Fasolea, curatata si spalata foarte bine, se pune la fiert intr-o oala cu apa rece, timp de 40-50 de minute.
Separat, fierbem carnea de porc taiata in bucatele potrivit de mari. Adunam spuma formata ori de cate ori este necesar.
Intre timp, tocam legumele si le calim cu 2-3 linguri cu ulei, adaugam bulionul/sucul de rosii cand acestea sunt bine inabusite si le lasam pe foc pentru inca 5 minute.
Scurgem fasolea de apa in care a fiert si o clatim, daca este necesar, cu apa fierbinte.
Supa formata, de la fierberea carnii de porc, o strecuram bine si o adaugam peste boabele de fasole impreuna cu carnea. Cand se reia fierberea, adaugam legumele prajite, saram dupa gust si acrim cu bors de putina. Dupa cateva clocote, presaram verdeturile tocate si aromam cu cimbru uscat.
Se serveste calda, alaturi de un ardei iute iute! Rosu! Pofta buna!
1
La servire, se poate adauga si o lingurita cu smantana.