Asezam muschiuletii intregi in tava de copt si-i stropim cu ulei de masline.
Preparam baitul amestecand ingredientele intr-un castronel. Cu emulsia obtinuta ungem muschiuletii pe toate partile, ajutandu-ne de o pensula din silicon.
Adaugam in tava si o cescuta cu apa. ...
Separam ciocanelul de pulpa superioara obtinand astfel 4 bucati de carne din cele doua pulpe posterioare de pasare.
Punem carnea la fiert in apa cu putina sare . Apa trebuie doar cat sa acopere carnea. Adunam spuma formata la fierbere iar cand nu se mai formeaza spuma adaugam la...
Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata.
Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei. Tocam legumele cubulete si le calim in 3-4 linguri cu ulei.
Cand ceapa devine translucida adaugam...
Matele crete de porc se freaca cu multa sare grunjoasa, indepartandu-se astfel cea mai mare parte din murdarie. Spalam apoi matele in 2-3 ape cu bicarbonat, eliminand si ultimele resturi de murdarie, dar si mirosul urat.
Pana la umplere pastram matele in apa cu otet si solzisori de...
Stomacul de porc se intoarce pe dos si se freaca cu multa sare grunjoasa, astfel jupuindu-se foarte usor stratul de murdarie ( se desprinde ca o membrana ) si ramanand doar matul de toba, alb-rozaliu. Spalam apoi stomacul in 2-3 ape cu bicarbonat, eliminand si ultimele resturi de murdarie,...
Punem lintea la inmuiat, in apa calduta.
Tocam ceapa, ardeiul si morcovul si le calim usor in 50 ml ulei incins.
Portionam carnatii cabanos si-i punem peste legume, lasandu-i 2 minute sa se prajeasca.
Adaugam lintea, care intre timp si-a dublat volumul, completam cu apa clocotita astfel...
Am taiat osanza de porc in bucati mai mici si am pus-o in vasul de la Multicooker impreuna cu o cana cu apa, 1-2 linguri cu sare si jumatate de ceapa cruda. Fara a pune capacul, am pornit aparatul pe program Fry si am prajit osanza pana s-a topit toata untura, iar jumarile au devenit transparente...
Portionam carnea in bucati patrate si o condimentam cu sare si piper sau cu condiment special pentru fripturi/ frigarui . Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la rece 15 minute sa se patrunda aromele.
Spalam si curatam legumele de partile necomestibile ( seminte, cotoare, etc.),...
Pulpa de miel se taie in bucati potrivite.
Amestecam usturoiul feliat cu ghimbirul şi cu o lingură de apă obtinand o pastă fină.
Încingem uleiul într-o tigaie mare ( eu am folosit wok-ul ) la foc mediu. Adăugam boabele de piper negru, praful de nucşoară, cuişoarele,...
Curatam usturoiul si-l feliem .
Pulpa de miel se taie in bucati potrivite care se pun la fiert in apa cu sare si 2-3 fire de cimbru. Adunam spuma si condimentam dupa gust ( eu am folosit legume ardelenesti de la SanoVita ). Cand carnea este suficient de fiarta adaugam rosii pasate ( sau bulion...
Pieptul de pui se taie bucatele mici care se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei.
In acest timp curatam legumele, le spalam si le tocam grosier.
Cand bucatile de pui s-au prajit se scot pe un servetel iar in tigaie se pun legumele si se calesc la foc iute ....
Ardeiul copt se curata de coaja si cotor , rupandu-se in fasii late de 3-4 centimetri.
Pieptul de pasare il dezosam si taiem carnea in bucati potrivite pe care te tinem 2 minute in apa clocotita.
Tocam ceapa cubulete si o calim in 50 ml ulei , pornind aparatul pe program fry. Dupa...
Ceapa, ardeiul gras si morcovul se toaca marunt si se calesc in putin ulei pana devin aurii.
Adaugam 3-4 linguri cu bulion si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul.
