publicat la 03.09.2017
publicat la 27.08.2017
publicat la 23.08.2017
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de vinete cu ardei copti si ciuperci
Coacem vinetele si ardeii capia pe o tava de aragaz. Se curata apoi de coaja si se lasa la scurs intr-o sita sau pe un plan inclinat. In tot acest timp, tocam ciupercile (Optional. Eu le-am pastrat intregi) si le rumenim usor in putin ulei. Adaugam ceapa tocata si o calim usor. Separat...
Omleta cu vinete coapte
Coacem feliile de vinete pe tava de aragaz sau pe grill. (Se poate adauga putina sare). Intre timp batem ouale spuma impreuna cu busuiocul si condimentele (sarea si piperul). Adaugam smantana si omogenizam. Asezam apoi feliile de vinete intr-o tigaie unsa cu putin ulei si adaugam ouale...
Salata de ardei copti cu usturoi
Spalam bine ardeii, ii stergem cu un prosp curat si ii coacem la foc potrivit. Ii curatam apoi de coaja, ii spalam (daca este necesar) si ii lasam sa se scurga. Intre timp pisam usturoiul, adaugam lingura cu ulei si pasam pana ce devine consistent (are aspect de maioneza). Asezam ardeii...
Cartofi gratinati cu afumatura
Taiem cartofii in felii si ii punem la fiert, in apa cu sare, pentru aproximativ 20 de minute. Intre timp, taiem afumatura in felii si o rumenim usor in 2-3 linguri cu ulei. Adaugam ceapa si o calim pana ce devine translucida. Turnam vinul alb si fierbem la foc mic 5-10 minute (cat sa scada)....
Dulceata de pepene rosu
Curatam pepenele de coaja verde si il feliem. Indepartam miezul, pastrand pe coaja aproximativ un centimetru. Taiem cojile in cuburi potrivit de mari si le fierbem pentru 30-40 de minute. Le scurgem apoi de zeama, le lasam sa se raceasca si presaram deasupra zaharul. Le pastram la...
Cum se face sucul de rosii
Cum se face sucul de rosii. Sa fi avut vreo 20 de kg de rosii.... pentru care am folosit doua cratite de 6 litri. Le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie (sau le trecem prin masina speciala), iar sucul rezultat il punem la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu. Il fierbem...
Fasole galbena cu carne de porc
Taiem carnea in cuburi mici si o rumenim usor in cateva linguri cu ulei. Adaugam legumele tocate marunt (ceapa, ardeiul capia, morcovul si usturoiul), le calim aproximativ 10 minute, dupa care adaugam supa de carne/legume. Cand incepe sa fiarba, adaugam pastaile, rosioarele si cartofii...
Cartofi copti in suc de rosii
Rumenim usor aripioarele de pui, adaugand rand pe rand ardeiul capia, ceapa si usturoiul feliate. Le scoatem apoi intr-o tava pentru cuptor, adaugam cartofii taiati cuburi, rosioarele si busuiocul. Condimentam dupa gust si coloram cu suc de rosii. Dam tava la cuptor pana ce cartofii sunt...
Dulceata de pepene galben
Intr-un vas/cratita (eu am folosit de aluminiu) se pun cele 3 kg de zahar impreuna cu apa. Se amesteca usor pentru omogenizare si se asaza vasul pe aragaz/plita la foc mic. Se fierbe siropul format pana scade la jumatate din cantitatea initiala. Adaugam miezul de pepene taiat in cuburi...
Dovlecei in ulei
Se spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele. Se sareaza dupa gust, se asaza intr-o sita si se lasa pentru 20-30 de minute, cat sa elimine sucul propriu. Se coc apoi uniform, pe ambele parti, pe o tava de aragaz, un grill sau pe jar, in functie de posibilitate....
Placinta cu ceapa verde
Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi. Intr-un vas separat, cernem faina, adaugam sarea si rozmarinul, drojdia dospita si mai...
Dovlecei copti
Taiem dovleceii in felii mai groase, pe lung. Ii saram dupa gust si ii coacem pe tava, pe ambele parti, atat cat sa se rumeneasca usor. Ii asezam apoi intr-un vas termorezistent, ii stropim cu ulei si adaugam ceapa verde taiata rondele, usturoiul tocat marunt si ardeiul capia cuburi....
Clafoutis cu capsune
Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri cu zahar, adaugand apoi, rand pe rand, faina, laptele, esentele si coaja de portocala. Ungem o forma termorezistenta cu unt si asezam uniform capsunele. Compozitia obtinuta, asemanatoare celei pentru clatite, o turnam peste capsune. Punem...
Pulpa de iepure in sos
Condimentam pulpele de iepure cu rozmarin, oregano si piper si le asezam intr-o tigaie (eu am folosit multicooker-ul) in care am adaugat 3-4 linguri cu ulei. Taiem usturoiul si morcovii in rondele subtiri, ii adaugam in tigaie si acoperim cu un capac. Inabusim pulpele de iepure 10 minute...
Tocana cu pulpa de porc si ciuperci
Taiem carnea in bucati mici si o rumenim in cateva linguri cu ulei. Adaugam ciupercile taiate cuburi si acoperim tigaia cu un capac pentru 5 minute sau atat cat sa se rumeneasca suficient. Tocam ardeiul gras, morcovul, ceapa verde si usturoiul. Le adaugam peste carne si ciuperci, calindu-le...
