si bicarbonatul se sting intr-o lingura cu zeama de lamaie. Aluatul este destul de moale si lipicios,asa ca toata manevra o vom efectua cu o lingura. Daca puneti mai multa faina,papanasii nu vor mai fi fragezi.

Pe masa bine infainata,punem o lingura din compozitie. Cu mainile,infainate si ele,formam o bila pe care o aplatizam. Facem cu degetul o gaura in mijloc. Procedam asa pana terminam toti papanasii.(Vezi foto). Oprim compozitie si pt bilutele pe care le vom pune deasupra. Punem intr-o cratita uleiul la incins,apoi adaugam papanasii. Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Atentie! Papanasii se vor rumeni foarte repede,asa ca nu-i scapati din ochi. prajim si bilutele care vor fi deasupra. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta de bucatarie.

Asamblare

Pt o portie e nevoie de 2 papanasi.

Punem papanasii pe farfurie,mijlocul il umplem cu dulceata de afine,punem bila deasupra,apoi smantana si peste o lingurita de dulceata. Se servesc calzi.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit smantana la galetusa care fiind prea "tzeapana" am subtiat-o cu putin lapte dulce si am adaugat si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici