Se spala si se curata legumele. Broccoli si conopida se desfac in buchetele, iar morcovii se storc, pentru a obtine suc de morcovi.
Intr-o cratita mica se fierbe sucul de morcovi la foc mare, timp de 8 minute, pana se reduce la jumatate. Se amesteca apoi cu smantana. Eu am adaugat si doua...
Aluatul l-am framantat si l-am lasat la crescut in masina de paine, asa ca am pus ingredientele, asa cum le-am insirat, in vasul de copt al masinii.
Am incalzit cuptorul la 220 grade.
Am scos aluatul pe o planseta data cu faina, am format din el o paine pe care am pus-o intr-o tava...
Se incalzeste cuptorul la 190 grade si se pregatesc formele pentru briose.
Se pun ingredientele pe rand intr-un vas si se bat cu mixerul energic 2 minute, pana se obtine o compozitie omogena.
Se pune compozitia in formele pentru briose (eu am folosit forme de hartie pentru briose, pe care...
Eu am folosit robotul de bucatarie pentru aluat si l-am preparat imediat.
Aluatul de tarta :
Puneti faina, zaharul si sarea in robot si amestecati de cateva ori.
Taiati untul in cubulete, adaugati-l in vas si amestecati pret de 8-10 secunde, cat bucatile de unt sa se fi...
Spalati rucola si rosioarele si uscati-le.
Fierbeti ouale de prepelita si curatati-le.
Taiati parmezanul in fasii subtiri si rupeti si somonul in fasii potrivite.
Amestecati toate ingredientele intr-un bol, stropiti cu dressing dupa gust, condimentati cu sare si piper si aruncati un pumn...
Spalati si curatati puiul, apoi curatati toate legumele si taiati-le.
Puneti ulei in vas, porniti aragazul la treapta medie, adaugati cepele si usturoiul. Adaugati putina apa si acoperiti cu capacul. Lasati cateva minute la inabusit, avand grija ca indicatorul Termocontrolului sa fie in zona...
Se incalzeste cuptorul la 220 grade.
Faina se pune intr-un castron, se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza untul topit, se adauga drojdia si se amesteca. Laptele fierbinte se bate impreuna cu ouale si se toarna in castron.
Se framanta putin aluatul si apoi se lasa la odihnit. Se...
Curatati si spalati bine somonul. Spalati si taiati feniculul in fasii foarte subtiri, puneti-l intr-un bol, acoperiti cu apa rece si tineti la frigider.
Puneti medalioanele intr-un vas pe foc si frigeti pe ambele parti. Adaugati vin si inabusiti pentru 10 minute. Intre timp, scurgeti...
Incalzim cuptorul la 190 grade C.
Amestecam untul cu zaharul, adaugam ouale pe rand, faina si la final fructele, pana obtinem o compozitie omogena.
Intr-o forma de silicon pentru briose punem hartiile pt. briose (eu am folosit din acelea mici, mici, ca mi s-au parut mai dragute) si...
Se maruntesc biscuitii la robot, se amesteca cu 45 g unt si se omogenizeaza. Se pune amestecul intr-o forma de tort cu fund detasabil ( eu am folosit una cu diametru de 18 cm), se preseaza bine si se lasa in frigider 10 minute. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Branza se mixeaza cu...
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul si am mixat pana au intepenit. :D
Am de fiecare data grija sa bat bine albusurile, pt ca blatul sa-mi iasa pufos, chiar daca nu adaug praf de copt .
Am adaugat pe rand cate un galbenus, esenta de...
Capsunile se taie felii, se pun intr-un vas pe aragaz impreuna cu mierea. Cand mierea s-a topit, cratita se ia de pe foc si se adauga gelatina, se amesteca si se lasa la racit.
Biscuitii se sfarama si se amesteca cu unt, dupa care se pun intr-o forma cu fund detasabil si se preseaza bine...
Asezati fasolea intr-un bol de 16 cm, turnati apa pentru a o acoperi si lasati peste noapte.