Ciorba de pui cu smantana
Taiem pieptul de pui, in cuburi mici. Le punem la fiert in 2-3 litri de apa rece, adunand spuma formata ori de cate ori este necesar. Adaugam legumele tocate marunt si le fierbem la foc potrivit. Potrivim de gust cu sare si suc de lamaie. Continuam fierberea pentru inca 5-10 minute,...
Mic dejun cald
Intr-un vas/tava asezam hartie de copt (cu dimensiuni mai mari, astfel incat sa putem acoperi continutul), asezam feliile de paine, iar printre acestea cascavalul, kaizerul/sunca si ardeiul gras taiat rondele. Presaram ceapa verde tocata marunt, adaugam cubuletele de unt si asezam foia de copt...
Racitura (piftie) de porc
Se spala bine carnea (oricum ar fi, isi lasa foarte multa grasime), se asaza in vas si se adauga apa. Se pune la fiert, la foc potrivit, pana ce cantitatea de apa scade la jumatate. Se sareaza dupa gust si se adauga restul condimentelor; se curata, se spala morcovii si se pun la fiert la un...
Ciuperci prajite (Multicooker)
Se curata ciupercutele de coaja, se spala foarte bine si se scurg de apa (se lasa 10-15 minute intr-o sita). Se asaza apoi in vas, se stropesc cu ulei si se sareaza dupa gust. Se rumenesc uniform (am folosit programul FRY), dupa care se adauga rand pe rand usturoiul, ardeiul capia si...
Saramura de biban
Se curata si se spala bibanul. Se sareaza dupa gust, se trece prin faina si se prajeste, uniform, pe ambele parti. Intre timp, pregatim saramura: intr-o craticioara punem la fiert aproximativ 1 litru de apa. Cand incepe sa formeze bule, adaugam condimentele dupa gust, legumele tocate in...
Orez brun cu legume si piept de pui
Taiem pieptul de pui in cuburi mici, rumenindu-le apoi in cele 2-3 linguri cu ulei. Adaugam rand pe rand, ciupercile si porumbul, precum si restul legumelor tocate dupa bunul plac. Le calim, la foc potrivit, pentru 4-5 minute (cat sa se patrunda usor). Adaugam orezul, amestecam usor si...
Placinta cu iaurt
Ungem o tava de yena cu margarina, asezam foile de placinta (cam 5 foi am folosit, unse intre ele cu foarte putina margarina), adaugam umplutura si stafidele, deasupra acestora intinzand alte 3-4 foi de placinta. Inainte de a da tava la cuptor, omogenizam cele 100 gr de iaurt cu oul si cu...
Salata de Boeuf
Spălăm bine pulpa de vită, o porţionăm şi o punem la fiert într-un vas mai mare, plin cu apă (deoarece are nevoie de un timp îndelungat de fierbere). Separat pregătim legumele: le curăţăm de coajă, le spălăm şi le fierbem atât cât este necesar....
Negresa ciocolatoasa
Punem laptele la fiert, adaugand zaharul, cacaoa si margarina. Dupa ce a dat in clocot de cateva ori, omogenizam compozitia (daca mai este necesar) si o lasam sa se raceasca treptat. Incorporam galbenusurile, esentele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt....
Cannelloni cu pui si ciuperci
Taiem pieptul de pui in fasii subtiri si le rumenim usor (in una-doua linguri cu ulei). Adaugam baconul, prazul, ardeiul capia si ciupercile feliate, amestecand ocazional, pentru a evita prajirea excesiva. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Luam vasul de pe foc si lasam carnea...
Ciorba de fasole cu carne
Fasolea, curatata si spalata foarte bine, se pune la fiert intr-o oala cu apa rece, timp de 40-50 de minute. Separat, fierbem carnea de porc taiata in bucatele potrivit de mari. Adunam spuma formata ori de cate ori este necesar. Intre timp, tocam legumele si le calim cu...
Friptura de miel cu garnitura de cartofi copti
Se curata carnea, se spala bine si se condimenteaza dupa gust. Se asaza intr-un vas (multicooker-ul am folosit eu). Se stropeste cu ulei, se aduaga usturoiul feliat si frunzele de busuioc verde. Se coace pana ce se rumeneste suficient. Intre timp, se pregatesc cartofii: ii taiem cuburi,...
Pui copt la Multicooker
Se curata si se spala puiul, foarte bine, in apa rece. Se cresteaza pe alocuri, se adauga usturoiul taiat in felii mici si se condimenteaza dupa gust. Asezam puiul in vasul multicooker-ului, se stropeste cu ulei, se adauaga apa si vinul alb. Presaram deasupra busuiocul maruntit. Din...
Supa de dovleac (bostan)
Se taie dovleacul (bostanul) in cuburi potrivite, se adauga cubul de unt si se seteaza din MENU programul FRY. Intre timp tocam restul legumelor si le adaugam rand pe rand: dovlecelul, ceapa, ardeii capia si cel gras, pastarnacul si morcovul. Le calim impreuna pentru 5 minute,...
Pulpe de pui in sos de smantana
Pulpele de pui se curata si se rumenesc frumos. Separat se pregateste sosul: ceapa se toaca marunt si se caleste foarte bine in unt. Se stinge cu vin alb, se da in clocot si se adauga smantana. Se incorporeaza complet si se fierbe la foc mic 10-15 minute, cat sa capete sosul densitate....