Sărmăluțe în foi de viță

de Ina in Mancaruri cu carne, 22 Sep 2015 | 14738 vizualizari

 

Cum sa nu-ti placa asa bunatate de sarmale ? :X
Si daca-s preparate si la multicooker, reusita este garantata ;)

 

INGREDIENTE

  • 1,3 Kg. carne tocata (amestec porc cu vita )
  • 1 cescuta cu orez
  • 4 oua
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 150 g bulion
  • 2-3 rosii
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • frunze de vita-­de-­vie ( am avut conservata simplu, in Pet-uri )

Pentru servire :

  • smantana sau iaurt gras
Portii: 74
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluțe în foi de viță:

Ceapa, ardeiul gras si morcovul se toaca marunt si se calesc in putin ulei pana devin aurii. 

Adaugam  3­-4 linguri cu bulion si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul.

Intr­un vas incapator amestecam carnea  cu o parte din ceapa calita ( cealalta parte o vom imprastia printre sarmalute , cand le asezam in vas ), orezul spalat si scurs de apa, sare, piper, cimbru, patrunjel si 4 oua. 

Mai putem adauga putin bulion. Amestecam totul iar din carnea astfel preparata formam sarmalutele.

Sarmalutele se aseaza concentric in oala unsa cu o lingura de ulei si tapetata cu ceapa prajita si sos tomat.

Din restul de bulion, ceapa prajita si apa facem un sos pe care-l turnam peste sarmale, apoi completam cu apa pana acoperim bine sarmalele. 

Tapetam cu felii de rosii, frunze de patrunjel, sare, cimbru si piper.

Potrivim multicookerul pe programul Stew pentru 1 ora si 30 minute, inchidem capacul si apasam butonul Start.

Cand se termina programul verificam daca sunt fierte si, daca este cazul, repornim aparatul pentru inca 20 minute.

Servim fierbinte, cu smantana sau iaurt gras.

TIPS-URI

1

Tehnica de impachetat sarmalele am deschis-o aici : http://www.bucataras.ro/galerie/sarmale-in-foi-de-vita-de-vie-39719-8810.html#site

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluțe în foi de viță" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale