Va mai aduceti aminte de articolul lui Mutulica ? :)))))) http://www.bucataras.ro/articole/durerile-unui-gurmand-nedus-la-scoala-67834.html
Aceasta este faimoasa coasta despre care el scria: "... visam la o ciobaneasca friptura de miel fara niciun fason. Mi-a facut un fel de miel expandat si umplut cu drob la care se uita socata fierea mea mult incercata de sarbatori . " =))))
Desi el n-a vrut sa guste atunci, jur ca preparatul a fost delicios :X
Avem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in care vom pune drobul. ( vezi foto )
Organele de miel, impreuna cu cateva fasii de carne de miel se pun la fiert in apa cu sare, piper si 2-3 foi de dafin. Cand sunt fierte se toaca marunt ( de preferat cu cutitul )si se adauga verdeturile ( ceapa, usturoiul, mararu si patrunjelul ), tocate si ele.
Se asezoneaza cu sare, piper si cimbru, apoi se adauga si ouale crude si se omogenizeaza bine.
Cu compozitia de drob obtinuta vom umple buzunarul format in coasta mielului, apoi fixam marginile cu scobitori sau le coasem, pentru a nu curge umplutura .
Condimentam coasta si pe exterior si o asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Adaugam o cescuta cu apa si una cu vin si dam vasul la cuptor, pentru cca 80 minute, avand grija sa ungem din cand in cand coasta, cu lichidul din tava. La jumatatea timpului de coacere intoarcem coasta pe partea cealalta, pentru rumenire uniforma.
Cand preparatul este frumos rumenit, iar furculita intra usor in carne, oprim focul, scoatem tava si lasam sa se raceasca usor . Scoatem cu grija scobitorile sau ata cu care am cusut buzunarul, apoi taiem portii pe lungul coastelor si servim alaturi de salata sau acrituri ( eu am ales gogosari in otet ).
Pofta buna!
1
Cantitatile de organe depind de marimea coastei pe care o avem si de cat de mare reusim sa facem buzunarul pentru umplutura.
2
Eu am gatit preparatul in ianuarie si nu am avut ceapa si usturoi verde .
3
Pentru ca taierea sa se realizeze mai usor, iar portiile sa ramana intregi, nu taiem niciodata drobul fierbinte si pastram cate doua oase per portie. In caz contrar, drobul nu va avea sustinere si se va imprastia.