Rata pe varza

de Irina in Rata, 25 Oct 2010 | 16969 vizualizari

 

De ceva vreme macane la mine-o rata, maaac-mac, ce sa-i fac? Sa-i vorbesc frantuzeste, chinezeste, romaneste? M-am zapacit si le-am amestecat...

 

INGREDIENTE

  • 1 rata
  • 1 portocala
  • 1 pahar de vin alb demisec
  • sos de soia
  • maghiran
  • sare
  • piper
  • 1 varza tocata
  • 1 legatura marar
  • un praf de boia de ardei
  • suc de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Rata gata curatata am asezat-o in vasul de lut (tinut in prealabil in apa), am condimentat-o, am adaugat sucul de la o portocala, vinul si am stropit-o cu sos de soia. Am acoperit-o si am pus-o in cuptorul incalzit in prealabil la 230 grade vreme de 1 ora si jumatate, avand grija din cand in cand sa o ung cu zeama care s-a format in vas. Datorita grasimii de sub piele rata ramane frageda si suculenta, in timp ce pielea e rumenita bine.

Varza am tocat-o, am framantat-o cu sare, am adaugat piperul macinat, mararul tocat, boia si ulei si am dat-o la cuptor si pe ea.

E una din cele mai savuroase mancaruri pe care le-am...mancat vreodata!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza