E una din mancarurile copilariei mele. Parca o vad si acum pe bunica aplecata deasupra unui ceaun la soba, pentru ca ea asa gatea toate mancarurile si ce gust incomparabil...Iar cozonaci si placinte ca ale ei n-am mai mancat vreodata...
Dar sa revenim la mancare. Chiar de-i luna lui cuptor am indraznit sa-l incing si eu nitel pe al meu. Altfel, mancarea e perfecta pentru o zi de vara.
Am pus ardeii si rosiile la copt iar ceapa am taiat-o pestisori si am calit-o putin in ulei de masline, cat sa devina aurie. Am curatat ardeii de coji si seminte si i-am rupt in fasii avand grija sa le pastrez zeama. La fel am procedat si cu rosiile pe care le-am taiat in patru.
Intr-un vas am aranjat ardeii, rosiile, ceapa, am turnat toata zeama lasata de legume, un praf de sare, piper si am introdus vasul in cuptor pentru aprox. 20 min. La final am presarat marar tocat. Pentru cine doreste, putina smantana nu strica niciodata. Bunica adauga si niste cas framantat care se topea si lega mancarea.
Ce sa va mai spun? Gurile noastre sunt ocupate, iar papilele gustative satisfacute.