publicat la 03.09.2017
publicat la 27.08.2017
publicat la 23.08.2017
Cauţi o idee de cadou pentru apropiata aniversare a soacrei tale. Te-ai gândit că un aruncător de flăcări poate fi o jucărie cu adevărat memorabilă? Mai ales dacă-i inversezi un pic două piese…
Bucataras.ro
[email protected]
Briose cu ciocolata
Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul şi sarea. Adăugăm oul şi uleiul, apoi turnăm puţin câte puţin laptele. Omogenizăm totul şi încorporăm fulgii de ciocolată, amestecând uşor. Ungem formele de copt cu puţin ulei şi adăugăm 2-3 linguriţe din...
Tree Brownies
Se pun la foc potrivit, intr-o craticioara mai mare, laptele, cacaoa, ciocolata, zaharul (inclusiv cel vanilat) si untul. Se amesteca ingredientele usor, pentru omogenizarea completa. Dupa ce da in clocot de cateva ori, se pune compozitia la racit. Se adauga apoi, pe rand, faina, praful de...
Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Asezam aripioarele in vasul slow cooker Crock-Pot 4,7 L, acoperim cu capacul si setam nivelul high, timp de o ora. Rumenim aripioarele usor, pe ambele parti. Adaugam cartofii si pastaile. (Setam din nou perioada de timp pentru doua ore). Tocam restul legumelor si le calim intr-o...
Ciorba radauteana
Carnea, bine spălată, o punem la fiert într-o oală de 5 litri. După ce începe să fiarbă, adunăm spuma formată ori de cate ori este necesar. Adăugam legumele (taiate în bucăţi sau tocate mărunt) şi continuăm fierberea până ce carnea începe să se...
Dovleac umplut
Dovleacul se spala, se taie in jumatate si se curata de seminte. Miezul de nuca, stafidele si visinele se amesteca cu zaharul. Dovleacul se umple cu amestecul de nuca, stafide si visine. Se asaza intr-un vas termorezistent si se coace pana este bine patruns. Se serveste cald. Pofta...
Pui cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Carnea se unge cu ulei (una- doua linguri), si, se asaza intr-un vas termorezistent. Se adauga usturoiul tocat/feliat si s e condimenteaza apoi uniform cu sare si piper dupa gust, pudra de ardei iute, rozmarin, coriandru si cardamon. Dovleacul se curata de coaja si se taie...
Piept de pui cu legume si orez brun
Pieptul de pui se taie in cuburi potrivite. Se rumenesc usor in cateva linguri cu ulei. Se adauga, apoi, rand pe rand, legumele tocate marunt: ceapa, morcovii si ardeii. Se calesc 5-10 minute, dupa care se adauga orezul si se lasa la inabusit 5 minute (atat cat sa se patrunda usor)....
Omleta cu cartofi
Tăiem cartofii în cuburi şi îi aşezăm într-o tigaie cu ulei. Îi rumenim uşor şi adăugăm ardeiul capia şi ciolanul afumat, tăiate în fâşii subţiri. Acoperim tigaia cu un capac şi lăsăm la foc potrivit pentru 10 minute, amestecând...
Piure cu pulpe de gasca
Carnea o sărăm după gust şi o rumenim uniform. Între timp pregătim piureul de cartofi şi sosul. Cartofii îi tăiem în cuburi şi îi fierbem în apă cu sare până ce sunt bine pătrunşi. Îi scurgem apoi de apă şi îi pasam...
Friptura de miel cu cartofi copti
Se spala carnea foarte bine. Se asaza intr-un vas incapator si se condimenteaza din plin cu usturoi (tocat sau pisat), mix de piper boabe, sare, ardei iute, rozmarin, busuioc si cimbru uscat. Se adauga apoi vinul rosu si uleiul, se omogenizeaza totul si se pastreaza la rece pentru minim 48 de...
Zacusca cu ghebe
Cuipercile se spala foarte bine, cu apa rece, pana ce aceasta din urma ramane perfect curata.Le asezam apoi intr-o oala mare, adaugam apa atat cat sa le acopere usor si le fierbem bine. Le scurgem apoi de apa si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie sau cu masina de tocat. Intre tim...
Placinta de dovleac cu stafide
Curatam dovleacul de coaja si il taiem in cuburi. Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului. Adaugam stafidele, zaharul si scortisoara si amestecam pentru omogenizare. Ungem un vas de yena cu ulei sau unt, adaugam foile de placinta si turnam compozitia. Daca este...
Placinta cu ghebe
Spalam foarte bine ghebele si le frigem pe tava de aragaz. Intre timp faramam branza, adaugam ouale si smantana, omogenizand totul. Intr-un vas de yena, uns cu unt, intindem foile de placinta si turnam compozitia de branza, dupa care adaugam ghebele fripte. Ungem foile de deasupra cu ou...
Omleta cu ghebe
Spalam foarte bine ghebele, le scurgem de apa si le frigem pe o tava de aragaz. Intre timp, feliem prazul si ardeiul si le calim in putin ulei. Adaugam ciupercile fripte si ouale batute spuma, condimenate cu sare si piper. Presaram cascavalul ras si frunzulitele de busuioc. Acoperim...
