Daaa…mi-era frica sa ma apuc de bezele. Tot timpul mi-a fost,drept dovada ca nici n-am mai incercat de ultima data,acum muuulti ani,cand a fost un esec total. :) Azi,pt ca am avut albusuri,mi-am zis…”da de ce nu? Hai sa mai fac o incercare!” Si….am reusiiiit!!!
Intr-un bol perfect curat si uscat,batem albusurile cu un praf de sare.Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Cand au devenit spuma adaugam cate doua linguri cu zahar si mixam pana se topeste zaharul. Continuam pana la terminarea zaharului.Adaugam esenta de vanilie si mixam pana la omogenizare totala. Spuma trebuie sa fie lucioasa si tare,atunci cand intoarceti vasul,nu trebuie sa cada.Cu o lingura sau un pos,punem bezele in tava tapetata cu hartie de copt. In "motzul" fiecarei bezele punem nuca.Dam la cuptorul preincalzit,punem tava pe treapta a doua a cuptorului. Usa cuptorului trebuie sa fie intredeschisa. Lasam pana cand bezelele se rumenesc frumos. Le lasam la racit in cuptor,apoi dezlipim cu grija hartia de copt.
Se pastreaza bine in cutii de plastic,inchise ermetic.
Enjoy!