Intrun vas incapator amestecam carnea cu o parte din ceapa calita (...
Avem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in care vom pune drobul. ( vezi foto )
Organele de miel, impreuna cu cateva fasii de carne de miel...
Ghearele curatate si spalate se stropesc cu sos de soia, apoi se pun la prajit, in ulei. Adaugam o cescuta cu apa si condimentele ( anason, ceapa/praz, ghimbir, ardei iute uscat, usturoi), dupa care lasam sa se prajeasca totul cca 20 de minute, amestecand continuu pentru rumenire uniforma.
In...
Tinem limbile de porc in apa rece pentru 20 minute, dupa care le punem la fiert in apa clocotita cu putina sare.
Cand sunt fierte inlaturam membrana de la suprafata, incepand din virful limbii spre baza, ajutandu-ne de virful unui cutit.
Portionam limba in fasii mici pe care le punem...
Fleica de porc se taie cubulete mici, care se pun la prajit in vasul de la multicooker in care turnam, in prealabil, 50 ml ulei. Peste bucatile de fleica presaram sare grunjoasa si adaugam 100 ml apa.
Pornim multicookerul pe programul bake la 180 grade , acoperim si lasam 30...
Curatam legumele , le spalam si le tocam ( ceapa, ardei gras, usturoi ), apoi le punem in vasul de la multicooker impreuna cu 4-5 linguri cu ulei. Pornim aparatul pe programul stew, cu capacul pus.
Portionam ciolanul in bucati potrivite pe care le vom adauga peste legume, dupa 5-10 minute de...
Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete ii fierbem in apa cu putina sare, apoi ii facem piure , pasandu-i cu 150 g unt.
Separat, punem la calit ceapa tocata, impreuna cu ardeiul gras si morcovul, tocate la randul lor. Cand sunt calite si scad usor, adaugam un borcan de rosii...
Condimentam feliile de cotlet cu sare si piper. Pe fiecare felie de cotlet asezam 2-3 felii subtiri de sunca si condimentam cu amestec pentru friptura, apoi suprapunem feliile de cotlet si le legam cu snururi de silicon, astfel incat feliile de sunca sa nu cada in timpul...
Dupa ce am curatat bine puiul, l-am parlit si l-am spalat bine in apa rece.
L-am stropit cu sos de soia, apoi l-am uns cu condiment pentru friptura de pasare si dulceata de ardei iute.
Am curatat si feliat 4 capatani de usturoi si am bagat o mana buna de usturoi in interiorul...
Spalam pulpa de porc si o portionam, apoi asezam bucatile de carne intr-o tava unsa cu ulei.
Condimentam cu sare, piper, boia de ardei si cimbru, dupa care adaugam vinul si completam cu apa, astfel incat carnea sa fie cuprinsa aproape in totalitate de lichid.
Acoperim tava cu folie de...
Curatam cartofii si-i taiem rondele, pe care le prajim usor in ulei incins.
Vinetele se spala , se taie rondele cu tot cu coaja si se prajesc si ele in ulei incins.
Cepa, morcovul si ardeiul gras se spala, se toaca si se calesc in 3-4 linguri de ulei. Adaugam sucul de rosii (...
Se scoate cotorul ardeilor cu grija, pentru a nu rupe ardeii. Spalam bine ardeii si in interior, pentru a indeparta semintele.
Curatam ceapa si morcovul , le tocam marunt si le se calim in 3-4 linguri cu ulei. Ciupercile si kaizerul se toaca marunt la robot sau le dam prin...
Organele se spala si se feliaza in bucati mici. Incingem 50 ml ulei intr-o tigaie, in care vom pune si bucatile de organe, impreuna cu condimentele (sare, piper, cimbru ).
Adaugam apa atat cat sa acoperim bucatile de carne. Lasam sa fiarba carnea pana scade apa aproape complet,...