Omleta cu ardei
Taiem prazul in rondele si ardeii in fasii. Calim totul la foc iute, pentru 5 minute aproximativ, dupa care adaugam kaiserul/sunca feliat/a. Ouale le batem spuma, le condimentam dupa gust si le adaugam in tigaie. Presaram busuiocul tocat si adaugam cascavalul ras sau feliat (dupa...
Trottole cu piept de pui
Tocam prazul si ardeii si ii punem la calit, impreuna cu untul, intr-o tigaie intinsa. Pieptul de pui il taiem in fasii subtiri si il adaugam peste legume. Potrivim de gust cu sare, busuioc si ardei iute pudra, adaugam pastele si supa de pui. Acoperim cratita cu un capac pana ce pastele...
Spaghetti cu pulpă de porc în sos
Tăiem carnea în cuburi şi o rumenim la foc potrivit. Adăugăm apoi usturoiul şi busuiocul tocate mărunt, le sotăm 5 minute aproximativ, potrivim de gust cu sare şi colorăm cu suc de roşii. Continuăm fierberea la foc mic, atât cât sucul de roşii să scadă şi...
Tarta cu bacon si porumb
Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute, intr-un loc caldut. Cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat lingurita cu sare. Adaugam drojdia dospita si framantam aluatul cu putin unt moale. Dupa...
Gogosi glazurate
Pasam drojdia cu o lingurita cu zahar, pana devine lichida. O lasam la dospit, intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute. Cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita. Amestecam usor si adaugam ouale, zaharul si coaja rasa de lamaie si portocala. Treptat turnam laptele si cu...
Copanele si aripioare de pui crocante
Spargem cele doua oua intr-un bol, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor cu o furculita. Trecem aripioarele si copanelele prin oul batut si apoi prin malai. Le asezam intr-o tigaie cu ulei incins si le rumenim la foc potrivit. Se servesc calde sau reci cu sos de rosii sau...
Piept de pui imbracat in bacon
Asezam feliile de bacon in scarita si presaram jumatate din cantitatea de cascaval ras. Adaugam pieptul de pui si presaram cascavalul ramas. Infasuram peste acesta feliile de bacon si le prindem cu ajutorul unor scobitori. Se coace la o temperatura de 150 de grade pentru aproximativ 45...
Chicken fingers
Taiem pieptul de pui in fasii subtiri. Intr-un bol, spargem cele doua oua, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor. Trecem fasiile de carne prin faina si apoi prin ouale batute. Le punem intr-o tigaie, in uleiul incins, pana se rumenesc uniform. (Focul trebuie sa fie...
Cum se face sucul de rosii picant
Cum se face sucul de rosii. Spalam bine rosiile si ardeii. Curatam coditele, respectiv semintele. Le taiem in bucati si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie. Punem totul la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu. Il fierbem la foc potrivit. Din cand in cand,...
Tarta sarata cu ciuperci
In prima faza pregatim aluatul. Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute. Separat cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat lingurita cu sare. Adaugam drojdia dospita si framantam aluatul cu putin unt....
Tocanita cu carne de vita
Spalam carnea foarte bine, o taiem in cuburi si o punem la fiert in apa rece (pentru 30-40 de minute). Strecuram apoi supa si clatim carnea (cu apa fierbinte) pentru a elimina resturile lasate la fiert. Intr-o cratita, punem carnea sa se rumeneasca usor, in cateva linguri cu ulei, si, rand...
Supa de pui cu suc de rosii si taietei de casa
Carnea, spalata in prealabil, o punem la fiert. Adunam spuma formata. Curatam legumele, le spalam si le tocam in cuburi mici. Le adaugam peste carne si continuam fierberea pana ce sunt suficient patrunse. Saram dupa gust si coloram cu suc de rosii. Continuam fierberea pana incepe...
Rasol de pui cu legume
Spalam bine carnea si o punem la fiert. Adunam spuma formata ori de cate ori este necesar. Curatam legumele, le spalam si daca este nevoie le taiem in bucati. Le adaugam la fiert impreuna cu carnea pana ce sunt bine patrunse. Saram dupa gust si continuam fierberea pentru inca 10...
Friptura la gratar
Spalam foarte bine carnea, o portionam daca este necesar, o condimentam dupa gust si o asezam pe gratar. O lasam sa se rumeneasca uniform. Rosiile le coacem pe gratar. Intre timp curatam usturoiul, il pasam cu putin ulei si adaugam rosiile coapte zrobite. Omogenizam si potrivim de gust cu...
Frigarui cu legume
Taiem legumele in cuburi/felii. Le asezam pe betele de frigarui, una cate una, in ordinea dorita. Le condimentam cu sare si piper, dupa gust. Le asezam pe gratarul incins, intocandu-le din cand in cand, pentru a se rumeni uniform. Se servesc calde, cu pofta!
Porumb copt (la gratar)
Curatam stiuletii, ii asezam pe gratar, ii intoarcem pe toate partile pentru a se rumeni frumos si uniform. Cand sunt bine copti, presaram sarea si chilli dupa gust. Se servesc calzi, cu pofta!