Prăjitură Nesquik

de Rita Ilies in Prajituri, 6 Ian 2014 | 26058 vizualizari

 

La câte prăjituri am mâncat de sărbători, sper să reușesc să mă abțin din a mai prepara așa ceva măcar vreo două luni. :)) Multe creme, acrișoare sau dulci, toate cu unt gras, toate cu lapte, multă miere și zahăr, delicioase, dar în realitate niște bombițe pentru organismul nostru. :)
Azi vă scriu o rețetă care să vă fie de folos de Paști sau la vară, nicidecum în următoarea perioadă. Ați priceput? :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi ( am lucrat cu foile de Doboș însă în cantități mai mici ):
  • 5 ouă mărimea M
  • 5 linguri cu zahăr
  • 5 linguri cu făină
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 300 g unt de minim 80% grăsime
  • 400 g nesquik
  • 4 linguri cu dulceață de lapte
  • 200 g arahide ușor prăjite și mărunțite
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Nesquik:

Modul de preparare al foilor:

Se separă albușurile, care se bat spumă într-un vas metalic sau din sticlă. Treptat se adaugă cele 5 linguri cu zahăr. Trebuie să obțineți o bezea tare. În bezeaua obținută, se adaugă pe rând gălbenușurile, amestecând ușor, de această dată cu o lingură de lemn. Făina se cerne treptat pentru a obține o spumă ușoară, aerată.

Se coc 3 foi pe dosul tăvii dacă nu aveți tăvi speciale, la foc tare ( tăvile mele au dimensiunea 33 x 24 cm ), în cuptorul preîncălzit, ( pentru cine are cuptor electric, opriți ventilația, altfel foile se vor usca ). Prima foai se pune pe masă, pe hârtie de copt, cât încă este caldă și se acoperă cu un prosop; celelalte 2, peste.

Modul de preparare al cremei:

Untul, fie oricât de gras, se stoarce pentru a îndepărta orice surplus de apă ( eu am folosit unt de 80% și unt 65% grăsime și n-am stors apa, deci s-a tăiat puțin :) ). Adăugați dulceața de lapte, apoi nesquik-ul și mixați. La final adăugați arahidele amestecând cu o spatulă

Împărțiți crema în două părți egale. O întindeți alternat pe fiecare foaie. Ultima foaie o glazurați cu ciocolată ( 100 g ciocolată + 50 g unt + o lingură cu ulei omogenizate împreună pe bain marie ).

TIPS-URI

1

În cazul în care crema s-a tăiat, adăugați o lingură de Nutella în ea și amestecați energic. Se va lega instant.

2

Pentru că am întâmpinat mici neînțelegeri legate de dulceața de lapte, țin să vă spun că nu făceam referire la laptele condensat din comerț. Acela are altă consistență, e mai lichid. Eu am făcut dulceață de lapte acasă. Dacă nu dispuneți de ea, mai bine nu adăugați deloc și faceți crema fără aceasta sau adăugați vreo 5 linguri cu lapte praf, altfel riscați să nu vă iasă consistența cremei.

3

Aici e rețeta dulceții de lapte: http://culinary-rainbow.blogspot.ro/2013/11/dulce-de-leche-dulceata-de-lapte.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Nesquik" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Buturugi