Budinca de pepene rosu

de JulyCris in Dulciuri, 17 Sep 2014 | 3846 vizualizari

 

Nu stiu cum i se spune in alte zone ale tarii. La noi i se spune “lubenita”. Sa nu credeti ca nu am auzit de pepene rosu,sau pepene verde… :) Fiecare cum il percepe. De la interior spre exterior,sau invers. :) Nu stiu unde am vazut reteta asta. Adica nu mai stiu la cine. Cert e ca am vrut s-o incerc neaparat. Si cum aveam ditamai lubenita in frigider,m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru suc de pepene rosu
  • 100 gr zahar
  • 100 gr amidon alimentar
  • esenta de vanilie,migdale

Pt decor Eu am folosit: nuca macinata topping ciocolata fulgi de ciocolata fulgi de migdale Voi folositi ce aveti.

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de pepene rosu:

Taiem pepenele cubulete si-l curatam de samburi.Punem in blender,il mixam cateva secunde,apoi trecem printr-o sita si separam pulpa de suc.Intr-o craticioara,punem amidonul,zaharul si cateva linguri de suc,amestecam bine pana se dizolva amidonul,apoi punem si restul de suc. Punem craticioara pe foc.Amestecam continuu pana compozitia devine densa si cremoasa.Oprim focul si adaugam esenta.Punem budinca in forme si lasam sa se raceasca.Dam la frigider pt 1-2 ore. Decoram cu fulgi de ciocolata,fulgi de migdale,topping de ciocolata,nuca macinata,ciocolata rasa,etc.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

17.09.2014, 15:25

Super

deyutzky 1

17.09.2014, 18:43

arata tare bine

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 15:10

am sa incerc si eu

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea, cafea si nuci