Aceasta a fost preferinta mamei-soacre, pentru pranzul de azi. Cand mi-a adus puiul si mi-a zis ce ar vrea sa fac cu el, m-am gandit daca nu-i vreo ocazie speciala si-am uitat eu :)))))))))
Dupa ce am curatat bine puiul, l-am parlit si l-am spalat bine in apa rece.
L-am stropit cu sos de soia, apoi l-am uns cu condiment pentru friptura de pasare si dulceata de ardei iute.
Am curatat si feliat 4 capatani de usturoi si am bagat o mana buna de usturoi in interiorul puiului, impruna cu alte condimente.
Separat, am curatat si feliat grosier cartofi noi , pe care i-am clocotit 2 minute in apa cu sare, dupa care i-am scurs de apa.
Am curatat si ciupercile si le-am lasat 2 minute in apa clocotita, apoi le-am scurs de apa.
In vasul cuptorului cu halogem am asezat pe gratarul mic puiul, iar de jur-imprejur am alternat cartofii noi cu ciupercile, pe care le-am condimentat cu sare, sos de soia si felii de usturoi .
Am pornit cuptorul 30 minute la 180 grade, apoi am intors puiul si l-am lasat inca 30 minute la 180 grade, pana ce s-a rumenit.
Am scos puiul pe un platou, am indepartat gratarul si am lasat legumele inca 5 minute, la 150 grade, in sosul format din grasimea scursa de la de pui si condimente.
Am servit puiul astfel pregatit, cu legume si usturoi, alaturi de o salata de fasole verde cu mujdei de usturoi ( eu am folosit fasole conservata , careia i-am adaugat doar mujdeiul, dupa ce am scurs lichidul din borcan )
Pentru cine doreste, poate adauga mujdei si peste pui si cartofi.
Pofta mare!
1
Daca puiul este mai mare, se mareste timpul de stat la cutor cu inca 10 minute, pe fiecare parte .
2
In cuptorul cu halogen nu este nevoie sa adaugam grasime , apa sau alte lichide, intrucat totul se gateste in sucul propriu, scurs in timpul prepararii.