Prajitura cu crema de vanilie ,piscoturi si biscuiti

de Lavinia in Prajituri, 24 Mar 2013 | 53345 vizualizari

 

Totul a pornit de la reteta de chec a Jamilei si a iesit o prajitura super gustoasa .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri mari de nutella pentru uns blatul
  • Crema de vanilie:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 7 g gelatina fin maruntita
  • 450 ml frisca lichida
  • In plus:
  • 18 piscoturi
  • 1 pachet biscuiti Leibniz
  • lapte amestecat cu esenta de rom pentru insiropat piscoturile si biscuitii
  • Glazura:
  • 125 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 60 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie ,piscoturi si biscuiti:

Prima data pregatim blatul.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar amestecat cu zaharul vanilat si mixam bine pana cand rezulta o bezea tare si lucioasa.

Amestecam galbenusurile cu uleiul(ca la maioneza) si le adaugam peste albusuri. Amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza bine. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem in prealabil. Adaugam treptat cate o lingura de faina peste compozitia de oua si amestecam usor de sus in jos pentru a nu elimina aerul din albusuri. Impartim compozitia in 2 .

"Desfacem" cacaua in putina apa si amestecam bine pana are aspectul unei creme de ciocolata. Punem "crema de ciocolata" in prima compozitie si omogenizam bine.

Tapetam o tava(35/25 cm) cu folie si punem o lingura de compozitie neagra/una alba pana terminam aluatul. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 35 de minute (testul scobitorii). Il lasam la racit si il ungem cu nutella.

Pentru crema de vanilie mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se deschid la culoare si sunt cremoase. Adaugam amidonul si laptele si omogenizam bine. Punem compozitia pe baie de abur sau pe aragaz la foc foarte mic si amestecam continuu pana prinde consistenta. Luam de pe foc si adaugam zaharul vanilat.

Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute apoi o adaugam peste crema de galbenus(inca fierbinte) si amestecam bine pana se topeste gelatina. Mixam frisca si o amestecam cu crema de galbenusuri.

Punem 1/2 din crema peste blat,stratul de piscoturi usor insiropate,restul de crema si biscuitii insiropati. Decoram prajitura cu glazura de ciocolata. Dam prajitura la frigider pentru minim 5-6 ore(eu am lasato peste noapte) apoi o servim cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie ,piscoturi si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si piure de castane