Asa le numesc chinezii, asa le-am zis si eu :)))
Stiu ca multi dintre voi nu mancati picioarele de pasare, mai ales ca in ultimii ani acestea nici macar nu se mai comercializeaza in magazine.
Eu inca „ma bucur” de ele, pentru ca stau la curte si crestem pasari. Le folosesc adesea la ciorbe si racituri de pasare, dar azi am ales o reteta chinezeasca vazuta la tv cu ceva timp in urma.
Asiaticii le considera delicatese si extrem de sanatoase, pentru ca au colagen si sunt benefice pentru cei care vor sa aiba o piele ca de bebelus.
Cu aceasta ocazie am inaugurat wok-ul din camara :X si-am folosit si anasonul primit de la Mitinita, acum doi ani :D =))))
Ghearele curatate si spalate se stropesc cu sos de soia, apoi se pun la prajit, in ulei. Adaugam o cescuta cu apa si condimentele ( anason, ceapa/praz, ghimbir, ardei iute uscat, usturoi), dupa care lasam sa se prajeasca totul cca 20 de minute, amestecand continuu pentru rumenire uniforma.
In ultimile 10 minute adaugam si ciupercile, scurse bine de zeama in care au fost conservate. Colagenul scurs din ghearele de pasare va ingrosa sosul si-l va face usor lipicios.
Cand ghearele sunt suficient de rumene, oprim focul si servim.
1
Intrucat am folosit gheare de la pasare de curte, eu le-am fiert 15 minute in apa cu sare, apoi le-am pus la prajit.