Curatati, spalati si feliati morcovii, dovleceii, dovleacul, telina si ceapa. Taiati frunzele de varza in fasii subtiri.
Asezati legumele tocate intr-un vas rece, adaugati putina apa si...
Curatati si taiati vinetele in fasii subtiri. Sarati-le (pentru a neutraliza gustul amar) si lasati-le un timp, apoi clatiti-le cu apa rece si uscati-le cu servetele din hartie. Pudrati-le cu faina.
Acoperiti vasul de frigere de 2 l pana ce indicatorul Termocontrolului ajunge in zona verde....
Puneti castanele decojite, laptele si zaharul in vasul Zepter de 2,2 ml. Aprindeti aragazul la treapta medie si dati in fiert.
Reduceti caldura si fierbeti cu capac 20-25 minute, pana ce castanele se inmoaie.
Scurgeti laptele, daca este necesar.
Mixati castanele cu MixSy(VG-022-K),...
Puneti vinul, apa, zaharul si scortisoara intr-un vas Zepter de 2,2 l, acoperiti, aprindeti aragazul la treapta medie si fierbeti.
Puneti perele si preparati cca. 15 minute, urmarind ca indicatorul Termocontrol sa ramana in zona verde.
Scoateti perele.
Lasati lichidul sa mai fiarba...
Asezati laptele si smantana intr-un vas de 2,2l. Acoperiti vasul, aprindeti aragazul la treapta medie si fierbeti (indicatorul Termocontrolului sa fie in zona verde).
Intre timp, bateti ouale cu zaharul intr-un bol. Turnati ouale batute in laptele care fierbe. Amestecati bine. Nu puneti...
Curatati si spalati conopida in strecuratoare. Turnati un pahar cu apa intr-un vas Zepter mai mare, aprindeti aragazul la treapta medie si dati in fiert (indicatorul Termocontrolului in zona verde).
Puneti conopida desfacuta si fierbeti cu capacul pus cca 10 min, apoi lasati sa se raceasca....
Asezati orezul brun intr-un bol , acoperiti-l cu apa si lasati-l la inmuiat. Intre timp, curatati, spalati si taiati legumele.
Asezati orezul intr-un vas de 2,5 l, turnati doua cesti de apa la una de orez. Atunci cand indicatorul este in zona verde, reduceti caldura si lasati orezul sa se...
Decojiti ceapa. Tocati ceapa si usturoiul impreuna. Aprindeti aragazul la treapta medie si incingeti vasul Zepter pana indicatorul se afla in zona verde. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le. Adaugati rosiile, prajiti timp de 20 minute. Condimentati cu sare, piper si frunze de busuioc, dupa...
Am curatat piersicile de coaja, le-am taiat si le-am pus la blender pentru a obtine un piure fin. Piureul l-am pus intr-o cratita pe foc impreuna cu 3 linguri de zahar si am lasat la fiert foarte putin, pana s-a topit zaharul. Am adaugat gelatina dintr-un plic si am amestecat bine,...
Puiul curatat si spalat bine se transeaza si se pune la fiert. Cand se formeaza spuma se curata bine pana ramane supa limpede. Acum se adauga si legumele- taiate daca sunt prea mari sau intregi si se condimenteaza cu sare si piper. Cu ocazia asta facem si cateva portii de supa de pui. J...
Intr-o ceasca se pune laptele caldut si drojdia. Oul se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare, se adauga untul topit, iaurtul si esenta de vanilie. Se adauga faina si se framanta bine aluatul.
Se lasa la dospit, acoperit cu un prosop curat si intre timp se pregateste...
Salam de biscuiti reteta
Am rupt biscuitii in bucati mici si i-am pus intr-un castron impreuna cu nucile maruntite (cu sucitorul), cu rahatul taiat cubulete si stafidele. Daca Matei nu mi-ar fi dat tarcoale as fi imbatat putin stafidele...
Am folosit biscuiti Petit beurre pentru...
Se spala bine ciocanelele si se pun la fiert in apa rece. Intre timp se taie legumele cubulete, iar verdeata se toaca marunt.
