Gogosi de post

de Lavinia in Dulciuri, 23 Mar 2013 | 8868 vizualizari

 

Foarte usor de facut,aromate si foarte pufoase !

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 100 ml ulei+700-800 pt prajit
  • 4 linguri de zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja de la 1 lamaie
  • coaja de la 1 portocala
  • cca 500-600 ml apa minerala calduta
  • 2 drojdii
  • 1 lingurita sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Pregatim o maia din 2 linguri de zahar ,2 linguri de faina ,drojdia si putina apa minerala si o lasam la crescut 15 minute.

Amestecam faina(700 g) cu sarea,restul de zahar si zaharul vanilat si facem o adancitura in mijloc.

Adaugam maiaua,coaja de portocala si lamaie,esenta ,apa minerala si omogenizam bine.

Incorporam si uleiul apoi punem aluatul pe o masa de lucru tapetata cu faina si framantam bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini .

Il lasam la dospit cca 1 ora la loc caldut acoperit cu un prosop.

Intindem o foaie de 0.5 cm grosime si cu ajutorul unui pahar/forma (eu le-am facut mai mici) taiem gogosile.

Le mai lasam la dospit 30 de minute.

Punem uleiul la incins intr-o cratita incapatoare apoi prajim gogosile la foc mic pe ambele parti pana prind o culoare frumoasa.

Le pudram cu zahar pudra si le servim cu mare pofta alaturi de un ceai aromat sau o cana de lapte cei care nu tin post.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu crema de vanilie si visine de post