Amandine de post

de Lavinia in Mancaruri de post, 17 Apr 2013 | 22297 vizualizari

 

Sunt absolut delicioase. Eu nici nu am simtit lipsa oualor sau a untului. Alta data mi-au iesit mai aspectuoase, pentru ca acum am intampinat mici probleme cu crema, dar gustul este perfect din punctul meu de vedere!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 350 g faina
  • 40 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • 150 ml ulei
  • 350 ml apa
  • 150 g zahar
  • 2-3 pliculete zahar vanilat

Sirop:

  • 500 ml apa
  • 250 g zahar
  • 2 linguri esenta de rom

Crema:

  • 550-600 ml lapte de soia
  • 50 g cacao
  • 50 g amidon
  • 250 g zahar
  • 350 g margarina
  • esenta de rom

Glazura:

  • 2-3 plicuri glazura de ciocolata Dr. Oetker
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine de post:

Intr-un bol amestecam faina,cacaua,sarea ,praful de copt si bicarbonatul.

Separat mixam zaharul cu uleiul si zaharul vanilat apoi adaugam treptat apa.Adaugam amestecul de ingrediente uscate si mixam pana devine ca o crema fina.Tapetam o tava (35/25 cm) cu margarina si faina si coacem blatul in cuptorul preincalzit aprox. 25-30 de min(testul scobitorii)

Mai repetam operatiunea asta inca o data.In total avem nevoie de 2 blaturi.

Pentru sirop fierbem apa cu zaharul aprox. 5 minute apoi adaugam romul.

Pentru crema punem laptele de soia la fiert.Intr-un bol amestecam cacaua,amidonul si zaharul apoi turnam laptele fierbinte si punem din nou amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Mixam margarina apoi adaugam cate o lingura din budinca racita si romul si omogenizam bine.

Insiropam bine blaturile si punem crema intre ele(mai oprim 2-3 linguri pentru aveline)

Dam prajitura la rece pentru minim 4-5 ore (eu am lasat-o peste noapte)
 apoi o portionam dupa preferinte si o glasam in ciocolata .

TIPS-URI

1

Daca aveti o tava mai mica coaceti decat un blat pe care il taiati in 2 si micsorati si cantitatile de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]