Un tort facut in graba si nu prea aspectuos dar extraordinar de bun si fin !
Crema:
Glazura:
Frecam galbenusurile cu 100 g zahar si vanilia cu ajutorul unei linguri.Adaugam treptat uleiul si apa amestecand continuu.Amestecam faina cu cacaua si o cernem in prealabil apoi o adaugam peste galbenusuri omogenizand bine apoi adaugam si ciocolata topita.Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam restul de zahar(50 g ) si mixam pana ce acesta se topeste.
Adaugam treptat albusurile peste compozitia de galbenusuri si amestecam usor cu o spatula de sus in jos pana sunt incorporate bine.
Impartim compozitia in 3 si coacem 3 blaturi separate intr-o tava mica(20 cm diametru) in cuptorul preincalzit timp de 15 minute fiecare sau pana trec testul scobitorii.
Pentru crema mixam praful creme ole cu laptele si zaharul pudra pana se intareste apoi adaugam treptat frisca lichida.
Asamblare:Blat, 1/2 din crema+capsuni,blat ,1/2 din crema+capsuni si iar blat.Dam tortul la rece pentru 1 ora apoi il glasam in ciocolata si decoram dupa plac!
1
Eu am insiropat putin blaturile cu lichior de ciocolata dar merg foarte bine si asa simple pentru ca sunt foarte moi si umede.