Punem icrele intr-un vas, le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam usor, usor. Adaugam treptat uleiul si spre final apa minerala pentru a iesi mai pufoase.
La final adaugam ceapa tocata si amestecam usor. Le putem servi pe o felie de paine prajita si cu o feliuta de lamaie....
Foietajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Intre timp taiem sunca in cubulete iar mozzarella o dam pe razatoare.
Taiem dreptunghiuri sau patrate din foietaj si pe o jumatate punem sunca si mozzarella. Impaturim, apasam usor marginile si presaram si pe deasupra putina mozzarella....
Intai spalam bine legumele, verdeata si perele.Curatam telina, o dam pe razatoare, o asezam intr-un bol si o stropim cu zeama de lamaie pentru a ramane alba. Perele le dam pe razatoare si le amestecam cu telina. Adaugam cele doua lingurite de mustar, ardeiul iute tocat marunt si condimentam cu...
Am inceput cu prepararea mousse-ului. Fructele si zaharul le-am pus intr-o cratita la foc moale si le-am lasat pana au inceput sa fiarba.
Gelatina inmuiata in cateva linguri de apa am scurs-o si am adaugat-o la fructe amestecand bine. Am lasat la racit dupa care am adaugat frisca si am...
Ficateii se spala si se curata, apoi se usuca intr-un prosop.
Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga ficateii si se intorc cu grija din cand in cand. Se adauga usturoiul taiat si putin cimbru pentru aroma si se lasa sa se patrunda binisor. Se poate adauga si putin vin alb daca va e pe plac....
Se fierb pastele 8-9 minute, se scurg si se amesteca cu o lingura de unt.
Hribii se spala bine sub jet puternic de apa si se taie cubulete. La fel si usturoiul. Se pun ciupercile si usturoiul la calit intr-o tigaie si se amesteca cu grija. Cand ciupercile sunt aproape gata se adauga...
Pastaile, unul din roadele cu care ne-a binecuvantat pamantul, sunt pline de vitamine si minerale. Sursa buna de proteine, nu mai au nevoie de vreo bucata de carnita pe langa ele, cel putin vara. Iata reteta mea preferata, de la mama de acasa:
Am spalat pastaile bine, le-am curatat si...
Spalam bine dovlecelul si il curatam de coaja. Il taiem rondele, nu foarte subtiri, pentru a nu se inmuia prea tare (asta pentru ca mie imi place usor crocant).
Condimentam, dam prin faina fiecare feliuta si apoi prin oul batut in prealabil.
Punem ulei intr-o tigaie si cand s-a...
Pilaful l-am facut special pentru Mati, caruia ii place "orezul alunecos". Asa manca el la gradi si asa ma stradui mereu sa-i fac. Mai des bunicile si din cand in cand si eu...
Pieptul de pui l-am dezosat si l-am taiat cubulete. L-am pus intr-o cratita in ulei incins si l-am intors...
Am pus carnea de pui la fiert in apa rece.
Am indepartat spuma (ce-i drept nu a avut prea multa, deci a fost destul de curat puiul) si dupa ce s-a patruns nitel carnea am adaugat pe rand ceapa, morcovul, cartofii si ardeiul taiate cubulete.
Spre final am pus suc de rosii (fiecare adauga...
Am asezat piscoturile pe un platou si le-am insiropat. Intr-un vas am topit untul si am adaugat smantana. "Nu lasati amestecul sa fiarba, pentru ca s-ar putea arde si sa-i imprime cremei gustul de ars." Asa scrie la carte. Ce bine m-am documentat, ati bagat de seama? Am adaugat...
Broccoli taiat in buchetele, morcovii curatati si taiati i-am pregatit la aburi.
Pana s-au racit nitel am amestecat intr-un castron smantana, branza, ouale si putin parmezan ras.
Legumele le-am asezat in cateva vase mititele, am turnat peste ele compozitia din castron, am stropit cu ulei de...
Puneti 100 ml apa intr-un vas cu afinele, zaharul si sucul de lamaie. Se lasa la foc mic timp de 15 minute amestecand din cand in cand pana scade siropul. Se opreste focul si se da la racit.
Incalziti cuptorul pana la 180 grade Celsius. Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul, se pun...
Legumele se spala si se curata de coaja. Dovleceii si vanata se taie rondele si se asaza impreuna cu toate legumele intr-o tava. Usturoiul se arunca peste legume cu tot cu coaja (are un gust nemaipomenit), se condimenteaza cu sare, piper si se stropeste cu putin ulei de masline. Se introduce tava...
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu un praf de sare cam 8 minute. Cand sunt gata se scurg, se adauga untul si se amesteca.
Sunca se taie cubulete, ciupercile felii (eu prefer proaspete, dar de data asta nu am avut decat la cutie), iar mozarella se da pe razatoare.
Pennele le pun...
M-am orientat rapid spre niste piscoturi de sampanie pentru a inlocui blatul de tort. Le-am asezat pe un platou, le-am insiropat si le-am dat forma de inimioara, evident cu ...o forma de inimioara.
Am pus intr-o craticioara 150 ml frisca lichida cu ciocolata cu lapte si am amestecat pana s-a...
Somonul file l-am pus la cuptor cu putin suc de lamaie, busuioc si un praf de sare. Intre timp am desfacut brocolli in buchetele si l-am pus pentru cinci minute intr-un vas cu apa clocotita, dupa ce am oprit focul, ramanand astfel crocant. Ardeiul l-am taiat fideluta, iar ananasul l-am taiat in...
Rosiile se taie in sferturi, se adauga maslinele, parmezanul dat pe razatoare, migdalele tocate si busuioc tocat marunt. Se picura putin ulei de masline pe deasupra. Cateva bastonase de paine prajita alaturi, un pahar cu vin si o muzica buna...
Crevetii se spala, se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si se stropesc cu putin ulei de masline. Se pun la rumenit pe gratar sau intr-un vas termoizolant. Cand sunt gata se scot intr-un bol si se lasa la racit.
Intre timp se pregatesc legumele: ceapa se toaca marunt, la fel ardeii iuti,...
Rata gata curatata am asezat-o in vasul de lut (tinut in prealabil in apa), am condimentat-o, am adaugat sucul de la o portocala, vinul si am stropit-o cu sos de soia. Am acoperit-o si am pus-o in cuptorul incalzit in prealabil la 230 grade vreme de 1 ora si jumatate, avand grija din cand in cand...
Am taiat pieptul de pui in cubulete, am tocat ceapa, cartoful l-am taiat felii, iar ardeiul rosu fasii. Puiul l-am inabusit putin in ulei, am adaugat ceapa, cartoful, ardeiul rosu si cel iute. Le-am lasat nitel la sporovait si iata ce-a iesit...
Am pus macaroanele la fiert in apa clocotita si am aruncat peste ele putina sare. Branza rasa am amestecat-o cu ouale, cu 3 lg zahar si cu zaharul vanilat. Nu am trecut o cantitate exacta nici la macaroane, nici la branza pentru ca intotdeauna le pun din ochi.
Cand pastele au fiert le-am...
Am incins putin ulei intr-o tigaie, am adaugat usturoi pisat( fiecare pune cat pofteste) si hribii taiati cubulete. Am amestecat cu grija, sa nu se prinda de tigaie, am adaugat sare, piper si-n final marar tocat. Intre timp am pregatit si mamaliguta si le-am combinat fumos pe o farfurie. Nu-i asa...
Am pus ardeii si rosiile la copt iar ceapa am taiat-o pestisori si am calit-o putin in ulei de masline, cat sa devina aurie. Am curatat ardeii de coji si seminte si i-am rupt in fasii avand grija sa le pastrez zeama. La fel am procedat si cu rosiile pe care le-am taiat in patru.
Intr-un vas am...
Am topit untul intr-o tigaie, am adaugat spanacul, am condimentat cu sare, piper si nucsoara si l-am lasat la inabusit. Apoi am adaugat smantana, parmezanul si am lasat putin la racit spanacul. In continuare am incorporat galbenusurile, albusurile batute spuma le-am amestecat usor in...
Potrivite ca garnitura la orice friptura sau consumate ca atare, cu un simplu dressing, va pot garanta ca sunt delicioase.
Am curatat morcovii si i-am taiat pe lungime, iar sparanghelului i-am taiat partea mai groasa (cam 2 cm). Am aranjat legumele intr-o sita deasupra unui vas Zepter in care...
Am pus la fiert cartoful, morcovul si ceapa, dupa care le-am pasat. Am amestecat carnea cu piureul de legume, cu oul, mararul, baza mirodenia pana am obtinut un amestec omogen. Am format chiftelutele, le-am tavalit prin faina si le-am pus in tigaie, in uleiul incins. Le-am intors cu grija pe...
Merele se curata de coaja, de cotor si se taie felii, iar portocala se taie rondele.
2 linguri de zahar se caramelizeaza in vasul Zepter, apoi se adauga feliile de mere si rondelele de portocale. Eu cu portocala am umplut pana la urma doar spatiile goale.
Albusurile se bat spuma, se adauga...
Se pun ingredientele in ordinea mentionata in masina de paine, unde isi fac de cap 1h si 35min.
Se scoate aluatul din vas, se imparte in 8 bile egale ca dimensiuni si se intinde fiecare bila pentru a obtine o forma dreptunghiulara. Pe fiecare dreptunghi am asezat masline taiate felii,...
Aluatul l-am facut la masina de paine, drept care am pus intai faina in masina. Am facut plamada din drojdie, 1 lgt zahar si putin lapte caldut si i-am facut culcus in faina. Am lasat-o la crescut 15 min.
Am batut galbenusurile cu zahar si le-am adaugat in vas, apoi esenta de rom si zaharul...
Icre de stiuca
Punem icrele intr-un vas, le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam usor, usor. Adaugam treptat uleiul si spre final apa minerala pentru a iesi mai pufoase. La final adaugam ceapa tocata si amestecam usor. Le putem servi pe o felie de paine prajita si cu o feliuta de lamaie....
Portofele cu sunca si mozzarella
Foietajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Intre timp taiem sunca in cubulete iar mozzarella o dam pe razatoare. Taiem dreptunghiuri sau patrate din foietaj si pe o jumatate punem sunca si mozzarella. Impaturim, apasam usor marginile si presaram si pe deasupra putina mozzarella....
Salata de telina cu pere by Jamie Oliver
Intai spalam bine legumele, verdeata si perele.Curatam telina, o dam pe razatoare, o asezam intr-un bol si o stropim cu zeama de lamaie pentru a ramane alba. Perele le dam pe razatoare si le amestecam cu telina. Adaugam cele doua lingurite de mustar, ardeiul iute tocat marunt si condimentam cu...
Tort cu mousse de fructe de padure
Am inceput cu prepararea mousse-ului. Fructele si zaharul le-am pus intr-o cratita la foc moale si le-am lasat pana au inceput sa fiarba. Gelatina inmuiata in cateva linguri de apa am scurs-o si am adaugat-o la fructe amestecand bine. Am lasat la racit dupa care am adaugat frisca si am...
Ficatei de pui
Ficateii se spala si se curata, apoi se usuca intr-un prosop. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga ficateii si se intorc cu grija din cand in cand. Se adauga usturoiul taiat si putin cimbru pentru aroma si se lasa sa se patrunda binisor. Se poate adauga si putin vin alb daca va e pe plac....
Paste cu ciuperci
Se fierb pastele 8-9 minute, se scurg si se amesteca cu o lingura de unt. Hribii se spala bine sub jet puternic de apa si se taie cubulete. La fel si usturoiul. Se pun ciupercile si usturoiul la calit intr-o tigaie si se amesteca cu grija. Cand ciupercile sunt aproape gata se adauga...
Pastai cu mujdei de usturoi
Pastaile, unul din roadele cu care ne-a binecuvantat pamantul, sunt pline de vitamine si minerale. Sursa buna de proteine, nu mai au nevoie de vreo bucata de carnita pe langa ele, cel putin vara. Iata reteta mea preferata, de la mama de acasa: Am spalat pastaile bine, le-am curatat si...
