Curatam pepenele de coaja verde si il feliem.
Indepartam miezul, pastrand pe coaja aproximativ un centimetru.
Taiem cojile in cuburi potrivit de mari si le fierbem pentru 30-40 de minute.
Le scurgem apoi de zeama, le lasam sa se raceasca si presaram deasupra zaharul.
Le pastram la rece pana a doua zi.
Le punem apoi sa fiarba la foc potrivit, pana ce siropul format ajunge la consistenta dorita.
Adaugam sucul de lamaie si continuam fierberea inca 10-15 minute aproximativ.
Dulceata fierbinte o turnam in borcanele curate si le strangem bine capacele.
Le asezam pe o suprafata rezistenta cu capacul in jos. Dupa racire se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros.
Pofta buna!
1
Sucul de lamaie are rolul de a pastra culoarea si consistenta miezului de pepene.
2
Este foarte important ca siropul de apa si zahar sa se fiarba la foc mic pentru a evita caramelizarea acestuia si implicit culoarea maronie