Se curata spuma formata, se adauga legumele taiate, se potriveste de sare si se lasa in continuare la fiert la foc moale ( asta pentru a iesi supa cat mai...
Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in ea, cat sa incapa ouale. Se sparg ouale intr-un bol, se adauga uleiul si se omogenizeaza, dupa care se toarna in adancitura din faina.
Se amesteca pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat mai aspru. Daca dupa ce ati...
Intrucat a fost prima data cand am facut genul asta de placinta, am facut o cantitate mai mica.
Am folosit doar trei foi pe care le-am taiat in doua. Am topit untul si cu el am uns fiecare foaie in parte.
Am amestecat intr-un castron branza cu ouale, smantana si zaharul, am pus putina...
Fasolea se spala bine si se lasa la umflat 24 ore.
Se pune fasolea la fiert si intre timp se taie ceapa, morcovii, gogosarul si rosiile. Cand fasolea e aproape facuta se adauga ceapa, morcovii si mai spre final gogosarul. Se sareaza, se pipereaza si se se adauga rosiile.
La final,...
Zaharul si apa se pun la fiert intr-un vas pana se obtine un sirop mai gros. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste.
Amestecul obtinut se toarna fierbinte peste laptele praf si cacao, se adauga esenta de portocale si se omogenizeaza.
Am in dotare niste forme de silicon pentru...
Zmeura se pune intr-un vas pe aragaz impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se da la o parte de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa apoi la racit.
In forma cu fund detasabil se asaza cu grija piscoturile.
Crema mascarpone se amesteca cu piureul de zmeura racit si cu smantana pana se...
Broccoli si conopida cu sos de smantana si suc de morcovi
Se spala si se curata legumele. Broccoli si conopida se desfac in buchetele, iar morcovii se storc, pentru a obtine suc de morcovi. Intr-o cratita mica se fierbe sucul de morcovi la foc mare, timp de 8 minute, pana se reduce la jumatate. Se amesteca apoi cu smantana. Eu am adaugat si doua...
Paine cu faina de secara
Aluatul l-am framantat si l-am lasat la crescut in masina de paine, asa ca am pus ingredientele, asa cum le-am insirat, in vasul de copt al masinii. Am incalzit cuptorul la 220 grade. Am scos aluatul pe o planseta data cu faina, am format din el o paine pe care am pus-o intr-o tava...
Briose cu migdale si cacao
Se incalzeste cuptorul la 190 grade si se pregatesc formele pentru briose. Se pun ingredientele pe rand intr-un vas si se bat cu mixerul energic 2 minute, pana se obtine o compozitie omogena. Se pune compozitia in formele pentru briose (eu am folosit forme de hartie pentru briose, pe care...
Tarta cu mere
Eu am folosit robotul de bucatarie pentru aluat si l-am preparat imediat. Aluatul de tarta : Puneti faina, zaharul si sarea in robot si amestecati de cateva ori. Taiati untul in cubulete, adaugati-l in vas si amestecati pret de 8-10 secunde, cat bucatile de unt sa se fi...
Salata cu somon fume, rucola, parmezan
Spalati rucola si rosioarele si uscati-le. Fierbeti ouale de prepelita si curatati-le. Taiati parmezanul in fasii subtiri si rupeti si somonul in fasii potrivite. Amestecati toate ingredientele intr-un bol, stropiti cu dressing dupa gust, condimentati cu sare si piper si aruncati un pumn...
Tocanita de pui cu cartofi
Spalati si curatati puiul, apoi curatati toate legumele si taiati-le. Puneti ulei in vas, porniti aragazul la treapta medie, adaugati cepele si usturoiul. Adaugati putina apa si acoperiti cu capacul. Lasati cateva minute la inabusit, avand grija ca indicatorul Termocontrolului sa fie in zona...
Chifle pentru micul dejun
Se incalzeste cuptorul la 220 grade. Faina se pune intr-un castron, se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza untul topit, se adauga drojdia si se amesteca. Laptele fierbinte se bate impreuna cu ouale si se toarna in castron. Se framanta putin aluatul si apoi se lasa la odihnit. Se...
