Ciorba de fasole cu carne

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 9 Noi 2014 | 14033 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc cu os
  • 200 gr fasole uscata
  • un litru bors de putina
  • (apa cat cuprinde)
  • o bucata de telina
  • un pastarnac
  • 2-3 morcovi
  • 5 cepe mari
  • ardei capia rosu
  • ardei capia verde
  • ardei gras galben
  • o crenguta de cimbru uscat
  • 2 linguri cu bulion/suc de rosii
  • verdeturi: patrunjel, leustean
  • ardei iuti pentru servire
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu carne:

Fasolea, curatata si spalata foarte bine, se pune la fiert intr-o oala cu apa rece, timp de 40-50 de minute.

Separat, fierbem carnea de porc taiata in bucatele potrivit de mari. Adunam spuma formata ori de cate ori este necesar.

Intre timp, tocam legumele si le calim cu 2-3 linguri cu ulei, adaugam bulionul/sucul de rosii cand acestea sunt bine inabusite si le lasam pe foc pentru inca 5 minute.

Scurgem fasolea de apa in care a fiert si o clatim, daca este necesar, cu apa fierbinte.

Supa formata, de la fierberea carnii de porc, o strecuram bine si o adaugam peste boabele de fasole impreuna cu carnea. Cand se reia fierberea, adaugam legumele prajite, saram dupa gust si acrim cu bors de putina. Dupa cateva clocote, presaram verdeturile tocate si aromam cu cimbru uscat.

Se serveste calda, alaturi de un ardei iute iute! Rosu! Pofta buna!

TIPS-URI

1

La servire, se poate adauga si o lingurita cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu carne" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu costita