Coasta de miel umpluta

de Ina in Mancaruri cu carne, 24 Mar 2015 | 9310 vizualizari

 

Va mai aduceti aminte de articolul lui Mutulica ? :)))))) http://www.bucataras.ro/articole/durerile-unui-gurmand-nedus-la-scoala-67834.html

Aceasta este faimoasa coasta despre care el scria: "... visam la o ciobaneasca friptura de miel fara niciun fason. Mi-a facut un fel de miel expandat si umplut cu drob la care se uita socata fierea mea mult incercata de sarbatori . " =))))

Desi el n-a vrut sa guste atunci, jur ca preparatul a fost delicios :X

 

INGREDIENTE

  • coasta de miel ( desprinsa intreaga de pulpa mielului )
  • organe de miel + cca. 150 g carne de miel
  • 1 ceapa uscata ( sau 2 legaturi de ceapa verde )
  • 1 capatana de usturoi ( sau 2 legaturi de usturoi verde )
  • 1 legatura de marar verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 4 oua crude
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 150 ml apa
  • 150 ml vin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coasta de miel umpluta:

Avem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in care vom pune drobul. ( vezi foto )

Organele de miel, impreuna cu cateva fasii de carne de miel  se pun la fiert in apa cu sare,  piper si  2-3 foi de dafin. Cand sunt fierte se toaca marunt ( de preferat cu cutitul )si se adauga verdeturile ( ceapa, usturoiul, mararu si patrunjelul ), tocate si ele. 

Se asezoneaza cu sare, piper  si cimbru, apoi se adauga si ouale crude si se omogenizeaza bine.

Cu compozitia de drob obtinuta vom umple buzunarul format in coasta mielului, apoi fixam marginile cu scobitori sau le coasem, pentru a nu curge umplutura .

Condimentam coasta si pe exterior si o asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Adaugam o cescuta cu apa si una cu vin si dam vasul la cuptor, pentru cca 80 minute, avand grija sa ungem din cand in cand coasta, cu lichidul din tava. La jumatatea timpului de coacere intoarcem coasta pe partea cealalta, pentru rumenire uniforma. 

Cand preparatul este frumos rumenit, iar furculita intra usor in carne, oprim focul, scoatem tava si lasam sa se raceasca usor . Scoatem cu grija scobitorile sau ata cu care am cusut buzunarul, apoi taiem portii pe lungul coastelor  si servim alaturi de salata sau acrituri ( eu am ales gogosari in otet ).

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Cantitatile de organe depind de marimea coastei pe care o avem si de cat de mare reusim sa facem buzunarul pentru umplutura.

2

Eu am gatit preparatul in ianuarie si nu am avut ceapa si usturoi verde .

3

Pentru ca taierea sa se realizeze mai usor, iar portiile sa ramana intregi, nu taiem niciodata drobul fierbinte si pastram cate doua oase per portie. In caz contrar, drobul nu va avea sustinere si se va imprastia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coasta de miel umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel in vas roman