Sunt fan caramel. Si eu si ai mei. Nu stiu de ce n-am incercat budinca asta pana acum.Ieri am dat de reteta prin caietul meu si imediat am trecut la treaba. Sa nu va imaginati ca aveti mult de stat prin bucatarie. Se face imediat si unde mai pui ca n-ai nevoie decat de 3 ingrediente pt ea. Iar gustul este…genial!
Punem zaharul intr-o craticioara si-l caramelizam. Cand culoarea a devenit aurie punem peste zahar laptele fierbinte si lasam in continuare pe foc pana se topeste tot zaharul. Intr-un castronel punem amidonul si-l "desfacem" cu cateva linguri cu lapte rece. Adaugam peste laptele caramelizat in fir subtire amestecand continuu. Lasam pana compozitia devine densa. Oprim focul si adaugam esenta de vanilie (optional). Lasam sa se racoreasca acoperind cratita cu o folie alimentara pt a evita formarea pojghitei de deasupra.
Dupa ce s-a racit punem in cupe, boluri si dam la rece cel putin 1 ora. Eu am decorat cu fulgi de ciocolata, topping de ciocolata, finetti sticks.
O puteti decora cu ce aveti sau pur si simplu o lasati ca atare. E delicioasa!