O combinatie foarte reusita! :X
Curatam cartofii si-i taiem rondele, pe care le prajim usor in ulei incins.
Vinetele se spala , se taie rondele cu tot cu coaja si se prajesc si ele in ulei incins.
Cepa, morcovul si ardeiul gras se spala, se toaca si se calesc in 3-4 linguri de ulei. Adaugam sucul de rosii ( sau rosiile pasate ), legumele uscate ( de la SanoVita), sare , piper , cimbru si lasam sa fiarba 2-3 minute.
Carnea tocata se adauga peste compozitia de mai sus , amestecam bine pentru a desface carnea si lasam pe foc 5-10 minute.
Oprim focul, lasam sa se raceasca si adaugam doua oua batute spuma.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezam un strat de rondele prajite de cartofi. Peste cartofi intindem uniform un strat de carne, apoi un strat de vinete si iar carne . Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.
Batem spuma doua oua cu putina sare si o cescuta de lapte si turnam totul deasupra, apoi presaram patrunjel tocat si putin piper.
Dam la cuptor pentru 40 minute, pana se formeaza deasupra o crusta aurie.
Se serveste calda , alaturi de o salata de muraturi.
1
1 portie inseamna o tava cu capacitatea de 3 litri
2
cartoful prajit face gustul mancarii mult mai bun decat atunci cand acestia sunt doar fierti.