Nu stiu cum i se spune in alte zone ale tarii. La noi i se spune “lubenita”. Sa nu credeti ca nu am auzit de pepene rosu,sau pepene verde… :) Fiecare cum il percepe. De la interior spre exterior,sau invers. :) Nu stiu unde am vazut reteta asta. Adica nu mai stiu la cine. Cert e ca am vrut s-o incerc neaparat. Si cum aveam ditamai lubenita in frigider,m-am pus pe treaba.
Pt decor Eu am folosit: nuca macinata topping ciocolata fulgi de ciocolata fulgi de migdale Voi folositi ce aveti.
Taiem pepenele cubulete si-l curatam de samburi.Punem in blender,il mixam cateva secunde,apoi trecem printr-o sita si separam pulpa de suc.Intr-o craticioara,punem amidonul,zaharul si cateva linguri de suc,amestecam bine pana se dizolva amidonul,apoi punem si restul de suc. Punem craticioara pe foc.Amestecam continuu pana compozitia devine densa si cremoasa.Oprim focul si adaugam esenta.Punem budinca in forme si lasam sa se raceasca.Dam la frigider pt 1-2 ore. Decoram cu fulgi de ciocolata,fulgi de migdale,topping de ciocolata,nuca macinata,ciocolata rasa,etc.
Enjoy!