Lavinia

1

Bucataras
incepator

Brasov

Bucataras din 15.11.2012

RETETE307
PRIETENI245
Retete

Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata neagra

In Prajituri la 20 Apr 2013

Tiramisu reţetă originală Mixam galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, se albesc si devin cremoase. Adaugam treptat mascarponele si mixam pana devine o crema tare. Separat mixam albusurile spuma cu sarea si le adaugam peste galbenusuri amestecand usor...

Mini tarte fragede cu ciocolata

In Prajituri la 20 Apr 2013

Prima data pregatim aluatul. Frecam untul rece cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, praful de copt stins cu otetul, apa rece si omogenizam. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios si tare. Dam aluatul la frigider pentru 1-2 ore. Impartim aluatul rece in 12 parti egale.Tapetam...

Cozonac de post

In Mancaruri de post la 17 Apr 2013

Punem laptele la incalzit.Pregatim o maia din drojdie,1 lingura de zahar,1 lingura de faina si 50 ml lapte caldut. Peste restul de lapte adaugam vanilia si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste complet zaharul. Intr-un bol amestecam 350 g faina cu sare si facem o adancitura in...

Amandine de post

In Mancaruri de post la 17 Apr 2013

Intr-un bol amestecam faina,cacaua,sarea ,praful de copt si bicarbonatul. Separat mixam zaharul cu uleiul si zaharul vanilat apoi adaugam treptat apa.Adaugam amestecul de ingrediente uscate si mixam pana devine ca o crema fina.Tapetam o tava (35/25 cm) cu margarina si faina si coacem blatul in...

Tort cu crema de capsuni

In Torturi la 14 Apr 2013

Frecam galbenusurile cu 100 g zahar si vanilia cu ajutorul unei linguri.Adaugam treptat uleiul si apa amestecand continuu.Amestecam faina cu cacaua si o cernem in prealabil apoi o adaugam peste galbenusuri omogenizand bine apoi adaugam si ciocolata topita.Mixam albusurile spuma cu un praf de sare...

Tarta cu capsuni

In Dulciuri la 14 Apr 2013

Pentru blat mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati treptat cate o lingura de zahar si mixati bine pana se topeste zaharul. Amestecati galbenusurile cu uleiul si le adaugati peste albusuri. La final adaugati cate 1 lingura de faina amestecand usor de sus in jos...

Tort de biscuiti cu crema de capsuni si ciocolata

In Torturi la 10 Apr 2013

Pentru crema de capsuni puneti 250 ml lapte la fiert. Separat intr-un bol amestecati praful de budinca, zaharul si restul de 50 ml lapte. Adaugati laptele fierbinte in fir subtire, apoi puneti din nou amestecul pe foc pana se ingroasa. Lasati la racit budinca acoperita cu o folie. Mixati...

Rulada ciocolatoasa din albusuri

In Prajituri la 6 Apr 2013

Mixam albusurile cu apa si un praf de sare pana devin spuma . Adaugam treptat cate 1 lingura de zahar si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Adaugam uleiul si faina amestecata cu nesquikul si nuca macinata. Tapetam o tava 40/30 cm cu folie si coacem blatul in cuptorul...

Gogosi pufoase cu ciocolata

In Dulciuri la 4 Apr 2013

Pregatim o maia din drojdie ,1 lingura de zahar,1 lingura faina si apa minerala calduta pe care o lasam la dospit 30 de minute. Mixam oul+galbenusul impreuna cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul apoi adaugam coaja de lamaie. Intr-un vas amestecam 400-450 g faina cu sare apoi facem o...

Chocolate Cake

In Torturi la 1 Apr 2013

Mixam albusurile cu apa si un praf de sare pana devin spuma. Adaugam treptat cate o lingura de zahar si mixam pana se topeste complet zaharul. Frecam galbenusurile cu uleiul si vanilia si le adaugam peste albusuri amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza bine. Amestecam faina cu...

Inghetata de fructe de padure

In Dulciuri la 1 Apr 2013

Am amestecat piureul de fructe de padure cu mierea,apoi am adaugat treptat mascarponele si am omogenizat bine compozitia. Frisca lichida am mixat-o bine pana s-a intarit(dar nu foarte tare) apoi am adaugat-o si pe ea compozitiei. Am pus inghetata intr-o cutie mare si am introdus-o la...

Lapte de pasare cu ciocolata

In Dulciuri la 27 Mar 2013

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam 3 linguri de zahar si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Intr-o craticioara punem laptele la fiert . In momentul cand a inceput sa fiarba formam galuste mici cu ajutorul unei lingurite si le fierbem cca 1 minut pe...

Prajitura cu crema de vanilie ,piscoturi si biscuiti

In Prajituri la 24 Mar 2013

Prima data pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar amestecat cu zaharul vanilat si mixam bine pana cand rezulta o bezea tare si lucioasa. Amestecam galbenusurile cu uleiul(ca la maioneza) si le adaugam peste albusuri....

Gogosi de post

In Dulciuri la 23 Mar 2013

Pregatim o maia din 2 linguri de zahar ,2 linguri de faina ,drojdia si putina apa minerala si o lasam la crescut 15 minute. Amestecam faina(700 g) cu sarea,restul de zahar si zaharul vanilat si facem o adancitura in mijloc. Adaugam maiaua,coaja de portocala si lamaie,esenta ,apa minerala si...

