Desert tort cu cafea

de Lavinia in Torturi, 27 Feb 2013 | 29521 vizualizari

 

Nu a iesit el foarte aspectuos, dar e delicios! Nu ma simteam asa bine si nu am avut prea mare chef de decorat..

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 6 linguri ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 200 ml cafea concentrata
  • 1 lingurita esenta de rom

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 1 pliculet ness
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 7 g gelatina

Decor:

  • frisca
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu cafea:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam la viteza mare 15 minute. Adaugam uleiul lingura cu lingura, esenta si galbenusurile.

Cernem faina amestecata cu praful de copt, apoi o incorporam in compozitia de oua, amestecand usor pentru a nu se lasa compozitia.

Tapetam o tava (26 cm diametru) cu unt si faina si coacem aluatul in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute (testul scobitorii).

Lasam blatul la racit in cuptor cu usa intredeschisa.(30 de minute) Il scoatem apoi din forma si il lasam la racit la temperatura camerei. Il taiem pe orizontala in 3 felii.

Crema: Frecam galbenusurile cu zaharul si nessul pe baie de abur 5 minute. Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute apoi o adaugam peste galbenusurile fierbinti si amestecam pana se topeste complet. Lasam 10 minute la racit, apoi adaugam mascarponele, frisca batuta si esenta de rom.

Insiropam blaturile (eu nu le-am insiropat foarte tare), apoi adaugam crema intre ele si dam tortul la rece pentru minim 4-5 ore.

Il decoram dupa plac si il servim cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea,piure de castane şi mascarpone