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi
Spalam bine dovlecelul si il curatam de coaja. Il taiem rondele, nu foarte subtiri, pentru a nu se inmuia prea tare (asta pentru ca mie imi place usor crocant). Condimentam, dam prin faina fiecare feliuta si apoi prin oul batut in prealabil. Punem ulei intr-o tigaie si cand s-a...
Pilaf cu piept de pui
Pilaful l-am facut special pentru Mati, caruia ii place "orezul alunecos". Asa manca el la gradi si asa ma stradui mereu sa-i fac. Mai des bunicile si din cand in cand si eu... Pieptul de pui l-am dezosat si l-am taiat cubulete. L-am pus intr-o cratita in ulei incins si l-am intors...
Ciorbita de pui
Am pus carnea de pui la fiert in apa rece. Am indepartat spuma (ce-i drept nu a avut prea multa, deci a fost destul de curat puiul) si dupa ce s-a patruns nitel carnea am adaugat pe rand ceapa, morcovul, cartofii si ardeiul taiate cubulete. Spre final am pus suc de rosii (fiecare adauga...
Prajitura cu crema ganache
Am asezat piscoturile pe un platou si le-am insiropat. Intr-un vas am topit untul si am adaugat smantana. "Nu lasati amestecul sa fiarba, pentru ca s-ar putea arde si sa-i imprime cremei gustul de ars." Asa scrie la carte. Ce bine m-am documentat, ati bagat de seama? Am adaugat...
Budinca de broccoli cu morcovi
Broccoli taiat in buchetele, morcovii curatati si taiati i-am pregatit la aburi. Pana s-au racit nitel am amestecat intr-un castron smantana, branza, ouale si putin parmezan ras. Legumele le-am asezat in cateva vase mititele, am turnat peste ele compozitia din castron, am stropit cu ulei de...
Tarta cu afine
Puneti 100 ml apa intr-un vas cu afinele, zaharul si sucul de lamaie. Se lasa la foc mic timp de 15 minute amestecand din cand in cand pana scade siropul. Se opreste focul si se da la racit. Incalziti cuptorul pana la 180 grade Celsius. Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul, se pun...
Legume la cuptor
Legumele se spala si se curata de coaja. Dovleceii si vanata se taie rondele si se asaza impreuna cu toate legumele intr-o tava. Usturoiul se arunca peste legume cu tot cu coaja (are un gust nemaipomenit), se condimenteaza cu sare, piper si se stropeste cu putin ulei de masline. Se introduce tava...
Penne cu sunca si sos de masline si capere
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu un praf de sare cam 8 minute. Cand sunt gata se scurg, se adauga untul si se amesteca. Sunca se taie cubulete, ciupercile felii (eu prefer proaspete, dar de data asta nu am avut decat la cutie), iar mozarella se da pe razatoare. Pennele le pun...
Tort mousse de ciocolata
M-am orientat rapid spre niste piscoturi de sampanie pentru a inlocui blatul de tort. Le-am asezat pe un platou, le-am insiropat si le-am dat forma de inimioara, evident cu ...o forma de inimioara. Am pus intr-o craticioara 150 ml frisca lichida cu ciocolata cu lapte si am amestecat pana s-a...
Salata de somon cu ananas si legume
Somonul file l-am pus la cuptor cu putin suc de lamaie, busuioc si un praf de sare. Intre timp am desfacut brocolli in buchetele si l-am pus pentru cinci minute intr-un vas cu apa clocotita, dupa ce am oprit focul, ramanand astfel crocant. Ardeiul l-am taiat fideluta, iar ananasul l-am taiat in...
Salata de rosii cu masline
Rosiile se taie in sferturi, se adauga maslinele, parmezanul dat pe razatoare, migdalele tocate si busuioc tocat marunt. Se picura putin ulei de masline pe deasupra. Cateva bastonase de paine prajita alaturi, un pahar cu vin si o muzica buna...
Salata de creveti si avocado
Crevetii se spala, se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si se stropesc cu putin ulei de masline. Se pun la rumenit pe gratar sau intr-un vas termoizolant. Cand sunt gata se scot intr-un bol si se lasa la racit. Intre timp se pregatesc legumele: ceapa se toaca marunt, la fel ardeii iuti,...