Tort usor cu crema de branza si portocala

In Torturi la 20 Mar 2013

Mixati albusurile spuma cu un praf de sare,adaugati treptat cate o lingura de zahar si mixati bine dupa fiecare pana rezulta o bezea tare si lucioasa. Adaugati galbenusurile amestecate cu uleiul ,zaharul vanilat si faina cernuta in prealabil. Tapetati o tava rotunda (20 cm) cu unt si faina...

Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie

In Torturi la 16 Mar 2013

Blat:  Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam la viteza mare pana acesta se topeste. Adaugam uleiul, nuca macinata si faina si omogenizam bine. Tapetam o tava (20 cm diametru) cu folie si coacem foaia pana se rumeneste usor deasupra. Repetam...

Tort cu mousse de ciocolata si jeleu de cafea

In Torturi la 15 Mar 2013

Prima data pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingura de zahar si zaharul vanilat si mixam pana se topeste zaharul si rezulta o bezea tare si lucioasa (vezi foto) Adaugam uleiul si mixam pana se...

Chocolate Cupcakes with Banana Cream

In Prajituri la 14 Mar 2013

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana devine o spuma tare si lucioasa. Adaugam uleiul,galbenusurile si omogenizam bine. Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si le cernem. Adaugam treptat din amestescul de faina peste oua...

Prajitura Boema

In Prajituri la 12 Mar 2013

Prima data pregatim crema. Topim ciocolata cu frisca lichida apoi o lasam la racit pentru minim 3 ore pana se intareste(sau 1 ora la congelator) apoi o mixam bine pana devine cremoasa. Pentru blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi...

Desert mucenici muntenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2013

Punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand a inceput sa dea in fiert adaugam mucenicii si ii lasam sa fiarba pana devin moi (10-15 minute, depinde de mucenici). Adaugam coaja de lamaie, zeama de lamaie, zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Repartizam mucenicii in boluri si ii...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 8 Mar 2013

Facem o maia din drojdie,apa minerala calduta,25 g zahar si 50 g faina si o lasam la dospit 15 minute. Separat amestecam faina cu sarea ,o cernem si facem o adancitura in mijloc. Mixam cele 2 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Adaugam peste faina...

La 25 de ani

In Torturi la 7 Mar 2013

Prima data pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul ,zaharul vanilat si mixam pana se topeste zaharul si devine o spuma tare si lucioasa. Adaugam uleiul si galbenusurile si omogenizam bine cu o spatula. Amestecam faina...

Greta Garbo

In Prajituri la 7 Mar 2013

Facem o maia din drojdie ,zahar,apa minerala calduta si 2 linguri de faina si o lasam la loc caldut 15 minute. Intre timp amestecam faina cu sarea si o cernem. Adaugam peste faina untul taiat cubulete(la temperatura camerei),smantana,ouale,coaja de lamaie si maiaua. Framantam aluatul pana nu...

Cupola ninsa de ciocolata

In Torturi la 2 Mar 2013

Pentru blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat si mixam in continuare 10 minute. Adaugam uleiul lingura cu lingura si galbenusurile. Amestecam faina cu praful de copt si cacaua,o cernem de 2 ori apoi o...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 28 Feb 2013

Separati albusurile de galbenusuri. Puneti laptele la fiert. Intre timp bateti albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugati treptat 3 linguri de zahar si mixati 5-10 minute pana rezulta o bezea tare si lucioasa. Cand incepe sa fiarba laptele luati cate o lingurita din spuma si...

Desert tort cu cafea

In Torturi la 27 Feb 2013

Blat:  Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam la viteza mare 15 minute. Adaugam uleiul lingura cu lingura, esenta si galbenusurile. Cernem faina amestecata cu praful de copt, apoi o incorporam in compozitia de...

Choux a la creme

In Prajituri la 22 Feb 2013

Pentru chouxuri: Puneti apa la fiert cu sarea,vanilia si margarina. Intre timp cerneti faina de 2 ori. Adaugati faina peste apa fiarta si amestecati pana cand aluatul se desprinde de peretii cratitei. Lasati putin la racit si adaugati pe rand cate un ou amestecand bine dupa fiecare....

Tort 3 Chocolates - reteta cu nr.100

In Torturi la 21 Feb 2013

Prima data pregatim blatul de baza . Batem ouale cu zaharul timp de 15 minute. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Tapetam o tava de tort (20 cm) cu unt si cacao si coacem blatul timp de 15-20 de minute in cuptorul preincalzit. Il scoatem din forma si il...

Desert prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata

In Prajituri la 17 Feb 2013

Pentru crema topim ciocolata cu 50 ml frisca pe baie de aburi. Luam de pe foc si adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat. Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute. O topim pe baie de aburi/mircounde(atentie sa nu fiarba!) si o adaugam peste ciocolata amestecand...

Tort Valentine's Day

In Torturi la 14 Feb 2013

Pentru blatul alb batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam in continuare pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul,apa,vanilia si galbenusurile unul cate unul. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam cu grija in amestecul de oua...

Afisate 181 - 210 din 307 retete    

Postari recente

publicat la 19.11.2015

Cupola cu portocale

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]