Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa

de Ina in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2013 | 36378 vizualizari

 

Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa
Carnea de iepure este apreciata pentru textura sa delicata si gustul sau fin, fiind o alegere sanatoasa datorita continutului redus de grasimi si bogatiei in proteine. Una dintre cele mai delicioase modalitati de a prepara iepurele este sa-l marinam si apoi sa-l gatim la cuptor, obtinand astfel un preparat suculent si plin de arome.
Multumesc, gourmandine.ro ! :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa
  • un iepure de curte

Pentru marinata:

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 lingura de legume uscate
  • sare

Pasta pentru uns:

  • 1 lingura margarina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura legume uscate
  • o lingurita cu sare
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa:

Cum se prepara Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa

Marinata: Intr-un vas incapator punem 1 litru apa, adaugam ceapa taiata solzisori, morcovul rondele si usturoiul  felii . Condimentam cu sare  si legume uscate.

In aceasta marinata asezam iepurele portionat  si  lasam totul in frigider cel putin 12 ore.

Dupa ce trec cele 12 ore  scoatem carnea din marinata si o scurgem bine intr-o strecuratoare.

Scurgem apoi si legumele din marinata, pentru ca le vom folosi in etapele urmatoare.

Sos pentru uns carnea de iepure :

Intr-un castronel  punem   uleiul  de masline, margarina, legumele uscate, sare, boia dulce de ardei, piper  si amestecam totul pana vom obtine o pasta omogena.

Ungem  carnea de iepure scursa  cu pasta obtinuta si o punem in tava, peste punem legumele, scurse si ele in prealabil, stropim totul cu putin ulei si introducem tava la cuptor pentru cca 1 ora, pana se rumeneste frumos.

Eu am pregatit reteta la cuptorul cu halogen . Nu am uns vasul cu ulei si am adaugat, pe langa  legumele folosite la marinata, cartofi fierti pe jumatate si ciuperci  crude intregi. La jumatatea timpului de preparare am intors bucatile de carne , pentru rumenire uniforma. 

Am servit iepurele cu salata de ardei copt, langa legume gatite in amestecul de mirodenii si sucul scurs  in timpul prepararii carnii . 

Recomandam si iepure inabusit sau iepure umplut

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de muschiulet la cuptor