Uite o salata la care imi sta mintea de ceva vreme: creveti, avocado cu gust cremos, putina ceapa sa-i dea savoare, porumb dulce, o rosie zemoasa, un ardei usor picant cat sa infierbante simturile.
Crevetii se spala, se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si se stropesc cu putin ulei de masline. Se pun la rumenit pe gratar sau intr-un vas termoizolant. Cand sunt gata se scot intr-un bol si se lasa la racit.
Intre timp se pregatesc legumele: ceapa se toaca marunt, la fel ardeii iuti, rosia se curata de pielita si se taie cubulete, avocado se curata si se taie felii subtiri. Initial pregatisem doua rosii si mai mult porumb, pentru ca asa indica reteta originala, dar mie mi s-a parut suficient atat cat am scris eu.
Se amesteca toate legumele intr-un castron impreuna cu zeama de la ardeii murati si se lasa sa stea 5 minute. La final se adauga crevetii, sare, piper, uleiul de masline si putin coriandru tocat. Eu nu am avut in casa coriandru (nu l-am trecut nici la ingrediente), asa ca am mai adaugat putin busuioc.
Se serveste cu chipsuri de tortilla sau cu paine prajita.