Somon cu fenicul
Curatati si spalati bine somonul. Spalati si taiati feniculul in fasii foarte subtiri, puneti-l intr-un bol, acoperiti cu apa rece si tineti la frigider. Puneti medalioanele intr-un vas pe foc si frigeti pe ambele parti. Adaugati vin si inabusiti pentru 10 minute. Intre timp, scurgeti...
Briose cu fructe de padure
Incalzim cuptorul la 190 grade C. Amestecam untul cu zaharul, adaugam ouale pe rand, faina si la final fructele, pana obtinem o compozitie omogena. Intr-o forma de silicon pentru briose punem hartiile pt. briose (eu am folosit din acelea mici, mici, ca mi s-au parut mai dragute) si...
Cheesecake cu ciocolata
Se maruntesc biscuitii la robot, se amesteca cu 45 g unt si se omogenizeaza. Se pune amestecul intr-o forma de tort cu fund detasabil ( eu am folosit una cu diametru de 18 cm), se preseaza bine si se lasa in frigider 10 minute. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Branza se mixeaza cu...
Tort cu crema de ciocolata si Skittles
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul si am mixat pana au intepenit. :D Am de fiecare data grija sa bat bine albusurile, pt ca blatul sa-mi iasa pufos, chiar daca nu adaug praf de copt . Am adaugat pe rand cate un galbenus, esenta de...
Tort cu crema mascarpone si capsuni
Capsunile se taie felii, se pun intr-un vas pe aragaz impreuna cu mierea. Cand mierea s-a topit, cratita se ia de pe foc si se adauga gelatina, se amesteca si se lasa la racit. Biscuitii se sfarama si se amesteca cu unt, dupa care se pun intr-o forma cu fund detasabil si se preseaza bine...
Supa de legume
Asezati fasolea intr-un bol de 16 cm, turnati apa pentru a o acoperi si lasati peste noapte. Curatati, spalati si feliati morcovii, dovleceii, dovleacul, telina si ceapa. Taiati frunzele de varza in fasii subtiri. Asezati legumele tocate intr-un vas rece, adaugati putina apa si...
Vinete Parmigiana
Curatati si taiati vinetele in fasii subtiri. Sarati-le (pentru a neutraliza gustul amar) si lasati-le un timp, apoi clatiti-le cu apa rece si uscati-le cu servetele din hartie. Pudrati-le cu faina. Acoperiti vasul de frigere de 2 l pana ce indicatorul Termocontrolului ajunge in zona verde....
Monte Bianco (desert din castane)
Puneti castanele decojite, laptele si zaharul in vasul Zepter de 2,2 ml. Aprindeti aragazul la treapta medie si dati in fiert. Reduceti caldura si fierbeti cu capac 20-25 minute, pana ce castanele se inmoaie. Scurgeti laptele, daca este necesar. Mixati castanele cu MixSy(VG-022-K),...
Pere in vin rosu
Puneti vinul, apa, zaharul si scortisoara intr-un vas Zepter de 2,2 l, acoperiti, aprindeti aragazul la treapta medie si fierbeti. Puneti perele si preparati cca. 15 minute, urmarind ca indicatorul Termocontrol sa ramana in zona verde. Scoateti perele. Lasati lichidul sa mai fiarba...
Budinca Amaretto
Asezati laptele si smantana intr-un vas de 2,2l. Acoperiti vasul, aprindeti aragazul la treapta medie si fierbeti (indicatorul Termocontrolului sa fie in zona verde). Intre timp, bateti ouale cu zaharul intr-un bol. Turnati ouale batute in laptele care fierbe. Amestecati bine. Nu puneti...
Salata napoletana
Curatati si spalati conopida in strecuratoare. Turnati un pahar cu apa intr-un vas Zepter mai mare, aprindeti aragazul la treapta medie si dati in fiert (indicatorul Termocontrolului in zona verde). Puneti conopida desfacuta si fierbeti cu capacul pus cca 10 min, apoi lasati sa se raceasca....