Rata pe varza
Rata gata curatata am asezat-o in vasul de lut (tinut in prealabil in apa), am condimentat-o, am adaugat sucul de la o portocala, vinul si am stropit-o cu sos de soia. Am acoperit-o si am pus-o in cuptorul incalzit in prealabil la 230 grade vreme de 1 ora si jumatate, avand grija din cand in cand...
Tocanita de pui
Am taiat pieptul de pui in cubulete, am tocat ceapa, cartoful l-am taiat felii, iar ardeiul rosu fasii. Puiul l-am inabusit putin in ulei, am adaugat ceapa, cartoful, ardeiul rosu si cel iute. Le-am lasat nitel la sporovait si iata ce-a iesit...
Macaroane cu branza
Am pus macaroanele la fiert in apa clocotita si am aruncat peste ele putina sare. Branza rasa am amestecat-o cu ouale, cu 3 lg zahar si cu zaharul vanilat. Nu am trecut o cantitate exacta nici la macaroane, nici la branza pentru ca intotdeauna le pun din ochi. Cand pastele au fiert le-am...
Hribi cu mamaliguta
Am incins putin ulei intr-o tigaie, am adaugat usturoi pisat( fiecare pune cat pofteste) si hribii taiati cubulete. Am amestecat cu grija, sa nu se prinda de tigaie, am adaugat sare, piper si-n final marar tocat. Intre timp am pregatit si mamaliguta si le-am combinat fumos pe o farfurie. Nu-i asa...
Mancare de ardei
Am pus ardeii si rosiile la copt iar ceapa am taiat-o pestisori si am calit-o putin in ulei de masline, cat sa devina aurie. Am curatat ardeii de coji si seminte si i-am rupt in fasii avand grija sa le pastrez zeama. La fel am procedat si cu rosiile pe care le-am taiat in patru. Intr-un vas am...
Sufleu de spanac
Am topit untul intr-o tigaie, am adaugat spanacul, am condimentat cu sare, piper si nucsoara si l-am lasat la inabusit. Apoi am adaugat smantana, parmezanul si am lasat putin la racit spanacul. In continuare am incorporat galbenusurile, albusurile batute spuma le-am amestecat usor in...
Legume preparate la aburi
Potrivite ca garnitura la orice friptura sau consumate ca atare, cu un simplu dressing, va pot garanta ca sunt delicioase. Am curatat morcovii si i-am taiat pe lungime, iar sparanghelului i-am taiat partea mai groasa (cam 2 cm). Am aranjat legumele intr-o sita deasupra unui vas Zepter in care...
Chiftelute marinate
Am pus la fiert cartoful, morcovul si ceapa, dupa care le-am pasat. Am amestecat carnea cu piureul de legume, cu oul, mararul, baza mirodenia pana am obtinut un amestec omogen. Am format chiftelutele, le-am tavalit prin faina si le-am pus in tigaie, in uleiul incins. Le-am intors cu grija pe...
Tort de mere
Merele se curata de coaja, de cotor si se taie felii, iar portocala se taie rondele. 2 linguri de zahar se caramelizeaza in vasul Zepter, apoi se adauga feliile de mere si rondelele de portocale. Eu cu portocala am umplut pana la urma doar spatiile goale. Albusurile se bat spuma, se adauga...
Chifle gustoase
Se pun ingredientele in ordinea mentionata in masina de paine, unde isi fac de cap 1h si 35min. Se scoate aluatul din vas, se imparte in 8 bile egale ca dimensiuni si se intinde fiecare bila pentru a obtine o forma dreptunghiulara. Pe fiecare dreptunghi am asezat masline taiate felii,...
Mucenici moldovenesti
Aluatul l-am facut la masina de paine, drept care am pus intai faina in masina. Am facut plamada din drojdie, 1 lgt zahar si putin lapte caldut si i-am facut culcus in faina. Am lasat-o la crescut 15 min. Am batut galbenusurile cu zahar si le-am adaugat in vas, apoi esenta de rom si zaharul...