Pregatim compozitia pentru umplutura : Tocam ceapa si morcovul si le calim in 2 linguri cu ulei. Adaugam 150 ml suc de rosii, orezul , carnea tocata si amestecam . Cand se absoarbe tot lichidul de catre orez, oprim focul. Adaugam sare, piper, cimbru si omogenizam.
Intr-o tava...
Ungem pulpele cu ulei si presaram pe suprafata lor sare, cimbru, verdeturi deshidratate, piper macinat. Asezam pulpele in tava, turnam vinul si o cana cu apa si dam la cuptor pentru cca o ora, pana ce carnea devine frageda, iar pulpele se rumenesc frumos.
Noi am servit cu conopida murata...
Limba de opareste 10 minute, apoi se jupoaie pielita invelitoare.
Curatam si spalam legumele, le tocam marunt, apoi le punem la calit ( mai putin dovlecelul si fasolea pastai ) in 3-4 linguri de ulei, impreuna cu sare si putin piper .
Dovlecelul se curata, se...
Mai intai curatam bine matele de porc. Eu le intorc cu interiorul spre exterior si frec mai intai cu sare grunjoasa ( 1-2 pumni de sare la fiecare bucata de mat ), pe un suport solid ( tocator ), folosindu-ma de podul palmei. . Cutitul il folosesc doar pentru a inlatura usor mizeria lasata. La...
Cum se prepara Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa
Marinata: Intr-un vas incapator punem 1 litru apa, adaugam ceapa taiata solzisori, morcovul rondele si usturoiul felii . Condimentam cu sare si legume uscate.
In aceasta marinata asezam iepurele...
Muschiulet de porc, la tava
Asezam muschiuletii intregi in tava de copt si-i stropim cu ulei de masline. Preparam baitul amestecand ingredientele intr-un castronel. Cu emulsia obtinuta ungem muschiuletii pe toate partile, ajutandu-ne de o pensula din silicon. Adaugam in tava si o cescuta cu apa. ...
Tocanita de pasare cu galuste de faina
Separam ciocanelul de pulpa superioara obtinand astfel 4 bucati de carne din cele doua pulpe posterioare de pasare. Punem carnea la fiert in apa cu putina sare . Apa trebuie doar cat sa acopere carnea. Adunam spuma formata la fierbere iar cand nu se mai formeaza spuma adaugam la...
Coaste de miel cu sos si cus-cus
Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata. Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei. Tocam legumele cubulete si le calim in 3-4 linguri cu ulei. Cand ceapa devine translucida adaugam...
Lebar de casa
Matele crete de porc se freaca cu multa sare grunjoasa, indepartandu-se astfel cea mai mare parte din murdarie. Spalam apoi matele in 2-3 ape cu bicarbonat, eliminand si ultimele resturi de murdarie, dar si mirosul urat. Pana la umplere pastram matele in apa cu otet si solzisori de...
Toba de casa
Stomacul de porc se intoarce pe dos si se freaca cu multa sare grunjoasa, astfel jupuindu-se foarte usor stratul de murdarie ( se desprinde ca o membrana ) si ramanand doar matul de toba, alb-rozaliu. Spalam apoi stomacul in 2-3 ape cu bicarbonat, eliminand si ultimele resturi de murdarie,...
Linte cu carnati cabanos
Punem lintea la inmuiat, in apa calduta. Tocam ceapa, ardeiul si morcovul si le calim usor in 50 ml ulei incins. Portionam carnatii cabanos si-i punem peste legume, lasandu-i 2 minute sa se prajeasca. Adaugam lintea, care intre timp si-a dublat volumul, completam cu apa clocotita astfel...
Untura din osanza de porc, pentru fursecuri
Am taiat osanza de porc in bucati mai mici si am pus-o in vasul de la Multicooker impreuna cu o cana cu apa, 1-2 linguri cu sare si jumatate de ceapa cruda. Fara a pune capacul, am pornit aparatul pe program Fry si am prajit osanza pana s-a topit toata untura, iar jumarile au devenit transparente...