Orez brun cu legume
Asezati orezul brun intr-un bol , acoperiti-l cu apa si lasati-l la inmuiat. Intre timp, curatati, spalati si taiati legumele. Asezati orezul intr-un vas de 2,5 l, turnati doua cesti de apa la una de orez. Atunci cand indicatorul este in zona verde, reduceti caldura si lasati orezul sa se...
Pasta al pomodoro
Decojiti ceapa. Tocati ceapa si usturoiul impreuna. Aprindeti aragazul la treapta medie si incingeti vasul Zepter pana indicatorul se afla in zona verde. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le. Adaugati rosiile, prajiti timp de 20 minute. Condimentati cu sare, piper si frunze de busuioc, dupa...
Tort cu crema mascarpone si piure de piersici
Am curatat piersicile de coaja, le-am taiat si le-am pus la blender pentru a obtine un piure fin. Piureul l-am pus intr-o cratita pe foc impreuna cu 3 linguri de zahar si am lasat la fiert foarte putin, pana s-a topit zaharul. Am adaugat gelatina dintr-un plic si am amestecat bine,...
Ciulama de pui cu ciuperci
Puiul curatat si spalat bine se transeaza si se pune la fiert. Cand se formeaza spuma se curata bine pana ramane supa limpede. Acum se adauga si legumele- taiate daca sunt prea mari sau intregi si se condimenteaza cu sare si piper. Cu ocazia asta facem si cateva portii de supa de pui. J...
Gogosi cu ciocolata
Intr-o ceasca se pune laptele caldut si drojdia. Oul se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare, se adauga untul topit, iaurtul si esenta de vanilie. Se adauga faina si se framanta bine aluatul. Se lasa la dospit, acoperit cu un prosop curat si intre timp se pregateste...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Am rupt biscuitii in bucati mici si i-am pus intr-un castron impreuna cu nucile maruntite (cu sucitorul), cu rahatul taiat cubulete si stafidele. Daca Matei nu mi-ar fi dat tarcoale as fi imbatat putin stafidele... Am folosit biscuiti Petit beurre pentru...
Supa de pui cu taitei de casa
Se spala bine ciocanelele si se pun la fiert in apa rece. Intre timp se taie legumele cubulete, iar verdeata se toaca marunt. Se curata spuma formata, se adauga legumele taiate, se potriveste de sare si se lasa in continuare la fiert la foc moale ( asta pentru a iesi supa cat mai...
Paste home-made
Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in ea, cat sa incapa ouale. Se sparg ouale intr-un bol, se adauga uleiul si se omogenizeaza, dupa care se toarna in adancitura din faina. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat mai aspru. Daca dupa ce ati...
Foietaj cu branza dulce
Intrucat a fost prima data cand am facut genul asta de placinta, am facut o cantitate mai mica. Am folosit doar trei foi pe care le-am taiat in doua. Am topit untul si cu el am uns fiecare foaie in parte. Am amestecat intr-un castron branza cu ouale, smantana si zaharul, am pus putina...
Ciorba de fasole
Fasolea se spala bine si se lasa la umflat 24 ore. Se pune fasolea la fiert si intre timp se taie ceapa, morcovii, gogosarul si rosiile. Cand fasolea e aproape facuta se adauga ceapa, morcovii si mai spre final gogosarul. Se sareaza, se pipereaza si se se adauga rosiile. La final,...
Ciocolata de casa
Zaharul si apa se pun la fiert intr-un vas pana se obtine un sirop mai gros. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Amestecul obtinut se toarna fierbinte peste laptele praf si cacao, se adauga esenta de portocale si se omogenizeaza. Am in dotare niste forme de silicon pentru...
Tort de zmeura si mascarpone
Zmeura se pune intr-un vas pe aragaz impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se da la o parte de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa apoi la racit. In forma cu fund detasabil se asaza cu grija piscoturile. Crema mascarpone se amesteca cu piureul de zmeura racit si cu smantana pana se...