Sunt absolut delicioase. Eu nici nu am simtit lipsa oualor sau a untului. Alta data mi-au iesit mai aspectuoase, pentru ca acum am intampinat mici probleme cu crema, dar gustul este perfect din punctul meu de vedere!
Blat:
Sirop:
Crema:
Glazura:
Intr-un bol amestecam faina,cacaua,sarea ,praful de copt si bicarbonatul.
Separat mixam zaharul cu uleiul si zaharul vanilat apoi adaugam treptat apa.Adaugam amestecul de ingrediente uscate si mixam pana devine ca o crema fina.Tapetam o tava (35/25 cm) cu margarina si faina si coacem blatul in cuptorul preincalzit aprox. 25-30 de min(testul scobitorii)
Mai repetam operatiunea asta inca o data.In total avem nevoie de 2 blaturi.
Pentru sirop fierbem apa cu zaharul aprox. 5 minute apoi adaugam romul.
Pentru crema punem laptele de soia la fiert.Intr-un bol amestecam cacaua,amidonul si zaharul apoi turnam laptele fierbinte si punem din nou amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Mixam margarina apoi adaugam cate o lingura din budinca racita si romul si omogenizam bine.
Insiropam bine blaturile si punem crema intre ele(mai oprim 2-3 linguri pentru aveline)
Dam prajitura la rece pentru minim 4-5 ore (eu am lasat-o peste noapte)
apoi o portionam dupa preferinte si o glasam in ciocolata .
1
Daca aveti o tava mai mica coaceti decat un blat pe care il taiati in 2 si micsorati si cantitatile de crema.