Frigarui de porc
Portionam carnea in bucati patrate si o condimentam cu sare si piper sau cu condiment special pentru fripturi/ frigarui . Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la rece 15 minute sa se patrunda aromele. Spalam si curatam legumele de partile necomestibile ( seminte, cotoare, etc.),...
Rogan Josh – miel in stil indian
Pulpa de miel se taie in bucati potrivite. Amestecam usturoiul feliat cu ghimbirul şi cu o lingură de apă obtinand o pastă fină. Încingem uleiul într-o tigaie mare ( eu am folosit wok-ul ) la foc mediu. Adăugam boabele de piper negru, praful de nucşoară, cuişoarele,...
Ostropel de miel cu orez Jasmine
Curatam usturoiul si-l feliem . Pulpa de miel se taie in bucati potrivite care se pun la fiert in apa cu sare si 2-3 fire de cimbru. Adunam spuma si condimentam dupa gust ( eu am folosit legume ardelenesti de la SanoVita ). Cand carnea este suficient de fiarta adaugam rosii pasate ( sau bulion...
Tigaie picanta cu piept de pui
Pieptul de pui se taie bucatele mici care se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei. In acest timp curatam legumele, le spalam si le tocam grosier. Cand bucatile de pui s-au prajit se scot pe un servetel iar in tigaie se pun legumele si se calesc la foc iute ....
Tocanita de ardei copt si piept de pasare, la multicooker
Ardeiul copt se curata de coaja si cotor , rupandu-se in fasii late de 3-4 centimetri. Pieptul de pasare il dezosam si taiem carnea in bucati potrivite pe care te tinem 2 minute in apa clocotita. Tocam ceapa cubulete si o calim in 50 ml ulei , pornind aparatul pe program fry. Dupa...
Sărmăluțe în foi de viță
Ceapa, ardeiul gras si morcovul se toaca marunt si se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam 3-4 linguri cu bulion si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul. Intrun vas incapator amestecam carnea cu o parte din ceapa calita (...
Coasta de miel umpluta
Avem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in care vom pune drobul. ( vezi foto ) Organele de miel, impreuna cu cateva fasii de carne de miel...
Picioare de pasare Phoenix
Ghearele curatate si spalate se stropesc cu sos de soia, apoi se pun la prajit, in ulei. Adaugam o cescuta cu apa si condimentele ( anason, ceapa/praz, ghimbir, ardei iute uscat, usturoi), dupa care lasam sa se prajeasca totul cca 20 de minute, amestecand continuu pentru rumenire uniforma. In...
Limba cu masline si castraveti acri
Tinem limbile de porc in apa rece pentru 20 minute, dupa care le punem la fiert in apa clocotita cu putina sare. Cand sunt fierte inlaturam membrana de la suprafata, incepand din virful limbii spre baza, ajutandu-ne de virful unui cutit. Portionam limba in fasii mici pe care le punem...
Jumari cu ceapa
Fleica de porc se taie cubulete mici, care se pun la prajit in vasul de la multicooker in care turnam, in prealabil, 50 ml ulei. Peste bucatile de fleica presaram sare grunjoasa si adaugam 100 ml apa. Pornim multicookerul pe programul bake la 180 grade , acoperim si lasam 30...
Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )
Curatam legumele , le spalam si le tocam ( ceapa, ardei gras, usturoi ), apoi le punem in vasul de la multicooker impreuna cu 4-5 linguri cu ulei. Pornim aparatul pe programul stew, cu capacul pus. Portionam ciolanul in bucati potrivite pe care le vom adauga peste legume, dupa 5-10 minute de...
Musaca
Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete ii fierbem in apa cu putina sare, apoi ii facem piure , pasandu-i cu 150 g unt. Separat, punem la calit ceapa tocata, impreuna cu ardeiul gras si morcovul, tocate la randul lor. Cand sunt calite si scad usor, adaugam un borcan de rosii...
