La multi ani Buni!Pentru decoratiune m-am insipirat de pe bucatariacaseinoastre.blogspot.ro
Prima data pregatim blatul de baza. Batem ouale cu zaharul timp de 15 minute. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Tapetam o tava de tort (20 cm) cu unt si cacao si coacem blatul timp de 15-20 de minute in cuptorul preincalzit. Il scoatem din forma si il lasam la racit.
Intre timp pregatim blatul decorativ. Frecam untul spuma cu zaharul pudra, adaugam albusul si faina amestecata cu cacaua. Crema obtinuta o punem intr-un posch/punga taiata in varf si formam modelul dorit (inimioare,stelute,liniute) intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la frigider timp de 30 de min timp in care pregatim blatul.
Mixam ouale cu zahar timp de 5 minute. Adaugam faina amestecata cu pudra de migdale si sarea (in cazul meu doar faina si sarea) si amestecam usor de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia. Adaugam untul topit si albusurile batute spuma cu 30 g zahar.
Scoatem tava de la frigider si turnam aluatul peste decoratiuni si nivelam cu mare grija pentru a nu atinge decoratiunile. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace cca 15 minute. Se scoate din cuptor si se presara zahar pudra pe toata suprafata.Se lasa la racit 5 minute apoi se intoarce invers si se inlatura hartia de copt.
Punem blatul de baza in tava tapetata cu folie.(20 cm) Din blatul joconde se taie o sectiune pe lungime care se aseaza pe verticala in interiorul inelului de tort.Se masoara inca o fasie de blat apoi se aseaza in inel in continuarea primei.
Pentru prima crema topim ciocolata cu frisca apoi adaugam gelatina hidratata in 30 ml apa rece timp de 5 min. Lasam cateva minute la racorit dupa care adaugam frisca batuta si omogenizam bine compozitia.
La fel procedam si cu celalalte creme.
Punem peste blat crema de ciocolata neagra, crema de ciocolata cu lapte si crema alba. Dam tortul la rece pentru minim 5 ore(eu l-am lasat peste noapte)
Am facut 2 torturi dar au disparut foarte repede.
Pofta buna!