Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa

de Ina in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2013 | 37986 vizualizari

 

Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa
Carnea de iepure este apreciata pentru textura sa delicata si gustul sau fin, fiind o alegere sanatoasa datorita continutului redus de grasimi si bogatiei in proteine. Una dintre cele mai delicioase modalitati de a prepara iepurele este sa-l marinam si apoi sa-l gatim la cuptor, obtinand astfel un preparat suculent si plin de arome.
Multumesc, gourmandine.ro ! :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa
  • un iepure de curte

Pentru marinata:

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 lingura de legume uscate
  • sare

Pasta pentru uns:

  • 1 lingura margarina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura legume uscate
  • o lingurita cu sare
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa:

Cum se prepara Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa

Marinata: Intr-un vas incapator punem 1 litru apa, adaugam ceapa taiata solzisori, morcovul rondele si usturoiul  felii . Condimentam cu sare  si legume uscate.

In aceasta marinata asezam iepurele portionat  si  lasam totul in frigider cel putin 12 ore.

Dupa ce trec cele 12 ore  scoatem carnea din marinata si o scurgem bine intr-o strecuratoare.

Scurgem apoi si legumele din marinata, pentru ca le vom folosi in etapele urmatoare.

Sos pentru uns carnea de iepure :

Intr-un castronel  punem   uleiul  de masline, margarina, legumele uscate, sare, boia dulce de ardei, piper  si amestecam totul pana vom obtine o pasta omogena.

Ungem  carnea de iepure scursa  cu pasta obtinuta si o punem in tava, peste punem legumele, scurse si ele in prealabil, stropim totul cu putin ulei si introducem tava la cuptor pentru cca 1 ora, pana se rumeneste frumos.

Eu am pregatit reteta la cuptorul cu halogen . Nu am uns vasul cu ulei si am adaugat, pe langa  legumele folosite la marinata, cartofi fierti pe jumatate si ciuperci  crude intregi. La jumatatea timpului de preparare am intors bucatile de carne , pentru rumenire uniforma. 

Am servit iepurele cu salata de ardei copt, langa legume gatite in amestecul de mirodenii si sucul scurs  in timpul prepararii carnii . 

Recomandam si iepure inabusit sau iepure umplut

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Iepure cu masline si ciuperci