Indiferent de metoda de preparare si de ingredientele folosite, musacaua este un fel principal cu care nu poti da gres: te imbie aspectul, culorile, aromele... intr-un cuvant, este pe placul tuturor.
Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete ii fierbem in apa cu putina sare, apoi ii facem piure , pasandu-i cu 150 g unt.
Separat, punem la calit ceapa tocata, impreuna cu ardeiul gras si morcovul, tocate la randul lor. Cand sunt calite si scad usor, adaugam un borcan de rosii in bulion maruntite in prealabil , apoi condimentam cu sare , piper , boia si cimbru si mai lasi sa fiarba 2-3 minute.
Adaugam ciupercile feliate si carnea tocata , omogenizam amestecul si-l lasam sa fiarba inca 3-4 minute. Oprim focul, iar cand amestecul se raceste batem 3 oua si le adaugam in compozitia de carne.
Ungem un vas termorezistent cu putin ulei si asezam alternativ straturi de piure cartofi si carne, astfel incat primul si ultimul strat sa fie de piure.
Batem un ou cu un praf de sare si-l intindem uniform peste ultimul strat de piure , dupa care presaram patrunjel proaspat tocat pe intreaga suprafata.
Coacem totul la cuptor cca 30-40 minute, pana se formeaza deasupra o crusta aurie.
Noi am servit-o calda, cu salata de ardei copti.