Cotlet la cuptor, cu sunca afumata
Condimentam feliile de cotlet cu sare si piper. Pe fiecare felie de cotlet asezam 2-3 felii subtiri de sunca si condimentam cu amestec pentru friptura, apoi suprapunem feliile de cotlet si le legam cu snururi de silicon, astfel incat feliile de sunca sa nu cada in timpul...
Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi
Dupa ce am curatat bine puiul, l-am parlit si l-am spalat bine in apa rece. L-am stropit cu sos de soia, apoi l-am uns cu condiment pentru friptura de pasare si dulceata de ardei iute. Am curatat si feliat 4 capatani de usturoi si am bagat o mana buna de usturoi in interiorul...
Pulpa de porc la tava ~ Reteta cu nr. 400
Spalam pulpa de porc si o portionam, apoi asezam bucatile de carne intr-o tava unsa cu ulei. Condimentam cu sare, piper, boia de ardei si cimbru, dupa care adaugam vinul si completam cu apa, astfel incat carnea sa fie cuprinsa aproape in totalitate de lichid. Acoperim tava cu folie de...
Musaca de vinete si cartofi
Curatam cartofii si-i taiem rondele, pe care le prajim usor in ulei incins. Vinetele se spala , se taie rondele cu tot cu coaja si se prajesc si ele in ulei incins. Cepa, morcovul si ardeiul gras se spala, se toaca si se calesc in 3-4 linguri de ulei. Adaugam sucul de rosii (...
Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci
Se scoate cotorul ardeilor cu grija, pentru a nu rupe ardeii. Spalam bine ardeii si in interior, pentru a indeparta semintele. Curatam ceapa si morcovul , le tocam marunt si le se calim in 3-4 linguri cu ulei. Ciupercile si kaizerul se toaca marunt la robot sau le dam prin...
Maruntaie de porc, cu mamaliga
Organele se spala si se feliaza in bucati mici. Incingem 50 ml ulei intr-o tigaie, in care vom pune si bucatile de organe, impreuna cu condimentele (sare, piper, cimbru ). Adaugam apa atat cat sa acoperim bucatile de carne. Lasam sa fiarba carnea pana scade apa aproape complet,...
Dovlecel umplut
Pregatim compozitia pentru umplutura : Tocam ceapa si morcovul si le calim in 2 linguri cu ulei. Adaugam 150 ml suc de rosii, orezul , carnea tocata si amestecam . Cand se absoarbe tot lichidul de catre orez, oprim focul. Adaugam sare, piper, cimbru si omogenizam. Intr-o tava...
Pulpe de ied cu verdeturi
Ungem pulpele cu ulei si presaram pe suprafata lor sare, cimbru, verdeturi deshidratate, piper macinat. Asezam pulpele in tava, turnam vinul si o cana cu apa si dam la cuptor pentru cca o ora, pana ce carnea devine frageda, iar pulpele se rumenesc frumos. Noi am servit cu conopida murata...
Limba cu dovlecei si fasole pastai
Limba de opareste 10 minute, apoi se jupoaie pielita invelitoare. Curatam si spalam legumele, le tocam marunt, apoi le punem la calit ( mai putin dovlecelul si fasolea pastai ) in 3-4 linguri de ulei, impreuna cu sare si putin piper . Dovlecelul se curata, se...
Caltaboş ( Gâlbaş )
Mai intai curatam bine matele de porc. Eu le intorc cu interiorul spre exterior si frec mai intai cu sare grunjoasa ( 1-2 pumni de sare la fiecare bucata de mat ), pe un suport solid ( tocator ), folosindu-ma de podul palmei. . Cutitul il folosesc doar pentru a inlatura usor mizeria lasata. La...
Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa
Cum se prepara Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa Marinata: Intr-un vas incapator punem 1 litru apa, adaugam ceapa taiata solzisori, morcovul rondele si usturoiul felii . Condimentam cu sare si legume uscate. In aceasta marinata asezam iepurele...